havadurum

Milletvekili Erkek; "FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkartılması engellendi"

4204

CHP tarafından hazırlanarak 81 ilde il örgütleri tarafından dağıtımı planlanan `21 Soruda FETÖ`nün Siyasi Ayağı` isimli kitapçığın, basımı ve dağıtımı ve satışına yasak getirildi. Konuyla ilgili HALK TV`ye canlı olarak bağlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek açıklamalara bulundu. İktidarın yargıyı silah olarak kullandığını belirten Milletvekili Erkek, kitapçığın yasaklanasına yönelik; Ağır bir demokrasi kriziyle karşı karşıyayız" dedi. Anayasa`daki en önemli maddelerden biri olan `Milletvekilleri mecliste sarf ettikleri söz düşünceleri dışarıda anlatmaktan sorumlu tutulamaz` hükmünün yok sayıldığını belitten Erkek, "FETÖ`nün siyasi ayağının ortaya çıkartılması engellendi. Neden engelleniyor? FETÖ`nün yargıda, emniyette, üniversitelerde, esnafta her yerde ayağı var" dedi. "Şimdi bu karar kitapçığı toplatma kararıdır; bu kitapçığı toplatma, yasaklatma kararları nerelerde olur biliyor musunuz? Otoriterleşmeyi de aşan dikta rejimlerinde olur" ifadelerini kullanan Milletvekili Erkek, konuşmasında; "Siz yargıyı silah olarak CHP`yi susturabilir misiniz? Bu kararı veren, soruşturmayı veren savcı ve hâkimler hakkında Hâkimler ve Savcılar Kuruluna suç duyurusunda bulunacağız" dedi. 

"FETÖ`nün siyasi ayağının ortaya çıkartılmasından kimler çekiniyor?"
Yargının silah olarak kullanıldığını belirten Milletvekili Erkek; "Kuvvetler ayrılığı ortadan kalkmışsa, Anayasa, demokrasi ortadan kaldırılmışsa aslıda bu bir sivil darbedir. Bu sivil darbe sürecinde maalesef Saray İktidarı yargıyı da silah olarak kullanıyor. Onun için ağır bir demokrasi kriziyle karşı karşıyayız. Şimdi 21 Soruda FETÖ`nün Siyasi Ayağı denilmiş. Aslında bu kitapçık da yer alan tüm söz ve ifadeler aslında genel Başkanımızın gurup toplantılarında Milletvekillerimizin mecliste ifade ettiği sözler. Biliyorsunuz Anayasa`nın 83`üncü maddesinin 1`inci fıkrası çok açık. Yine Enis Berberoğlu Davası`nda da bu maddenin 4`üncü fıkrası yok sayıldı. Şimdide en önemli maddelerinden biri Milletvekillerinin kürsü dokunulmazlığıyla ilgili `Milletvekilleri mecliste sarf ettikleri söz düşünceleri dışarıda anlatmaktan sorumlu tutulamaz` diyor. Bizde aslında bu kitapçık da bunları anlattık. Şimdi FETÖ örgütünün siyasi ayağının ortaya çıkartılmasından kimler çekiniyor, neden engelleniyor? FETÖ`nün emniyette, yargıda, üniversitelerde ayağı var. İş dünyasında, esnafta ayağı var, her yerde var ama siyasette mi FETÖ ayağı yok? Bu kitapçıkta neyi soruyoruz? Örgütümüz bu kitapçıkları tüm Türkiye`ye dağıtacaklar, neden? Çünkü gerçeği öğrenme hakkı var kamuoyunun. Bu kitapçıkta soruyoruz; devletin kılcal damarlarına bunları kim yerleştirdi. Devletin kılcal damarlarına hükümetin desteği olmadan yerleşebilir misini, atanabilir misiniz? Bu emniyet müdürlerini, valileri kim atadı" sorularını yöneltti. Sonra soruyoruz; 2004 yılındaki Milli Güvenlik Kurulu kararlarını neden uygulamadınız? Çünkü 2004 yılında Milli güvenlik kurulu diyor ki `Bu hareket devlet içerisinde kadrolaşma içinde devleti ele geçirme amacı taşıyorlar. İçerideki ve dışarıdaki hareketlerine karşı tedbir alın` diyor. Dönemin Başbakanı Erdoğan`ın müsteşarı `Biz bunu sümenaltı yaptık` diyor. Bunlar sabit ifadeler, bunları soruyoruz. FETÖ`nün siyasi ayağı ortaya çıkartılmadığı sürece adalet tecelli etmez. FETÖ`nün siyasi ayağı mutlaka ortaya çıkartılmalıdır; FETÖ`nün siyasi ayağı kimdir? Bu yapıyı devletin kılcal damarlarına yerleştirenlerdir, 2004 Milli güvenlik kurulu kararını sümenaltı edenlerdir" dedi.

