DOLAR 32.3434 %0.12
EURO 35.1384 %-0.12
G.ALTIN 2241.4706 %-0.09
BITCOIN 64649.4507 %-4.02
ETHERIUM 3356.9945 %-4.27
havadurum

Mavi Liste: 2 Beyaz Liste:0

2319

 CHP’de kongre süreci hızlı başladı. Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı’nın ardından CHP’liler, Çanakkale’de parti içi seçimlere kilitlendiler. ‘Demokrasi’ vurgusunun ön plana çıktığı seçimlerde CHP’liler sandık başına giderek, Merkez İlçe seçiminde oy kullanacak delegeleri belirliyor. Delege seçimlerinin ardından ilçe kongreleri ve son olarak il kongresi yapılarak büyük kurultayın ardından parti içi seçim süreci tamamlanmış olacak. CHP Çanakkale’de bu kapsamda hafta sonu Esenler Mahallesi Bahriyeli’nin Kıraathanesi’nde 165 ön seçim delegesi ve 62 kongre delegesinin belirlendiği seçimler için sandık başındaydı. Seçimlere çok sayıda CHP’linin katıldığı görüldü. Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder, burada kongre ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kongreler sürecinin başlangıcının ilk günü ve Esenler Mahallesi’nden başladık. Pazar Günü İsmetpaşa ve bir hafta sonra da, 23- 24 Eylül tarihlerinde, Cevatpaşa ve Barbaros Mahallelerinde seçimlerimiz gerçekleştireceğiz. Bilindiği gibi ülkemiz karanlık günlerden geçiyor. Halkın umudu olarak Cumhuriyet Halk Partisi bir şölen havası içinde kongrelerini gerçekleştiriyor. Biz üzerimizdeki sorumluluğunun bilincindeyiz. Güzel bir kongre süreci yaşayacağımıza inanıyorum” dedi. seçimleri CHP Çanakkale Milletvekili Avukat Muharrem Erkek ve Bülent Öz ile Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Serdar Soydan da yakından takip etti. Ayrıca seçimlere gözlemci olarak CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Ankara Milletvekili Murat Emir de katıldı.

 
İlk seçimde kazanan mavi liste! 
Öte yandan Esenler Mahallesi, Bahriyeli Kıraathanesi’nde başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe delege seçimleri saat 17.00’da sona erdi. Seçimlerde yarışan iki listeden mavi liste 554 oy, beyaz liste ise 232 oy aldı. Merkez Parti üye sayılarına bakıldığında; Barbaros Mahallesi 1570 üye, Cevatpaşa Mahallesi 985 üye, Esenler Mahallesi 994 üye, Fevzipaşa Mahallesi 49 üye, İsmetpaşa Mahallesi 638 üye, Kemalpaşa Mahallesi 83 üye, Namık Kemal Mahallesi 36 üye oy kullanacak. Delege seçimleri, 23 Eylül Cumartesi Günü Cevatpaşa Mahallesi, 24 Eylül Pazar Günü Barbaros Mahallesi, 25 Eylül Pazartesi Fevzipaşa – Kemalpaşa- Namıkkemal Mahalleleri izleyecek.
 
İsmetpaşa Mahallesi’nde de partililer ‘Mavi’ dedi
Esenler Mahallesi seçimlerinin galibi, ‘Mavi’ liste İsmetpaşa’da da partilelerin oyları ile kazanan taraf oldu. İsmetpaşa Mahallesi’nde Kayra Kıraathanesi’nde yapılan seçimler partililerin yoğun ilgisi ile karşılandı.  Çok sayıda partilinin katıldığı seçimler sonucunda ‘Mavi’ liste ‘beyaz’ listeye karşı 330’a 190 kazanarak delege seçimlerinin ilk iki turdaki galibi oldu.  
(Şebnem Özer)
Paylaş