havadurum

Mehmet Rıza Gezen

4144

ÇOMÜ REKTÖRÜ LAÇİNER YİNE ZİRVE YAPTI !!!!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan GÜLENDAM 21.11.2103 tarihinde Üniversitemizin web sayfasında yayınlanan bir röportajında ÇOMÜ hakkında yerel basında çıkan bazı haberler hakkında Fatmanur GÜDER ile bir röportaj yapmıştır. Öncelikle Fatmanur GÜDER hanımefendiyi kutlamak istiyorum. Çünkü Sayın GÜLENDAM istismar ve derse girmeme konusunda son derece tecrübeli bir yöneticidir.

Sayın GÜLENDAM “İstanbul, Ankara veya Gazi gibi üniversiteler ile ÇOMÜ’yü karşılaştırdığınızda hiçbir olağandışılık göremezsiniz” ifadesinde, bu üniversitelerde açılan soruşturmalarla ilgili bir istatistik mi yapmıştır ya da yaptırmıştır. Bu gelişmiş üniversiteler ile taşra üniversitesi zihniyeti ile yönetilen ÇOMÜ nasıl kıyaslanmaktadır?

Sayın GÜLENDAM, ÇOMÜ’de yapılan soruşturmaların normal olduğunu bütün Türkiye’de bu kadar soruşturma olduğunu söylemiştir. Ben bundan 5 gün önce YÖK’te savunma yapmak için bulundum. O anda bütün Türkiye’den savunmaya gelen 20 kişi civarında öğretim elemanı vardı. Bunların da 3 (üç) kişisi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde görevli öğretim elemanlarıydı. Türkiye’de en az 80 tane devlet üniversitesi olduğunu varsayarsak ve her üniversitede de bizdeki kadar soruşturma olduğunu göz önüne alırsak (bunu Ramazan Gülendam söylüyor) benim savunma yaptığım günde YÖK’te savunma yapmaya gelmiş en az 80X3=240 kişinin bulunması gerekirdi. Ancak o gün YÖK’te bu sayının onda biri diyebileceğimiz 20 dolayında öğretim elemanı vardı. Bu da bize gösteriyor ki Sayın GÜLENDAM gerçekleri söylemiyor ve kamuoyunu yanıltmak için mügalata yapıyor. Bu kişi ortalığı boş bulmuş üniversitemizde bazı hocaların öğrencileri istismarından da söz ediyor. Benim bildiğim kadarıyla bu kişi yani Sayın GÜLENDAM bu Üniversitede bir takım iddialar nedeniyle soruşturma geçirmişti. Bu soruşturmanın sonucunda kamu görevinden çıkarma, yani meslekten ihraç cezası için YÖK’e teklifte bulunulmuştu. Bu cezanın son aşaması olan YÖK’teki savunmaya da katılmıştı. Kendisine soruyorum buradan şimdi. YÖK’te acaba nasıl bir savunma yapmıştı. O gün orada acaba kendisinden başka Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden veya Türkiye’deki diğer Üniversitelerden kaç öğretim üyesi vardı. Bakınız ben söylüyorum 15.11.2013 tarihinde YÖK’te ÇOMÜ’den kamu görevinden çıkarılma cezası teklif edilmiş 3 (üç) öğretim elemanı vardı. Bu dönemde daha alt cezaları almış kaç tane öğretim üyesi vardır? Sicili haksız yere bozulmuş kaç öğretim üyesi vardır acaba? Bunları Çanakkale Basının önüne çıkıp açıklasın Sayın GÜLENDAM. Öyle üniversitenin sayfasından gerçekliği tartışılır şeylerle kamuoyunu yanıltmaya kalkmasın.

İsim vermeden üniversitemizdeki öğretim üyelerinden bazılarını yalancı, işine zamanında gitmeyen, derslerini ve sınavlarını yapmayan insanlarmış, kısacası onlar değersizmiş gibi gösterme çabasına girmektedir. Soruyorum acaba kendisi derslerini ne kadar yapmaktadır? Bildiğim kadarıyla 31.10.2013 tarihinde bölümündeki birinci sınıfların Yeni Türk Edebiyatı Dersine saat 19.20’de girmiş ve 20.30’da ders bitti diyerek sınıftan ayrılmıştır. Bu dersten normalde 21.50’de ayrılması gerekmektedir. Üç (3) saatlik bu dersi 1 saat 10 dakikada bitirmiştir. 07.11.2013 tarihinde aynı sınıfa saat 19.27’de girmiş 21.50’de bitmesi gereken dersten 20.28’de çıkmıştır. Diğer derslerinde de buna benzer durumları ve sınıflarda öğrencilerine küfürlü, argo, lanlı, lunlu, öğrencileri aşağılayıcı konuşmalarından dolayı şikayetler ortalıkta dolaşmaktadır.

Şimdi burada sayın Rektöre soruyorum. Yukarıda saatleri verilmiş olan dersleri tam olarak yapmayan ve derslerinde öğrencilere bir öğretim üyesine yakışmayacak şekilde konuşmalar yapan bu sayın Rektör yardımcısıyla ilgili kendisi ne yapmayı düşünmektedir. Ders ücretlerini kesecek mi? Ya da daha önceki yaptığı gibi örtbas mı edecek? Başkalarıyla ilgili oldu mu arslan kesilen dersler eskiden yapılmıyordu şimdi yapılıyor diyerek yine hamaset mi yapacak. Yoksa hesap mı soracak gene ayrımcılığa devam mı edecek.

Fatmanur GÜDER yerel basında sıkça çıkan ve çok tartışmalara neden olan 2 konuyu sormayı atlamış olacak ki, bunu da ben sorayım Sayın GÜLENDAM’a.

1.Terzioğlu Yerleşkesi içinde saati çalışmayan saat kulesi içine saklanmış ve karşılığında para alınmış BAZ İSTASYONU var mı? Yok mu?

2.BAP Komisyonu 2012 yılında en az 100 öğretim elemanına dağıtabileceği 873 000 TL’yi yedi (7) öğretim elemanına vermiş midir? Yoksa vermemiş midir?

3.2012 yılında desteklenen yedi (7) BAP projesi alımlarında usulsüzlük var mıdır? Yok mudur?

Hem sayın LAÇİNER’i soruşturma açmada zirveyi kimseye kaptırmadığı, hem de Fatmanur GÜDER’i röportaj yapacak yöneticiyi çok iyi seçtiği için herkesin huzurunda bir kez daha kutluyorum. TEBRİKLER.

Herkes adına da soruyorum: Sayın GÜLENDAM hala Rektör Yardımcılığı görevine devam edecek mi?