havadurum

Milletvekili Erkek, CHP'nin kuruluş yıl dönümünü kutladı

726
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP`nin 99`uncu kuruluş yıldönümünde açıklama yaptı. Erkek, "Temelleri Kuvay-ı Milliye, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetine dayanan, başta cumhuriyetçilik, halkçılık, laiklik ve milliyetçilik ardından devletçilik ve devrimcilik ilkeleri doğrultusunda ilerleyecek olan CHP ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulmuştur. Cumhuriyeti kuran partimiz, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında demokratik hukuk devletini de tesis edecektir" diye belirtti.
 
"9 Eylül hem kurtuluşun hem de kuruluşun büyük adımıdır"
Milletvekili Erkek 9 Eylül`ün tarihi önemlerine dikkat çekerek, "9 Eylül hem kurtuluşun hem de kuruluşun büyük adımıdır. 3 koldan ilerleyen ordumuz; 1 Eylül`de Uşak, 2 Eylül`de Eskişehir, 6 Eylül`de Balıkesir ve Bilecik, 7 Eylül`de Aydın ve 8 Eylül`de Manisa`yı Yunan askerlerinden temizlemiştir. Cesur ordumuz 8 günde 400 kilometre yol kat ederek Yunan ordusunu İzmir`e kadar kovalamıştır. Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, 9 Eylül 1922`de İzmir`e varan muzaffer ordularımız kurtuluşu müjdelemiş ve gönderden indirilen Yunan bayrağı yerine Türk bayrağını çekmiştir. Bu mücadelede top, tüfek ve askeri açısından kendini üstün gören Yunan ordusunun hesaba katamadığı Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bir destan yazmıştır. Uşaktan İzmir`e uzanan mücadelede İzmir`in dağlarında çiçekler açmasına neden olmuş tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum" diye belirtti.
 
"9 Eylül günü kurtuluşa ve kuruluşa ve kurtuluşa imza atıldı"
İzmir`in kurtuluşundan bir yıl sonra 9 Eylül 1923`te Cumhuriyet Halk Partisi`nin kurulduğunu ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Erkek, "Bir kuruluşa imza atıldı. Temelleri Kuvay-ı Milliye, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetine dayanan, başta cumhuriyetçilik, halkçılık, laiklik ve milliyetçilik ardından devletçilik ve devrimcilik ilkeleri doğrultusunda ilerleyecek olan CHP ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulmuştur. Cumhuriyeti kuran partimiz, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında demokratik hukuk devletini de tesis edecektir. Kuruluşundan günümüze Atatürk ilkelerini benimsemiş partimizin 99. Yıl dönümünü gururla kutluyor ve ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk`e ve mücadele arkadaşı ikinci genel başkanımız İsmet İnönü`ye, genel başkanımız Kıbrıs kahramanı Bülent Ecevit`e rahmet diliyorum, kendilerini saygı ve minnetle anıyorum. Yine ülkemiz ve Partimiz için çalışmış, emek vermiş herkese saygılar sunuyorum" sözlerine yer verdi.
(Atilla Akın)
Paylaş