havadurum

Makas "Sorunları çözecek kadrolar, Ak Parti kadrolarıdır..."

1179
AK Parti`de 14 Mayıs`ta yapılacak seçimlerde, Milletvekili aday adaylığına mevcut Milletvekilleri Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu da dahil olmak üzere 23 kişi başvurdu. 4 ismin adaylık sıralamasına gireceği Ak Parti`de milletvekili aday adayları hafta sonu gerçekleştirilen temayül yoklamasında, parti kadroları ve seçilmiş yöneticiler tarafından oylandı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İÇDAŞ Kongre Merkezi`nde gerçekleştirilen temayül yoklaması için bilgisayarlar kurulurken, ikincisi gerçekleştirilecek "e-temayül" uygulaması ile online yapılan seçimlerde, il, ilçe, belde başkanları ve yöneticiler, belediye başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri online olarak istedikleri milletvekili adaylarını işaretlediler. Temayül yoklamasına genel merkezden, MKYK Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Yüksel ile İstanbul Milletvekilleri Ahmet Mücahit Arınç ile Nevzat Şatıroğlu katıldılar. Burada konuşma yaparak, aday adaylarına ve oy kullanacak parti kadrolarına seslenen Ak Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, "e-temayül partimiz tarafından ikinci kez uygulanıyor. İlki 2019 yerel seçimlerinde başarılı bir şekilde uygulanmıştı. Temayül seçimlerinin demokrasimize, partimize, Çanakkalemize, ülkemize hayırlı olmasına temenni ediyorum. 14 Mayıs seçimlerinin önemini siz değerli teşkilat mensuplarımız çok iyi bir şekilde biliyorsunuz" dedi. 
 
"Orada, devlet ve millet kaynaşmasını bir kez daha gördük"
Konuşmasında Kahramanmaraş Merkezli depremlere de değinen Yüksel, "6 Şubat tarihinde yüzyılın felaketi dediğimiz aslında, sadece bu yüzyılın değil, birkaç yüzyılın felaketi olarak bunu maalesef ülkemizin 11 ilinde bunu yaşadık. Bizler de biliyorsunuz, bakanlıklarımız, hükümetimiz deprem belgesindeydi ve hala yoğun bir çalışma içerisindeler. İnşallah yaralarımızı hızlı bir şekilde yaralarımızı saracağımızı biliyoruz. Depremden sonra birileri, daha deprem sıcağı sıcağınayken, canlarımız orada enkaz altındayken, `acaba seçimler iptal olur mu?` dedi. Ama, Ak Parti`de seçimlerin ertelenmesi gibi bir konu gündeme gelmedi, sayın cumhurbaşkanımızın önceden açıkladığı gibi 14 Mayıs olarak belirlendi. Aslında bizim gündemimiz, 6 Şubat`tan itibaren hep deprem oldu. Orada, devlet ve millet kaynaşmasını bir kez daha gördük, burada da eminim ki birçok arkadaşımız oralara gitmiştir. Ben deprem bölgesinde çalışmalar yaparken, Çanakkale`den arkadaşlarımız, Giresun`dan arkadaşlarımız, Edirne`den arkadaşlarımız, Kırklareli`den ve daha pek çok yerden arkadaşlarımızla görüştük. Canla başla deprem yaralarımızın sarılması için o insanlarımızın yanında olduk. Orada bir depremzedenin, `Biz nasıl 15 Temmuz`da devletimizin yanında durduysak, şimdi de devletimiz bizim yanımızda duruyor. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin` dedi. Hükümetimiz, deprem yaralarını sarmak için, o andan itibaren hala bu çalışmaları devam ettiriyor" dedi.
 
"14 Mayıs`ta demokrasimiz galip çıkacaktır"
"14 Mayıs, ülkemizin ikinci yüzyılına girerken yapılacak önemli bir seçimdir" diyen Yüksel, "Sadece ülkemiz için değil, bölgemiz ve dünya için de çok önemli bir seçim. Ben inanıyorum ki, bu seçimden yine demokrasimiz galip çıkacaktır. İnanıyorum ki 14 Mayıs`ta vatandaşlarımız, tekrar sayın Cumhurbaşkanımızı tekrar yetkilendirerek, cumhurbaşkanı seçecektir. Ak Parti`yi ve Cumhur İttifakı`nı, tekrar mecliste birinci parti olarak seçecektir ve son 20 yılda yapılan hizmetler kesintisiz olarak devam edecektir" dedi. 
 
