havadurum

Makas "Tüm ilçelerimizde AK belediyeciliği buluşturacağız"

4276

 AKP Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, dün basın mensupları ile bir araya geldi. Truva Otel’de düzenlenen buluşmaya Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Göktürk, Tanıtım ve Medya’dan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Ataç, AR-GE’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Rıdvan Demirhan, Çevre, Şehir ve Kültür’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Arzu Bendeş katıldı. kent siyaseti ve gündemine dair açıklamalarda bulunana Makas, 14 Şubat’tan itibaren Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte çalışmaya başladıklarını, yegane sebeplerinin Çanakkale’ye hizmet etmek olduğunu söyledi. Şehrin sorunlarını Ankara’da, genel seçimlerle birlikte görevlendirilmiş vekillerle beraber çözmek adına burada olduklarını belirten Makas;  “Büyükşehir kelimesi insanları belki korkutuyor ama hemşehrilerimiz, büyükşehir olmaya aday, yatırımlar anlamında, jeopolitik konumu anlamında, şehrin sosyo-kültürel yapısı anlamında bir miktar büyümüş ve entelektüelliğini, kalitesini kaybetmemiş bir Çanakkale görmek istiyor” dedi. Makas, Çanakkale’nin kendi unsurları ile nitelikli bir şekilde büyümek istediklerini ifade ederek, “Biz bu konularla alakalı sorunları dile getirmekten asla imtina etmeyeceğiz” dedi. Makas, Çanakkale’nin çevre sorunlarının bittiğini düşünmediğini belirterek “Vatandaşlarımız özellikle Sarıçay üzerindeki köprülerden geçtikçe, pislikleri, Sarıçay’ın rengini gördükçe endişeye kapılmaktadır” dedi.

 

“Yegane sebebimiz Çanakkale’ye hizmet etmek”

 14 Şubat’tan itibaren Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte çalışmaya başladıklarını belirten Makas; “Yegane sebebimiz Çanakkale’ye hizmet etmek. Tabiri caizse genç bir yönetimimiz var.  Yegane amacımız, gayretimiz şehrimize hizmet etmek. Yerel yönetimleriyle şehrimizin sorunlarını Ankara’da, genel seçimlerle birlikte görevlendirilmiş vekillerimizle beraber çözmek adına buradayız. Şehrimiz güzel bir şehir. Büyükşehir kelimesi insanları belki korkutuyor ama büyükşehir olmaya aday, yatırımlar anlamında, jeopolitik konumu anlamında, şehrin sosyo-kültürel yapısı anlamında bir miktar büyümüş ve entelektüelliğini, kalitesini kaybetmemiş bir Çanakkale görmek istiyor hemşehrilerimiz. Bu vesileyle Çanakkale’deki siyaset, siyasi iradenin temsilcileri ve idari yönetimin temsilcilerine çok büyük görev düşmektedir. Bizlerde burada kıssadan hisse alıp, payımıza düşeni yapmanın gayretindeyiz. Çanakkale büyüyen bir şehir.  Yatırımlarıyla büyüyen bir şehir. Gençlik, tarım, sanayi anlamında, hemen yanı başımızda dünyanın kenti segmentinde orta açıklığı en büyük olan bir boğaz köprüsü yapılıyor. Bu boğaz köprüsüyle birlikte şehrimizde bir nüfus artışı, kentleşme artışı yapılaşma artışı kaçınılmaz. Önemli olan burada kentimizin büyümesinden ziyade bizler nicelik odaklı değil, nitelik odaklı siyaset yapmak istiyoruz. Burada köprünün büyüklüğünden ziyade, köprünün ne getireceği de şehrimize ne katacağı da önemli. Katma değeri olan bir yatırım. Neticesinde şehir büyüyecek, insanlar, yatırımlar gelecek ama şehir sokaklarıyla, insanlarıyla, imar planlarıyla, çevre sorunlarıyla şehir buna hazır mı? Asıl soru bu. Biz her defasında yerel siyasetten konuşuyoruz olabiliriz. Böyle algılanmasın” dedi.

 

“Çanakkale’yi ortak paydada yönetmenin derdindeyiz”

Makas, “Bir şekilde Çanakkale’yi ortak paydada yönetmenin derdindeyiz. Her kesimin fikrini alıp, duygu ve düşüncelerini iletmenin gayretindeyiz. Çünkü bizler burada elçiyiz. 13 Aralık 2019’a kadar il başkanı değildik, il başkanlığı görevini yürütmüyorduk. Belli bir tarihten sonra yine yürütmeyeceğiz. Bunun da bilincindeyiz. Önemli olan bu zaman zarfını hakkıyla, hukukuyla, adaletiyle tüm insanlarımızın hakkını, hukukunu gözeterek yapmak. Bugün baktığımızda bizim çok kıymetli 2 tane vekilimiz var. Birisi Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan, diğeri kadın teşkilatlarında özellikle güzel hizmetleri olmuş milletvekilimiz, aynı zamanda Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcımız Sayın Jülide İskenderoğlu. Güçlüyüz, güçlü olarak şehrimize hizmet edeceğiz. 2023 genel seçimlerinde yine daha güçlü bir AK Parti temsiliyetiyle Ankara’da mecliste görevlendirilen vekillerimizle güçlü bir teşkilat yapısı kurmak istiyoruz. Yine aynı şekilde 2024 yerel seçimleriyle tüm ilçelerimizde güçlü bir AK belediyeciliğini ilçelerimizle buluşturup, oralarda vizyonlarımızı, çalışmalarımızı, devletimizin yerel yönetimlerdeki politikalarını uygulayabilmesi adına yerel seçimlerde başarı elde etmek için var gücümüzle gayret göstereceğiz. İnşallah zafere de ulaşacağız. Çanakkale her yönüyle katma değeri olan bir il. Türkiye’nin göz bebeği. Şüheda kenti. Bir milli parkımız var, tarım alanında yapılan yatırımlar var, OSB’miz var, Ezine’ye kuruluyor. İçinde 91 fabrika var. Belki Ezine’nin nüfusuna yakın bir oranda belki de 10 bin kişilik istihdam sağlayacak büyük bir yatırım var. Bu yatırımla beraber bölgenin gıda ürünleri orada işlenecek. Kültür ve turizm anlamında yıllık 800-900 bin oranda turist alan bir kentimiz. 2019 yılın 845 bin turist gelmiş şehrimize. Bizim bu şehre yapacak çok şeyimiz var” dedi.

 

“Çevre sorunlarının bittiğini düşünmüyorum”

“Ben Çanakkale’nin çevre sorunlarının bittiğini düşünmüyorum” diyen Makas; “32 yaşındayım. 32 yıldır bu şehirde aynı sorunlar devam etmektedir. Bir türlü çözüm bulunamadı. Biz endişelerimizi dile getirdik. Vatandaşlarımız özellikle Sarıçay üzerindeki köprülerden geçtikçe, pislikleri, Sarıçay’ın rengini gördükçe endişeye kapılmaktadır. Bizim derdimiz bunu aktarmak. Birilerini suçlamak değil, salt olarak söylüyorum. Yeri gelir hizmet edilmesi için suçlarsınız. ‘Yap bunu kardeşim’ dersiniz. Ama bizler bunu aktarmakla mükellefiz. Dolayısıyla biz bunu aktardık. Kimse bunu farklı bir taraflara çekmedik. Biz her daim burada sorunları dile getireceğiz” dedi.

 (Haber Merkezi)

Paylaş