DOLAR 32.339 %0.10
EURO 35.2023 %0.06
G.ALTIN 2247.3407 %0.17
BITCOIN 65881.0708 %-2.19
ETHERIUM 3419.1911 %-2.49
havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

MİLLET 'TAMAM' DİYECEK!

Değerli okurlarım 38 gün kaldı 'TAMAM' sandığına!.

8780

Tamam etiketi ışık hızıyla Twitter’in dünya listesinde 1. Sıraya neden yükseldiğini biraz kurcalarsak nasıl bir fotoğraf ve sonuçla karşı karşıya kalırız? Bu sorunun yanıtını araştıralım bakalım nereye varacağız? Varacağımız sonuca şaşırmayacağınızdan eminim!

***

            Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı R. Tayyip Erdoğan partisinin İstanbul İl kongresinde:

            “Şayet bir gün milletimiz tamam derse ancak o zaman bir kenara çekiliriz” ifadelerini kullanınca muhalefete altın tepsi içinde ‘TAMAM’ sloganını hediye etti!

            Yıllardır özellikle CHP’yi aşağılayıp küçümseyerek daha da güçleneceğini zannederek alışılmışın dışında aşırı özgüven çabasına girmeye kalkıştı ama bu kez başına epey iş açacak gibi görünüyor… Çünkü, ana muhalefet partisini ve onun Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi küçümsemeyi sürdürürken çam devirdiğinin farkına varamayıp onların ekmeğine ‘TAMAM’ marka tereyağını sürdü! Yetmezmiş gibi bir de ‘SIKILDIK’ markası üretildi!

            Tek Adam Rejimine karşı CHP müthiş bir hamleyle seçim ittifakını başardı… Bu iş tamamına erecek! Erecek ki AKP’lilere ‘biz nerede hata yaptık dedirtecek!’

            - Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 yıl öncesi vadettiği “emeklilere Şeker ve Kurban Bayramlarında  birer maaş ikramiye vereceğim” demesine zamanın Başbakanı A. Davutoğlu: “Kaynağı nereden bulacaksın, kimin cebinden vereceksin o parayı?” ve “bunu yapsın CHP’ye oy veririm” diyen AKP Bakanı İngiliz vatandaşı da olan Mehmet Şimşek’i haydi hep birlikte CHP’ye oy vermeye çağıralım!

            - Emeklilere şimdi seçim rüşveti olarak iki bayram öncesi 1000 TL. vereceklermiş. Hani para yoktu!.. 2013 yılından bu yana işsizlik fonundaki tam 553 milyon TL’nin kayıp olduğunu Sayıştay rapor etti. Merak etmez misiniz bu paralar nerede diye???

            - AKP Hükümetleri 16 yılda 70 milyar dolarlık devlet malını sattı. Paralar yok olmuş ki! 430 milyar dolar borçlanmışız…

***

            Sevgili Çanakkale OLAY okurları AKP 16 yıldır iktidarda olduğu halde adalet duygusunu ve yargının tarafsızlığı ilkesini tahrip ettiğinin henüz farkına varmış olmalı ki; daha çok demokrasi, daha çok adalet getireceğini seçim öncesi vaatleri arasına alıyor… YERSENİZ.

            Bir parti ki 16 yıldır iktidarda olacak, adeta tüm yetkiler bir kişinin iki dudağı arasında olacak, Cuma namazına bile 40 araçla gidecek, cami avlusunda siyasi vaazlara bir tek Cumhuriyet Savcısının çıkıp ta; “Dince kutsal yerleri siyasete alet edemezsiniz” diyemeyecek ama siz “Parlamenter Sistem” yerine “Tek Adam Rejimi” için hala yetki isteyeceksiniz!

Soralım: Bu milletin yalnızca AKP ve Bay DEVLET’in seçmeninden ibaret olmadığının ayırdına ne zaman varacaksınız !?

            Varamıyorsunuz… Çünkü ‘Kin’ ile ‘Dini’ ayni anda bir araya getirip, demokrasiden anladığınız da TRAMVAY(!) olunca dinci meczuplarınızı bir gün olsun eleştiremiyorsunuz değil mi?

·         Az daha unutuyordum… Cumhurbaşkanı Erdoğan aklını kiraya veren “Günah işleme hakkımıza karışmayın” diyen meczupların AKP’ye zarar vermeye başladığını, kendisine oy verenlerin bile bunlar nasıl din adamı diye homurdandığını görünce kafasının tası atıp “Eyy Diyanet İşleri Başkanlığı bunlara neden bir şey yapmıyorsunuz?” mealinde sopa göstermek zorunda kaldı!

*(Cumhurbaşkanı bu tür meczuplara 16 yıldır sesini çıkarmıyordu. Demek ki durum giderek AKP için vehamet kespediyor!..)

SON SÖZ: Farkındayım, yazımın başlığı iddialı bir öngörü… Yanılabilir miyim? Yanılabilirim, ama yanılmak istemiyorum tamam mı?... T.Ç.