"Yargıyı silah olarak CHP`yi susturabilir misiniz?"
Kararı verenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Milletvekili Erkek; "Şimdi bu karar kitapçığı toplatma kararıdır; bu kitapçığı toplatma, yasaklatma kararları nerelerde olur biliyor musunuz? Otoriterleşmeyi de aşan dikta rejimlerinde olur; dikta rejimlerinde böyle kararlar alabilirsiniz. Siz sanıyor musunuz ki; bu kararla CHP`nin sesini kısabilirsiniz. Biz Türkiye`nin en köklü partisiyiz. Kurtuluşun ve kuruluşun partisiyiz, demokrasinin güvencesiyiz. Siz yargıyı silah olarak CHP`yi susturabilir misiniz? Bu kararı veren, soruşturmayı veren savcı ve hâkimler hakkında Hâkimler ve Savcılar Kuruluna suç duyurusunda bulunacağız" dedi.
 
"FETÖ`nün siyasi ayağı mutlaka ama mutlaka ortaya çıkartılacaktır"
"Binlerce insan cezaevinde. Erdoğan hükümetlerinin, siyasi, hukuki sorumluluğu hiç yok mu?" sorusunu yönelten Milletvekili Erkek; "Onlar neden yargılanmıyor. Yeni suç icat ettiler; `FETÖ üyesi olmamakla birlikte FETÖ`ye yardım` en büyük yardımı kim yaptı? Bizzat `Ne istediler de vermedik, her istediklerini yaptık` diyen Erdoğan`ın kendisi değil mi? Peki siz neden yargılanmıyorsunuz? Vatandaş Bankasya`ya para yatırdı diye yargılanıyor, okuluna çocuğunu gönderdi diye yargılanıyor. Peki siyasi ayak nerede? Siyasi ayak olmadan devleti ele geçirebilir misiniz? Erdoğan hükümetleri, özellikle 2004 yılından itibaren bilerek ve isteyerek görevinizi yapmıyorsunuz. Görevlerini layıkıyla ile yapmış olsalardı 15 Temmuz Darbe Girişimi ile karşı karşıya kalmayacaktık. Neden korkuyorlar? Çünkü FETÖ`nün siyasi ayağı Türkiye`yi yöneten ve devletin kılcal damarlarını bilinçli olarak bu yapıyı yerleştirenlerdir. Darbeyi Araştırma Komisyonunun raporu halen neden yayınlanmıyor? Komisyonun çalışmaları neden engellendi? FETÖ`nün siyasi ayağı mutlaka ama mutlaka ortaya çıkartılacaktır. Buradaki en büyük görevde meclise düşmektedir. Siz bir siyasi tespiti, eleştiriyi, bir siyasi faaliyeti yargı kararı ile nasıl engellersiniz? Bu bir darbedir. Bu siyasete, kürsü dokunulmazlığına, siyasette bulunma hakkına, Türkiye`nin en köklü partisi CHP`nin siyasi faaliyetlerini engelleyebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Böyle bir şey mümkün mü? Tüm bu baskılar; meclisin, basının, yargının üzerindeki baskılar bizi her geçen gün demokrasiden uzaklaştırdı. Onun için ekonomik kriz büyüyor, yoksulluk artıyor, doların yükselişi engellenemiyor" dedi.
 
"Hakimler ve Savcılar Kuruluna da şikayetlerimizi yapacağız"
Hakimler ve Savcılar Kuruluna da şikayetlerini yapacaklarını belirten Milletvekili Erkek; "Bu kararda maalesef son derece talihsiz bir siyasi faaliyette bulunma hakkına darbedir. Mutlaka gereğini yapacağız. Bundan en büyük rahatsızlığı duyan tabi ki Saray iktidarı. Bu kitapçığın içinde 21 adet çok haklı soru, tespitler ve gerçekler var. 2 gün önce böyle bir hukuksuz kararla karşı karşıya kaldık. Gereken yerlere hafta başı ile gerekli müracaatlarımızı yapacağız. Hakimler ve Savcılar Kuruluna da şikayetlerimizi yapacağız. Yargının durumunu biliyoruz; özellikle İstanbul ve Ankara`da sulh Ceza Hakimliklerinin nasıl şekillendirildiğini çok iyi biliyoruz. Umarım yargı bu ağır hatadan döner. Dönmezlerse de bizim siyasi faaliyetlerimiz, düşüncelerimiz ve halkla buluşmalarımız engellenemez" dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş