havadurum

Limak Enerji'nin en yaşlı abonesi; Fatma Nine

1218

 Limak Enerji Uludağ Elektrik, 1900 doğumlu ülke tarihine tanıklık etmiş Fatma Bingöl ile söyleşi gerçekleştirdi. Limak Enerji, Fatma Nine ile yapılan söyleşi ile ilgili basın açıklaması yapıldı. 118 yaşında olan Fatma Nine’nin, Edison’un ampulü buluşundan 20 yaş küçük olarak nitelendirildiği basın açıklamasında; “Çarpıcı bir istatistiğe atıfta bulunmak mümkün. Fatma Nine doğduğunda, Edison ampulü bulalı henüz 20 yıl olmuştu” denildi. Fatma Nine’nin Limak Enerji Uludağ Elektrik’in en yaşlı abonesi olduğu belirtilen açıklamada; “Fatma Nine, ‘Şimdi her taraf ışık, nereye gitsen hiç karanlık değil’ sözleriyle ülkemizin enerji sektöründeki şu anki parlak durumuna da atıfta bulunuyor. 1900 yılında Selanik’te dünyaya gelen Fatma Nine, Limak Enerji Uludağ Elektrik’in en yaşlı abonesi” ifadeleri kullanıldı. 

 
“Fatma Nine, 118 yıllık ömrüne İstiklal Mücadelesini ve 2’nci Dünya Savaşı’nı sığdırdı”
Limak Enerji Uludağ Elektrik’in en yaşlı abonesi olan Fatma Bingöl ile yapılan söyleşi hakkında yapılan açıklamada; “Fatma Bingöl Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşıyor. O, aydınlatma tarihinde Türkiye ve dünyanın geri kalanında kandil ve gaz lambası kullanıldığı zamanları görmüş, o dönemlerdeki hayatı yaşamış bir kadın. Ülkemizin kurtuluş mücadelesine tanıklık ettiği yıllarda dünyaya gelen ve 118 yıllık ömrüne İstiklal Mücadelemizi ve 2’nci Dünya Savaşı’nı sığdıran Fatma Nine, Atatürk’ün yaşamına da tanıklık etmiş tarihi bir çınar… Elektriğin henüz hane halkı yaşamına dahil olmadığı günleri hüzün ile anlatan Fatma Nine, kandil yakıp, gaz lambası ışığında bir yaşam sürdürdükleri günleri de unutmuyor. Sosyal medyada büyük ilgi gören videomuzda Fatma Nine, ‘Şimdi her taraf ışık, nereye gitsen hiç karanlık değil’ sözleriyle ülkemizin enerji sektöründeki şu anki parlak durumuna da atıfta bulunuyor. 1900 yılında Selanik’te dünyaya gelen Fatma Nine, Limak Enerji Uludağ Elektrik’in en yaşlı abonesi” denildi. 
 
“Fatma Nine doğduğunda, Edison ampulü bulalı henüz 20 yıl olmuştu”
Ülke tarihinin tanığı ve Limak Enerji Uludağ Elektrik’in en yaşlı abonesi olan Fatma Nine’ye hizmet etmekten onur duydukları belirtilen açıklamada; “118 yaşında olmasına rağmen son derece sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdüren ve evinde ziyaret etme imkanı bulduğumuz Fatma Nine, bizi çocuklarıymış gibi bağrına bastı. Kızı ile birlikte yaşayan Fatma Nine, elektrik ve ampulün mucitleri Tesla ve Edison çağının da tanıklarından. Hatta çarpıcı bir istatistiğe atıfta bulunmak da mümkün. Fatma Nine doğduğunda, Edison ampulü bulalı henüz 20 yıl olmuştu. Limak Enerji Uludağ Elektrik olarak bizler, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayıp, 30 Ağustos’ta Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 96. yılında, kutlu zaferin tanığı olan Fatma Nine’yle tüm Türkiye’nin Zafer Bayramı’nı kutladık. Limak Enerji Uludağ Elektrik olarak, şanlı zaferlerle kazandığımız bu ülkeye ve tarihimizin tanığı, en yaşlı abonemiz Fatma Nine’ye hizmet etmekten onur duyuyoruz” denildi.
(Haber Merkezi)
Paylaş