"Partimizin vazgeçilmez kültürlerinden bir tanesi istişare kültürüdür"
AK Parti İl Başkanı Naim Makas, temayül yoklaması ile ilgili yaptığı açıklamada. "Bugün teşkilatlarımız ile birlikte, 14 Mayıs`ta yapılacak olan milletvekilliği genel seçimi için teşkilatlarımızın temayül yoklamasındayız. Tüm teşkilatlarımızın katılımı ile bugün burada demokrasiyi yeniden canlandıracağız. Biliyorsunuz ki bizim partimizin vazgeçilmez kültürlerinden bir tanesi istişare kültürüdür. Bu anlamda teşkilatlarımız ile birçok konuda istişareyi çok önemsiyor, bunu mutlaka yapılan çalışmalarımızın içerisinde gerçekleştiriyoruz. Yine bu seçimde de 14 Mayıs Genel Seçimi için temayül yoklaması için buradayız. Teşkilatlarımız geldiler. Aday adaylarımız burada. Teşkilat mensuplarımız oylarını kullandıkça buradan ayrılıyorlar. Bugün saat sabah 10.00`da başlayan temayül yoklaması saat 16.00`da sonlanacak" dedi. 
 
"CHP`nin 2 katı aday adayımız var"
"Teşkilatlarımızda gördüğümüz kadarıyla çok yoğun bir ilgi var" diyen Makas, "Biliyorsunuz bizim 23 milletvekili aday adayımız var. Bu sayının yüksek oluşu bizleri memnun etti. Halkımızın yine umudu AK Parti. AK Parti`yi umut gören vatandaşlarımız için bu yarışta bende varım diyen teşkilat mensubu aday adaylarımız var. Milletimize, Türkiye Yüzyılı`nda hizmet etmek için yarışan aday adaylarımız var. Bu da AK Parti`nin zenginliği. AK Parti`nin yine umut olduğunun göstergesidir. 23 aday adayı arkadaşlarımızdan 3`ü bayan arkadaşımız. Buradan alınan temayül yoklaması sonuçları, genel merkezimiz tarafından değerlendirilecek. AK Parti tüm unsurlarıyla, tüm kademeleriyle, çok kıymetli bir parti. Biz inanıyoruz ki son dönemlerde yaşadığımız felaketler dahil Türkiye`mizde yaşadığımız gerek doğal afetler, gerekse bazı sorunlarından kurtaracak olan, sorunları çözecek olan kadrolar AK Parti kadrolarıdır. AK Parti`mizin milletvekili genel seçimlerindeki aday adaylarımızın başvurularına ciddi bir teveccüh var demiştik. Ana muhalefet partisi olan CHP`nin aday sayısına nazaran, AK Parti`nin aday sayısının yaklaşık 2 katı olması yine söylüyorum Türkiye`mizde çeyrek asra damgasını vuran bir siyasi hareketin adeta bir ispatı niteliğindedir. AK Parti olduğu her yerde iddiası olan, olduğu her yerde gelecek planları yapan, vatandaşın tek umudu olan partidir. Bu asla unutulmamalıdır" ifadelerini kullandı" dedi. 
 
İşte AK Parti`nin aday adayı olan isimleri!
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 
AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 
Abdurrahman Kuzu, 
Ahmet Şahin, 
Emine Uğurlu, 
Faruk Tuğrul Kalkan, 
Gültekin Yıldız, 
Halil Zahit Mert, 
Hüseyin Babacanoğlu, 
İbrahim Batdal, 
İsmail Kaya, 
Kenan Yasan, 
Nazım Hikmet Keskiner, 
Necmettin Çakmak, 
Sebahattin Güner, 
Sedat Demirkol, 
Tandoğan Tolga, 
Timur Ay, 
Veysel Aydıner, 
Yasin Öztürk, 
Berkal Enis Satılan, 
Cahit Eftekin, 
Vildan Özcan. 
(Atilla Akın - 
Nevin Yüksel) 
Paylaş