havadurum

Lige başlarken

Ali Çiftçi Eski Futbolcu ve Klasman Hakemi

8192
Türkiye Süper Ligi’nde maratonun ikinci yarısı cuma günü başlıyor. Takımlar son kozlarını oynayacak.  Aksayan mevkilere ve  güçlendirmek istedikleri yerlere  yapılacak transferler ile amaçlarına ulaşmak isteyecekler.. Özellikle Başakşehir’in son yıllardaki çıkışı ve bu sezon da aynı başarıyı yakalaması diğer takımlara,  ‘Şampiyonlukta artık ben de varım’  mesajıydı. Bu sezon bunu yakalayabilecek seviyedeler. Ancak, yine de bu yıl şampiyon olacak takımı  tahmin etmek,  önceki sezonlara  göre çok daha zor.  Galatasaray`ın Fatih Terim ile anlaşarak, şampiyonluğa ortak olduğunu düşünüyorum. Yola Tudor ile devam etselerdi hiç şansları yoktu. Çünkü,  Fatih Terim kendi takım oyuncularını, seyircisini,  hatta hakemleri bile zaman zaman etkisi altına alabiliyor. Bu yıl  şampiyonluğun çok ufak ayrıntılarla belirlenecek olması  Sarı Kırmızılı takımın da şansını artırıyor. Galatasaray bu nedenle son viraja kadar  şampiyonluğun en önemli adaylarından.
Fenerbahçe, Galatasaray’ın beklenmedik puan kayıplarından sonra, ligin ilk yarısı sonunda zirveye ortak oldu. Sarı Kanaryaları, kadro  itibarıyla Galatasaray ve Beşiktaş`ın altında görüyorum. Ayrıca, Fenerbahçe çok kırılgan bir takım. İlk yarıda Aykut Kocaman’ın istifa blöfü Kanaryaları  kendine getirdi. İkinci devrede, ilk yarıdaki zaafa düşerlerse yarıştan çabuk kopabilirler.  Özellikle Aykut  Kocaman ile Fransız oyuncu Velguena arasında geçecek kendini kabul ettirme yarışı Fenerbahçe’ye  fayda mı verecek yoksa  zarar mı verecek, onu hep birlikte göreceğiz. Fenerbahçe`nin yarıştan kopmaması için çok iyi bir takım ruhuna sahip olması gerekiyor.
Beşiktaş’a gelince son yıllardaki çıkışıyla ve en iyi kadroya sahip olmasıyla tabi ki Başakşehir’le birlikte Şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu düşünüyorum. Ancak, Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi maçlarından önce ve sonra oynadığı müsabakalarında beklenmedik puan kayıpları olmazsa. Şunu belirtmek isterim ki, Süper Lig artık keyifle izlenebiliyor. Yüksek rakamlarla futbolcu alınıp, veriliyor. Rekabet çok üst seviyelere ulaştı. Ligimizde en büyük olumsuzluk,  golü atan takım elinden geldiği kadar oyunu soğutmaya çalışıyor. Bunu özellikle son dakikalarda yere düşen oyuncu  zamandan çalmak için yapıyor. Bu da  seyir zevkini azaltıyor. İnanıyorum ki, futbolumuzun bu büyük zaafına, sahanın içinde olanlar çare bulmak için gayret göstereceklerdir.