havadurum

Kurucu Başkan Balkan, güvenoyu aldı

997

 İyi Parti Çanakkale kurucu Merkez İlçe yöneyim kurulunu, hafta sonu yapılan 1’inci Olağan Kongre ile belirlendi. Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen ve katılımın yoğun olduğu kongreye, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz ve İyi Parti Çanakkale Kurucu İl Başkanı İrfan Dehmen katıldı. Dehmen ayrıca, Kongrenin Divan Başkanlığını da üstlendi. İyi Parti Çanakkale Merkez İlçe 1’inci Olağan Kongresi, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından yapılan siyasi konuşmalar ile devam etti. İlk Konuşmayı, İyi Parti Çanakkale Kurucu İl Başkanı İrfan Dehmen yaparken, İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz da gündeme dair açıklamalarda bulundu. İyi Parti Çanakkale İl Başkanı Dehmen; “Bugün bizim için çok önemli bir gün. Çünkü Türk siyasi tarihinde partimizin Çanakkale’de ilk ilçe kongresini yapıyoruz. Bizim için anlamı çok büyük. Geçen sene 11 Şubat tarihinde, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in Çanakkale’ye düzenlediği bir ziyaret sırasında, buradaki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda karanlıklarda bırakılmıştı. Sayın Genel Başkanımız, karartılan otel odalarına, otel salonlarına inat, Türkiye’de bir güneş gibi doğdu ve partimizi kurdu. Kuruluşundan çok çok kısa bir zaman içerisinde, Türkiye’nin dürt bir tarafında teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren İyi Parti, bugün itibari ile 500 bini aşan üye sayısına ulaştı ve kurucular kurulu ile kongresini yapıp siyasi partiler arasına girdi. Haziran ayından sonra yapılacak tüm seçimlere katılma hakkı kazandı” dedi.


“Bize bu baskıları gerçekleştirenlerin altından bu koltuklarını alacağız”
Siyasetin gelişmiş ülkelerde her türlü problemin çözüm kaynağı olduğunu dile getirirken, Türkiye’de ise sorunların ana kaynağı olduğunun altını çizen Dehmen; “Şuan yapılan ve atanmış olan tüm yönetimlerimizin, üyelerimizce seçilerek seçilmiş yönetimler haline getirme prosedürüdür. Siyasetin en önemli organları siyasi partilerdir. Biz, önümüze çıkarılan tüm zorluklara, üzerimizdeki tüm baskılara rağmen İyi Parti’yi Allah’ın izniyle kurup yapılacak ilk seçimlere de katılarak ve bize bu baskıları gerçekleştiren adamların altından bu koltukları alacağız. Siyaset, gelişmiş ülkelerde her türlü sorunun çözüm merceğidir. Ancak, siyaset Türkiye’de artık ülkedeki sorunların ana kaynağı haline gelmiştir. Sadece iktidar değil Türkiye’de tüm siyasi yapılar, Türkiye’nin sorunlarını çözmekten ziyade bu sorunların ana sebebini oluşturmaya başladılar. İnsanların önüne bir çaresizlik, alternatifsizlik ve bir kabulleniş konuldu. ‘İktidar bu, muhalefet partileri bunlar, oyunu buna verirsen böyle olur, buna verirsen böyle olur’ diye siyaset dizayn edildi. Hesaba katılmayan tek şey, kendi siyasi partileri içerisinde kongrelerine gidemeyen Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener ve dava arkadaşlarının bulundukları partiden ayrılarak, yeni bir siyasi oluşum hareketini başlatmalarıydı. Bu, hesapta yoktu. Siyasetin gereği, bu gibi yapılardan çıkan yeni oluşumların, bir sama alevi gibi sönmesini bekliyorlardı, olmadı. Her geçen gün büyüyen büyük bir yangına dönüştü ve bu demokrasi yangını, ülkenin dört biryanını sarana kadar da deli gibi çalışacağız” dedi.
 
“Bu millet, kendi iradesi ile İyi Parti’yi oturtmuştur” 
İyi Parti Kurucular Kurulu üyesi Rıdvan Uz ise, partinin kuruluş sürecini anlatırken, yapılan ve yapılacak olan çalışmalara da değindi. Uz; “Bu partiyi yüce Türk milletinin kendisi kurmuştur. Son süreçte, ülkemizde birçok yeni parti kurulmuş olmasına rağmen siyasi durumuna henüz yeni başlamış ve 90 gününü yeni tamamlamış bir partinin ülke gündeminde olması, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesidir. MHP bünyesinde 800 imza toplanmasına rağmen köşkün, sarayın baskılarıyla yaptırılmayan bir kongre neticesinde Türk milletinin bu engellemeleri görmesi ve artık işi liyakat sahibi insanlara vermek ve milletin önünü açmak adına önemlidir” dedi.
 
