havadurum

Meclisteki kavga Çanakkale'ye yansıdı

648

 Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu’nda kendisini Meclis kürsüsündeki mikrofona kelepçeleme-sinin ardından mecliste gergin anlar yaşanmış. AKP ile HDP`li kadın milletvekilleri arasında tartışma büyümüş ve arbede çıkmıştı. AKP`li Gökçen Özdoğan Enç, HDP milletvekillerine tekme atarken, Leyla Birlik ve Burcu Çelik ile saç saça kavgaya girişmişti. Kargaşada CHP’li Şafak Pavey sırtüstü yere düşmüş ve kol protezi çıkan Pavey’i yerden partili arkadaşları kaldırmıştı. Arbedede göğsüne darbe alan HDP’li Başkanvekili Pervin Buldan da rahatsızlanmıştı. TBMM`de kadın milletvekilleri arasında yaşanan kavga, Çanakkale`ye yansıdı. 

 
“Medeniyetsiz” ve “barbar” iddiası!
İlk olarak AKP Merkez İlçe Kadın Kolları Teşkilatı`nın, CHP il binasına çelenk bırakacağı bilgisinin gelmesi üzerine, CHP`liler il binasının kapı kısmına mecliste yaşanan olaylar ile ilgili afişler astı. CHP il binasının yer aldığı Kemalpaşa Mahallesi Tarla Sokak`ta emniyet birimleri de geniş güvenlik önlemleri aldı. Tarla Sokak`ın giriş ve çıkışları polis barikatlarıyla kapatılırken, bir otobüs çevik kuvvet de alanda hazır bulundu. Polislerin aldığı geniş güvenlik önlemleri nedeniyle AKP Merkez İlçe Kadın Kolları, siyah çelenk bırakma eyleminden vazgeçerek, AKP il parti binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. AKP Kadın kollarının yaptığı basın açıklamasından 15 dakika sonra ise CHP kadın kolları il binası önünde basın açıklamasında bulundu. AKP il binasında basın açıklaması yapan AKP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan CHP`lileri "barbar" ve "medeniyetsiz" olarak nitelendirdi. Aydoğan`ın yaptığı basın açıklamasında; "Öncelikle siyah çelengimiz vardı. Çelengi, Cumhuriyet Halk Partisi`nin il binasının önüne koyacaktık fakat biz, onlar gibi medeniyetsiz ve barbar insanlar olmadığımız için basın açıklamamızı burada yapıyoruz. Biz gücümüzü halktan alan bir partiyiz. Hepinizim malumu üzere anayasa değişiklik paketinin ilk tur oylaması geçtiğimiz hafta tamamlandı,İkinci tur oylamasına çarşamba günü itibari ile başlandı, Fakat maalesef birinci tur oylamasından beri türlü entrikalar ile görüşmeleri engellemek isteyen CHP’li ve HDP vekiller dün yine çirkin yüzlerini gösterdiler.İlk tur oylamasında CHP’li milletvekilleri tarafından Hemşerimiz Ankara milletvekili Fatih Şahin`in burnu kırılmış,Trabzon milletvekilimiz Muhammet baltanın da bacağı ısırılmıştır,Yaşanan bu olaylar maalesef 3.Sınıf dünya ülkelerindeki meclislerde bile yaşanmamıştır. İkinci tur oylamasının daha medeni ve gazi meclisimize yakışır bir şekilde geçmesini temenni ederken dün yine CHP`den kovulan bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka anayasa görüşmelerini provoke etmek için kendisini kürsü mikrofonuna kelepçelemiştir.Bu nahoş, milletin kürsüsünü işgal etmek isteyen eyleme müdahale etmek isteyen bayan milletvekillerimizden Gökçen Özdoğan Enç yaşanan arbede sonucu düşerek belinden ve boynundan sakatlanarak hastanelik olmuştur. Bu olayın sorumlusu CHP ve HDP’li vekillerdir. Demokrasilerde en büyük hakem millettir.Milletten korkan bir partinin şiddete başvurması elbette ki bizleri şaşırtmamıştır. Anayasa görüşmelerini engellemek isteyen Cumhuriyet Halk Partisini Kınıyoruz ve milletten korkmayın diyoruz." ifadeleri yer aldı. 
 
CHP’lier; “Mecliste şiddeti kınıyoruz”
Aydoğan`ın basın açıklamasından 15 dakika sonra ise CHP Merkez İlçe Kadın Kolları il binası önünde basın açıklaması düzenledi. CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Erdem  yaptığı açıklamasında; “Mecliste Anayasa oylamasına demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde tepkisini gösteren kadın milletvekillerimize iktidar partisi tarafından yapılan saldırıyı kınıyoruz.  Bu saldırı, yine bu saldırıda başrol oynayan Antalya Milletvekili Sayın Gökçen Özdoğan Enç’in geçmişindeki FETÖ’cü olduğu gerçeğini örtmeye yetmeyecektir.  Anladık, FETÖ’cü olmadığınızı kanıtlamak istiyorsunuz. Bu durum anayasa geçtikten sonra bizlere yapılacak baskıların bir göstergesidir.  Bizler Atatürk Cumhuriyeti’nin kadınları olarak diktaya, baskıya ve zulme geçit vermeyeceğiz” dedi. Açıklama sonunda “Mecliste şiddeti kınıyoruz”, “kadına şiddete son” ve “Köpek giremez, ama tekme atanlar girebilir” sloganları CHP`liler tarafından dile getirildi. 
(Atakan Alkış)
Paylaş