havadurum

Lodos ağaçları devirdi, çatı uçurdu

2658
Çanakkale`de dün gece geç saatlerde başlayan ve gün içinde etkili olan lodos fırtınası, kent merkezinde birçok ağacın kökünden koparak devrilmesine neden oldu. Sabah saatlerinde Troya Caddesi üzerinde devrilen bir ağaç, trafiğin bir süre aksamasına neden oldu. Zafer Evleri ise bir ağaç kökünden koparak bir arabanın üzerine devrildi. Ağacın üzerine devrildiği araçta maddi hasar meydana geldi. Belediye ekipleri, devrilen ağacı bölgeden kaldırmak için çalışma gerçekleştirdi. Ayrıca Yeni Kordon`da kökünden kopan ağaç vatandaşlar tarafından görüntülendi.
 
Stadyum Caddesi üzerinde ise devrilmek üzere olan ağaç, bir vatandaş tarafından ip ile demirliklere bağlandı. Vatandaş, ağaç devrilmesin diye bir süre ağaca destek oldu. Olay yerine gelen Çanakkale Belediyesi Zabıta birimi ekipleri, olay yerinde güvenlik tedbirleri aldı.
Lodos Ayvacık`ta da etkili oldu
Öte yandan lodosun etkili olduğu Ayvacık ilçe merkezindeki Çiftlik Mahallesi`nde de 3 ağaç devrildi. Devrilen ağaçlar, elektrik kablolarını kopardı. İlçeye bağlı Söğütlü köyünde ise 2 ağaç, fırtına nedeniyle devrildi.
 
Prefabrik yapının çatısı uçtu
Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi arkasında yer alan, çöp konteynerlerinin bulunduğu prefabrik yapının ise çatısı uçtu. Şans eseri olayda yaralanan olmadı.
(Atakan Alkış)

Paylaş