havadurum

Maden platformu ÇAMAD bürosu açılışında

498
15 sivil toplun maden birliğinin yer aldığı maden platformu bünyesinde bulunan ÇAMAD`ın yeni ofisi Çarşamba günü Cevatpaşa Mahallesi İnönü Caddesi Bakırlar Apartmanı No:3/2`de kapılarını açtı. Gerçekleştirilen açılış törenine Türkiye Mermerciler Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, Yurt Madencilik Geliştirme Vakfı Başkan Yardımcısı Dündar Ergünal, Agrega Üreticiler Birliği Başkanı Şevket Koruç, Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Ali Emiroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Madencilik Sektör Başkanı İbrahim Halil Kırşan, İstanbul Metal Maden İhracatçılar Birliği Başkanı Aydın Dinçer, davetliler ve basın mensupları katıldı. Açılış konuşmasını yapan Çanakkale Madenciler Derneği Başkanı Mehmet Naci Tülek; "Bu dernek ofisinin burada olmasının sebebi, sektörle ilgili bilgi almak isteyenlerin çok kolay ulaşabileceği bir yer olması." dedi. 
"Ham maddeleri oluşturan aslında madenler"
 
Devamında konuşan İstanbul Metal Maden İhracatçılar Birliği Başkanı Aydın Dinçer şunları söyledi; "Bu sabah Çanakkale Valimizi diğer başkanlarımızla birlikte ziyaret ettik. Kendisi de Çanakkale`de madencilik faaliyetlerinin devletimizin verdiği izinler çerçevesinde yapılmasının uygun olduğu yönünde görüşlerini ifade ettiler. Bizler de madenciler olarak şunu söylüyoruz, tüm Türkiye`ye ve dünyada, madenler bütün sanayilerin ham maddesini oluşturmakta. Ben İstanbul Metal Maden İhracatçılar Birliği başkanlığını yürütüyorum. Bünyemizde bulunan metal sektörü, çelik sektörü, kimya sektörü, elektrik, elektronik bunların hepsinin ham maddesini oluşturan aslında madenler. Bu madenler olmazsa, maalesef Türkiye`de sanayinin gelişmesi beklendiği gibi olamaz ve yurt dışından ithal ham maddeye ihtiyaç duyarız ki zaten şu anda ciddi ithalat yapmaktayız. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte Türkiye`de yer altında bulunan metalik madenler endüstriyel hammaddeler ve doğal taşların Türk ekonomisine katkısının sağlanması için tüm madenciler olarak hem çevreye hem insana duyarlı bir vaziyette madencilik faaliyetlerimizi sürdürerek tüm Türkiye`ye ve dünyada gelişmiş olan yeni teknolojileri de Türkiye`ye getirip madenlerimizde kullanarak, genç nesil maden, jeoloji mühendislerimizle birlikte Türkiye`de yer altı kaynaklarını ekonomimize kazandırmak yönünde faaliyetlerimizi sürdürmek zorundayız. "
 
"Başarılı öğrencilere ciddi rakamlı burslar sağlıyoruz"
 
Dinçer konuşmasının devamında maden platformu olarak tüm birlikler ve derneklerle birlikte Türkiye`de madenciliğin gelişmesi için üniversitelerde maden mühendisliği, jeoloji mühendisliği, jeofizik mühendisliği ve cevher hazırlama mühendisliği bölümlerini tercih eden ilk 80 bindeki öğrencilere, çok başarılı öğrencilere burslar verdiklerini söyledi. İstanbul Metal Maden İhracatçılar Birliği Başkanı Dinçer; "Ciddi rakamlı burslar sağlıyoruz ki bu sektörü gelecekte onlara emanet edeceğiz" dedi.
(Atakan Alkış) 
Paylaş