“Türk tarımı, sağlık ve eğitim sistemi işlemez hale geldi”
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve arkadaşlarını yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Uz; “Bu sürecin sonunda tabi bizim de, genel merkezimizin de çalışmaları olmuştur. Malumunuz genel merkezimizde Sayın liderimiz Meral Akşener önderliğinde ve öncülüğünde bir kurucular kurulu, bir genel idare kurulu ve divan teşekkülüyle bir çalışma ekibi hazırlanmış bu çalışma ekiplerinin her birinde kendi bünyelerinde alt birimlerine 5’er tane yardımcıları olmak suretiyle kendi alanlarında ülkeye nasıl fayda sağlanabilir noktasında çalışmalar başlamıştır. Bu çalışmaların neticesinde, bunlar sadece yol yapmakla uğraşıyorlar ama bunların yaptığı yol, kendilerine açmak istedikleri yolda başka bir şey olmadığı için bugün Türk tarımı, bugün Türk Sağlı sitemi, bugün Türk Milli Eğitim sistemi, bugün devletin bütün kurumları neredeyse işlemez hale gelmiştir. Bunu yaptığımız çalışmalarda da görüyoruz. Büyükşehir, Bütünşehir gibi şehirlerimizi dizayn etme teşebbüslerinin arkasında baktığımız zaman ihale kanunlarının değiştirildiği ihale yapmadan kendi yandaşlarına peşkeş çekildiğini görüyoruz. Bütün bunları gördüğümüzde işimizin ne kadar zor olduğunu anladık” dedi. 
 
“Çalışmalarımızı, Genel Başkanımız Akşener önderliğinde sürdürüyoruz”
Uz’un ardından konuşma yapan İyi Parti Çanakkale Kurucu Merkez İlçe Başkanı Balkan, Çanakkale ilçe ve köylerde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek; “Halkımız tarafından ülkemizi düştüğü bu kötü durumdan kaldıracak tek siyasi kurtuluş olarak İyi Parti gösterilmektedir. Çanakkale İyi Parti Merkez İlçe Teşkilatını çok hızı bir şekilde kurduk ve çalışır bir duruma soktuk. Bütün arkadaşlarıma Merkez İlçe Yönetim Kuruluma ve bizlere her zaman destek olan İl Yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bizlerin çok çalışması gerekiyordu çünkü ülkemizin içinde bulunduğu duruma çözüm bulmamız gerekiyordu ve bunun için çalışmalarımızı çok detaylı, çok profesyonelce ortaya koyduk. Hiç durmadan, hiçbir boşluk vermeden, insanımızla buluşup, üye sayımızı çoğaltıp ve Çanakkale’de başarmamız gereken çok iş olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımızın önce teşkilatlanma olarak ilerlemesi gerekiyordu ve bu teşkilatlanmayı gayet profesyonel bir şekilde bir teşkilat çizelgesiyle yaptık. Mahallelerde farklı teşkilat çalışmalarımızı sürdürüyoruz, 54 köyde yine teşkilatlanmamızı devam ettiriyoruz ve tabi ki Kepez’de de çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Biz bu şekilde teşkilat çalışmalarımızın yüzde 60’ını tamamlamış durumdayız. Diğer taraftan etkinlikler yapmamız gerekiyor” dedi.
 
“Etkinliklerimiz, sürüyor ve her ay devam edecek”
Son olarak Çanakkale’de yaşayan engelli vatandaşlar, kadınlar ve gençler için yapılan etkinliklerin bitmeyeceğinin altını çizen Balkan; “Çalışmalarımızı komisyonlar kurarak başlattık. Sosyal etkinlik programımızı gerçekleştireceğiz. Etkinlik programımızı üç ana temel unsur üzerine oturtturduk ve bunlardan bir tanesi engelli vatandaşlar üzerine olacak. Ülkemizde 5 milyon engelli vatandaşımız var ve bu engelli vatandaşlarımıza idareciler ne kadar sağlıklı hizmet götürürlerse o zaman yönetimler nitelik kazanmış olacaklar. Engellilere yönelik ilk sosyal etkinlik programımızı yapacağız. Aynı zamanda, Türk kadını layık olduğu noktada bulunmuyor. Türk kadınını bastırılmış durumundan kurtarmak, yönetimlere daha çok Türkiye’nin çarkının dönesinde katkı sağlaması için, onların sorunlarını daha çok gündeme taşımak için de kadınlara yönelik etkinlik programı hazırladık. Aynı zamanda geleceğimiz olan gençlerimizi de davet ettik ve bu şekilde ilk sosyal etkinlik programımız burada gerçekleştireceğiz. Fakat biz Merkez İlçe olarak çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz, bunu Genel Başkanımız da bize dikte ediyor. Biz bu doğrultuda etkinliklerimizi her ay gerçekleştireceğiz” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş