havadurum

Mesut Özil

369
Eğer, takımımız topa sahip bir oyun oynamayı tercih etmeyecekse, Mesut Özil o takım için çok faydalı olamayacak bir oyuncudur. Çünkü o çok iyi bir set oyunu ve hücum oyunu kurucusudur. Bunun için de topa sahip olmak gerekir. Ya da topu kazanıldığında ilk topun ona aktarılıp, onun çok isabetli derin toplara koşacak iki oyuncunun olabileceği bir ani atak oyununu oynayabilmeniz gerekir.
 
Eğer top kazanan ve kazanılan topu Mesut Özile aktarmayı sağlayamayan bir takım oyunu, onu oyundan düşürecek ve verimsiz kılacaktır. Çünkü o ancak bu şekilde teknik ve taktik becerilerini kullanmayı seçmiş bir oyun stiline sahip bir oyuncudur.
 
Mesut Özil çok iyi bir orkestra elemanı olarak çaldığı aleti en iyi kullanan bir yetenektir. Ama asla orkestra yönetmeni değildir. Çaldığı aletin de çok iyi ses çıkarması ve uyumlu olması, diger müzisyenlere bağlıdır. 
 
Real Madrid, Arsenal ve Almanya Milli Takımıdaki iyi oyunlarını analiz ediniz, takımlar bütün olarak iyi ise Mesut daha yararlı, takımlar vasat ise Mesut da vasatın altında bir verimle oynayabilmiştir.
 
Kısaca, Mesut Özil`in performansını kendisi değil, oynadığı takımın oyun biçimi ve düzeyi belirleyecektir.
 
Hayal kırıklığı yaratmaması buna bağlı bir oyuncudur.
 
Çünkü onun oyunculuğu iyi işleyen bir makinanın en değerli ve en islevsel dişlisi gibidir. Makina devirli ve verimli çalışmaz ise, o en değerli dişli asla islevsel olamayacaktır.
 
(Futbolda Altyapı Eğitimi)
Paylaş