havadurum
Sermet Atadinç

sermet@canakkaleolay.com

Manipülasyon ustalığı

Düzen siyaseti yeni bir disiplin geliştirdi; manipülasyon ustalığı... Daha açık ifadeyle; çarpıtma, yalan söyleme,hileli yönlendirme sanatı diyebiliriz. Peki böylesi bir yönteme kimler ihtiyaç duymaktadır? Tabiî ki topluma verecek bir şeyi kalmamış, teşhir olmuş, bugüne kadarki uygulamalarıyla foyaları meydana çıkmış olanların bir yöntemi olabilir bu ancak… Çünkü artık kredileri tükenmiş, onlar için deniz bitmiştir.

1313

 AKP il başkanı bayram kutlamalarında manipülasyon ustalığı sanatından yine örnekler vermiş!

Milletvekili adayları yapar da başkan hiç geri durur mu!...

Orman bölge müdürlüğünün açılması müjdesinden tut, “birlikte yönetim”,”yönetişime” kadar, söyleyenler açısından hiçbir karşılığı olmayan bu değerler üzerinden propaganda yapmak iyi bir manipülasyon ustalığı olarak dikkat çekmektedir.

Tıpkı Sur Belediyesi kardeşliği üzerinden yapılan PKK desteği suçlaması,yine CHP’nin Çanakkale’de  birinci parti olması ve 12 Eylül faşist darbesinin ürünü olan demokrasi engeli barajın yıkılması nedeniyle dağıtılan pilavın “HDP için dağıtıldığı” şeklindeki manipülasyon ustalıkları gibi…

AKP Milletvekili Bülent Turan’ın bu konudaki hakkını yemeyelim, ancak il başkanının ustalığı da hiç küçümsenmelidir.

Şehit cenazesindeki cenaze aracının değiştirilmesinin Başkan Ülgür Gökhan tarafından malzeme yapıldığını iddia eden AKP il başkanı yaşanılanlardan hiçbir şey anlamamış diyemiyorum; kendisine saygısızlık yapmış olurum, ancak çarpıtma sanatı konusunda oldukça mesafe aldığını söyleyebilirim.

Bu tartışmanın bir başka yönü; şehitler üzerinden siyaset yapma tarzının getirmiş olduğu yaklaşımın sonuçlarına ilişkin durumdur.

Cenaze aracı değiştirildikten hemen sonra yapılan manipülasyon “pilavcı başkan şimdi de şehit cenazesine cenaze arabası göndermedi” şeklinde geliştirilmeye çalışılmıştır.

Böylesi bir çirkin saldırı, karalama karşısında Başkan Gökhan gerçeği kamuoyu ile paylaşmaktan başka hiç bir girişimin içersinde bulunmadı.

Bu da son derece doğal bir durumdur.

 

Başkan Ülgür Gökhan’a atılan  bu çamurun altında kalması; AKP il başkanının işine geldiğinden hemen bir manipülasyon ustalığı  örneğini bayram kutlamalarında partililerine hitap ederek oluşturuvermiş!..

Kendisi manipülasyon ustalığında oldukça mesafe almış gözüküyor,ancak  her fırsatı değerlendirerek karalamalarda, çarpıtmalarda bulunma hali sağlıklı bir ruh haline işaret etmiyor!

“ Şehidimizin geldiği o acı günde, kalkıp da şehidin cenazesinin Çanakkale Belediyesi’nin aracıyla taşınmadığını söylemek acizliğini gösterenleri hakikaten anlayamıyorum. O acılı günde, insanlar can derdindeyken cenaze aracından bahsetmek büyük bir acizliktir” sözleri yaşanan gerçeklerden tamamıyla uzak çamur at izi kalsın siyasetinin yeni bir örneği olarak manipülasyon değil de nedir?

Evet, bu çarpıtma ve karalamalar artık tükenmişliğin had safhaya ulaştığını göstermektedir.

Siyasette çarpıtmalardan manipülasyonlardan medet umanlar, artık tükenmiştir.

Böylesi örneklere yerelde olduğu gibi genelde de, ayrıca saray iradesinin çeşitli konulardaki yaklaşımlarında çok sık rastlanmaktadır.

Bir AKP klasiği haline dönüşen manipülasyon ustalığı;  AKP’yi kurtarmaya yetmeyecektir.

“Güneş balçıkla sıvanmaz” , gerçekler her zaman kazanır.

O zaman ; “Seni yine başkan yaptırmayacağız “