havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

MÜREKKEPSİZ PARMAKLAR!

Değerli okurlarım 16 Nisan referandumu Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde kapkara bir leke olarak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından tescillendi!

9857

 

 

         YSK referandum gününden 4 gün önce “mühürsüz oy geçersizdir” kararı alıyor ama oy verme işlemi devam ederken “geçerlidir” diyor(!)

·         (Her önünüze geleni hukuk fakültelerine alırsanız olacağı budur!)

***

            YSK’nın aldığı skandal “mühürsüz oy pusulası ve mühürsüz zarf” kararı Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) raporunda yer aldı.

            “Evet” bloğu sandıklardan resmi sonuçlar gelmeden “balkon şaklabanlığı” yaparken, “Hayır” bloğu ise çok haklı olarak YSK’nın kararını protesto etti ve sandıklarda usulsüzlük olduğunu haykırdı…

            *Kul hakkı yemede kimsenin ellerine su dökemeyeceği AKP bile, teşkilatlarına YSK’nın mühürsüz zarf ve pusulalarla oy kullanmayın geçersiz olur” talimatını gönderiyor!

            - 2014 Yerel Seçimlerinde Bitlis’in Güroymak ilçesinde “mühürsüz oylar” sebebiyle YSK tarafından iptal edilmişti.

            - 16 Nisan referandumunda da yurtdışından gelen “mühürsüz oylar” da Yurt Dışı İlçe Komisyonunun kararıyla geçersiz sayılmış.

            - Güneydoğuda 961 sandıktan tümüyle “Evet” çıkmış!

            - Mardin’in Artuklu ilçesi Eminettin Mahallesinde 212 seçmenin kayıtlı olduğu 1048 numaralı sandıkta, 255 oy kullanılmış. Acar Mahallesi’nde de 99 kayıtlı seçmenin bulunduğu 1001 numaralı sandıkta, 135 oy kullanılmış.

            - Van’da kullanılan oyların % 20’si mühürsüzmüş.

            - Muğla’nın Datça İlçesinde çalışan 200 inşaat işçisi Datça’dayken Urfa Viranşehir’de oy kullanmışlar!

            * (Daha fazla “Milli İrade Hırsızlığına” örnek vermeye gerek var mı? YOK!..)

Akla hayale gelmeyen usulsüzlükler 16 Nisan’ın temel karakter özelliği oldu. Referandumda yaşanan skandal örnekler yeterince kamuoyunda dillendirildi. Bu yazımda bir örnek üzerinde durarak “mürekkepli parmakların” milli irade hırsızlığının bir ölçüde önüne geçebileceğine vurgu yapacağım…

* Seçim mürekkebi en son Mart 2009 Yerel seçimlerinde kullanıldı. 2010 Genel seçimlerinden bu yana kullanılmıyor.. Ölülerin parmaklarına mürekkep sürülemediği için kaldırılmış olmasın (!)

            * 16 Nisanda skandal örneklerden biri de “40 tane oy kullandığını” itiraf eden bir seçmenin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlardı.

            - Muş’un Hasköy İlçesinde yaşananları Serkan Nakres Liçka’nın yaptığı yorumlar oradaki rezaleti gün yüzüne çıkardı.

            S. N. Liçka yaptığı paylaşımda “Hasköy halkına hayırlı uğurlu olsun inşallah” diye yazmış.

            Paylaşımda seçmenlerin yaptığı yorumlar ise oldukça dikkat çekiciymiş.

            Liçka “Gerekirse Hasköy’deki 21.000 oyu tek başıma kullanırım enişte” diye yazmış.

            Bir kullanıcı Serkan N. Liçka’ya sormuş “5 oy nasıl verdin Serkan?”

 Liçka’da “HOCAM 40 TANE KULLANDIM” cevabını vermiş.

                                                           ***

            Sevgili Çanakkale OLAY okurları eğer “Hayır” oyları % 51 olsaydı; oy pusulaları ve zarflar mühürsüz ve sahte, bu nedenle referandumu iptal ettik diye YSK açıklama yapacak mıydı? KESİNLİKLE YAPACAKTI!

            “Evet” oyları % 51 olunca sinsi YSK planı devreye sokularak millet iradesi yerine ‘illet’ iradesi üstün çıkarıldı!.. İşin en garip tarafı da şu; adında “adalet” kelimesi yer alan bir partinin iktidarında oluyor bütün bunlar(!)

            Şimdi gelelim Liçka’nın mürekkepsiz parmaklarına!.. Mürekkepli olsaydı 40 tane oyu nasıl kullanacaktı?

*29.06.2011 tarihinde bu köşede Ben “İNANMIYORUM!..” başlıklı yazımda bakın aynen ne demişim;

            “Soralım: Eski sistemin suyu mu çıkmıştı?

            - Parmaklar mürekkepleniyor,

            - Seçim sonuçları da, sandıklar açıldıktan en geç 6-7 saat sonra açıklanıyordu. Şaibeler-hilelerle de pek karşılaşılmıyordu.

            * Mürekkep deyince; öyle Hindistan’dan milyonlarca dolar verip ithal etmeye de gerek yok.

            Ben, Kimya Mühendisiyim. O mürekkep denen şey “Gümüş Nitrat” çözeltisidir. Dış deride 2-3 günlük (kahverengi-siyah renkte) bir tahriş yapar ve cilt, en geç 5. gün eski halini alır.

            Bu ülkenin, tüm seçim sandıklarına yetecek kadar Gümüş Nitrat çözeltisini yapacak mühendisleri var. Bana söylense ben de yapardım!”

             Tam 10 gün oluyor… Gidişat o ki “Atı alan Üsküdar’ı geçse” de kirli referanduma dair sav, söylenti ve tartışmalar azalmayacak, artacak!

SON SÖZ: Mürekkepsiz parmaklar ve hukuku ayaklar altına alan bu YSK oldukça Türkiye’de seçim güvenliğinden asla söz edilemez!

*Referandumun meşruiyeti için yapılması gereken tek eylem bu hileli oylamanın iptalidir. Bundan böyle AKP iktidarı için de artık işleyen bir kum saati gerçeği vardır… T.Ç.