havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

MİMLENMEK!

2128

Değerli okurlarım, bu köşede yaklaşık 10 yıldır yazıyorum. Mimlenmiş olmam doğal değil mi!?. Hayır.. Hayır.. Sandığınız gibi bir mimlenmeden söz etmiyorum! İzninizle önce ‘mimlenme!’ sürecimin biraz ayrıntısına gireyim.


***

Kepez’de Dardanel Diyaliz Hastanesinden Limana doğru giderken ‘Elmalı Bahçe’ sosyal tesisine gelmeden 100 metre beride rahmetli babamdan kalma 51 yıllık bir müştemilat ve bahçesi vardır. Orasını eşimle birlikte ‘hobi bahçesi’ olarak kullanırız.. Yılın yaklaşık 8 ayını orada 4 ayını Ankara’da geçiririz. Geçen yıl Dardanos’a kadar ter atmak için koşarken Kepez Limanını geçip Dalyan Burnu Mevkiine gelince Porto Mare ÇANAKKALE tabelası ve harfiyat kepçelerine rastladım. Tanıtım tabelasında MİM İNŞAAT “Yarınlar Üretir” yazıyordu.

*Kıyı yasası gereği yapılacak inşaatın önünün kapanması olanaksızdı. Dolayısıyla Çanakkale Boğazını, Tarihi Kilitbahir ve Çimenlik Kalelerini ve Çanakkale’yi hiçbir engelle karşılaşmadan seyretmek mümkündü.

Bir Kepezli-Çanakkaleli olarak 45 yıl Ankara’da yaşayınca; denizi engelsiz seyredecek olmanın hayaliyle firmanın ofisine adeta koşar adım gittim. Gidiş o gidiş.. Porto Mare-1 Sitesinin sakinlerinden biri de ben oldum. Veee.. Böylece MİMLENDİM!!!


***

MİM İnşaat A.Ş, Mim Grup’un 25 yılı aşkın deneyimini, güvenirliğini ve hizmet kalitesini temel ilke alarak 2004 yılında kurulmuş. Firma Çanakkale’mizde yenilikçi, çağdaş, sıra dışı ve yaşam odaklı projelerinden biri olan PORTO MARE yazlık proje konseptinde malzeme kalitesinden de ödün vermemiş. Firma belli ki sosyal sorumluluklarının gereği olarak özellikle tasarıma özel önem vermiş ve sosyal donatı alanlarında (Yürüyüş, Koşu, Bisiklet, Paten, Kaykay, Plaj Voleybolu, Hamak, Çocuklar için Park ve Aqua Çocuk Havuzu, Otoparklar…) hemen hiçbir detayı es geçmeyerek adeta fantastik bir ortam yaratarak ‘YARINLAR ÜRETMİŞ’…
 
*Bize de, kat malikleri olarak hizmet kalitesinden ödün vermeyen tüm firma yetkililerini, işçisinden mühendisine kadar (başta Sn. Gazi ERTUĞRUL olmak üzere) kutlamak ve teşekkür etmek kalıyordu. Nitekim bizler de geçtiğimiz Cumartesi günü Sitenin havuz başında yapılan açılış etkinliklerinde (müzik, mangal partisi, havai fişek gösterisi..) kutlama ve teşekkürlerimizi sunduk.

***

Sevgili Çanakkale OLAY okurları, benim ayrıca teşekkür etmek istediğim üç kişi daha var… Arsasını böyle bir tesis için veren ilkokuldan arkadaşım Mehmet ÜNAL’a, yakın ilgisini esirgemeyen değerli arkadaşım Mustafa Kemal ERTUĞRUL’a ve Kepezimize böyle bir yazlık siteyi kazandıran Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk MUTAN’a içtenlikle teşekkürlerimi sunarım.
 
İtalyancada Portofino "Son Liman" demekmiş. Ehh!.. Biz yaştakilerin son limanı da Porto Mare herhalde!!!
 

*SEVGİ, SAĞLIK VE DOSTLUKLA KALIN…