havadurum

Lapseki Ulubay Firmasında KORONAVİRÜS SALGINI

5290

 

 Lapseki’de faaliyetini sürdüren Ulubay Soğuk Depo İşletmeciliği Tic. Ltd. Şti.’nde çalışan gece ve gündüz vardiya işçilerinde koronavirüs tespit edildi. Salgının tespit edilmesi sonrası firma faaliyetlerini durdurduğunu açıklayarak, Lapseki Kaymakamlığı’na dilekçe ile bildirdi. Lapseki İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu firmanın ilgili dilekçesine göre gerekli tedbirlerin arttırılmasıyla firmanın kendi kararıyla kapalı sistem çalışma usulüne göre bazı faaliyetlerine devam edeceği belirtildi. Kurul tarafından, çalışan tüm işçilerin gerekli kurallara uyarak pansiyon ve firma dışında hiçbir temaslarının olmaması şartı ile firmaya kamu pansiyonu tahsis edilmesine oy birliği ile karar verildiği belirtildi.

Konuyla ilgili İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından; “Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, salgının bulaşmanın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetim, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla gerekli tedbirler alınmaktadır. İlçemizde faaliyetini sürdürmekte olan Ulubay Soğuk Depo İşletmeciliği Tic. Ltd. Şti. firmasında gece vardiyasında pozitif vakalar görülmüş olup firmanın vermiş olduğu 05.07.2020 tarihli dilekçesine istinaden gece vardiyası ve gündüz vardiyasındaki çalışma faaliyetlerini kendi kararlarıyla durdurduklarını dilekçeyle bildirmişlerdir. Firmanın ilgili dilekçesine göre geriye kalan işlerinin tamamlanması ile ilgili olarak koronavirüsün bulaşmasını engellemek ve gerekli tedbirlerin arttırılmasıyla firmanın kendi kararıyla kapalı sistem çalışma usulüne göre bazı faaliyetlerine devam edecektir. Bu kapsamda koronavirüs yayılımının önüne geçilebilmesi için Ulubay firmasının ilgili dilekçesindeki talebi üzerine uygun konaklama imkanı bulamaması ve halk sağlığının korunması amacıyla kurulumuz tarafından ilçemizdeki Kamu Pansiyonunun firma çalışanlarına tahsis edilmesi uygun olup ilgili firmanın bakım, cari giderler, çalışacak tüm işçilerin istisnasız olarak maske kullanımı, kişisel mesafe ve hijyen kuralları vb. hususları yerine getirmesi ve çalışanların pansiyon ve fabrika arasında hiçbir temaslarının olmaması için firma tarafından tüm tedbirlerin alınması şartıyla pansiyonun geçici olarak kullanılmasına Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddelerine göre karar verilmiştir” denildi.

Kararda; “Yukarıda bahsedilen konular hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek başta denetimler olmak üzere uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanması, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, ayrılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verildi” ifadelerine yer verildi.

(Eren Aşnaz)

Paylaş