havadurum

Milletvekili Erkek "Kaftancıoğlu'ndan İstanbul'un intikamı alınmak isteniyor.."

1261

 23 Haziran seçimlerinde CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’u kazanmasında büyük pay sahibi olan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na sosyal medya paylaşımları ve sahte tweetler nedeni ile dava açıldı.   Kaftancıoğlu’na açılan davada yargılanmasına dün, Çağlayan Adliyesi’nde başlandı. Dava sonunda mahkeme Kaftancıoğlu’nun yargılanmasını 18 Temmuz’ erteledi. Yüzlerce vatandaş Kaftancıoğlu’na destek amacı ile Çağlayan Adliyesi önünde bir araya geldiği dava öncesi CHP Genel Sekreteri, Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek basın açıklaması yaptı.  Açıklamasında Kaftancıoğlu’na açılan davanın siyasi bir dava olduğunu belirten Milletvekili Erkek; “İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hiç bir zaman asla yalnız yürümeyecek. Bunu herkesin bilmesini isterim” dedi. Kumpaslara dayalı açılan davaların bir gün muhakkak çöktüğünü ifade eden Milletvekili Erkek;  “Türkiye’de muhalefeti baskı altına almak için düşüncenin ve özgür ifadenin yargılandığı baskı davalarıdır. Unutulmasın ki bu davalar ülkemizin itibarını zedeliyor, Unutulmasın ki bu davalar adaletin güvenini temelinden sarsıyor, ülkemiz zarar görüyor” dedi. Kaftancıoğlu’nun 25 yılında ardında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın kazanılmasında büyük pay sahibi olduğunu dile getiren Erkek, bu sebep ile Kaftancıoğlu’nda intikam alındığını söyledi. Davaların, muhalefeti geri adım atmasını sağlamak amacı ile açıldığını belirten Erkek; “Demokrasi ve özgürlük mücadelesi verenler, hak hukuk adalet mücadelesi verenler kazanacaktır. Sonunda iyiler kazanacaktır, sevgi kazanacaktır. Hak hukuk adalet mücadelemiz hep birlikte devam edecektir” dedi.

“Hepimiz buradayız” 

Milletvekili Erkek konuşmasında; “Bu dava hepinizin bildiği gibi siyasi bir davadır. Haksız, hukuksuz, mesnetsiz bu dava için yine Çağlayan Adliyesi’nin önündeyiz. Bugün burada önceki Genel Başkanımız Sayın Altan Öymen, hepimizin gururu Sayın Fazıl Say, merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz, il başkanlarımız, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, siyasi partilerin, sivil toplumun değerli temsilcileri Milletvekillerimiz hepimiz buradayız. İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hiç bir zaman asla yalnız yürümeyecek. Bunu herkesin bilmesini isterim” dedi.
 
“Kaftancıoğlu’ndan İstanbul’un intikamını almak istiyorlar”
“Siyasi davalar, kumpas davaları, kurguya dayalı iddianameler bir gün gelir mutlaka çöker” ifadelerini kullanan Milletvekili Erkek; “Önceki dönemlerde olduğu gibi, bugünde Sözcü davası, Cumhuriyet davası, Gezi davası, Eren Erdem davası, akademisyenlerin davası, gazetecilerin, Milletvekillerinin davaları.. tüm bu davalar Türkiye’de muhalefeti baskı altına almak için düşüncenin ve özgür ifadenin yargılandığı baskı davalarıdır. Unutulmasın ki bu davalar ülkemizin itibarını zedeliyor, Unutulmasın ki bu davalar adaletin güvenini temelinden sarsıyor, ülkemiz zarar görüyor. Sayın Canan Kaftancıoğlu’nun dosyasında 6 yıl önce paylaşılmış sosyal medya paylaşımları var. Sahte tweetler var. Kurguya dayalı iddialar var. Yine düşünce yargılanıyor, yine ifade özgürlüğü yargılanıyor, yine demokrasi yargılanıyor. İstanbul’un ilk kadın il başkanı olarak, bir hekim olarak güçlü bir siyasetçi, güç bir kadın olarak İstanbul’un 25 yılın sonunda kazanılmasında büyük pay sahibi olan Sayın Canan Kaftancıoğlu’ndan intikam almak istiyorlar. Kazandık da onun içindir bu dava” dedi.  
 
“Hak hukuk adalet mücadelemiz hep birlikte devam edecektir”
Demokrasi mücadelesinin süreceğini belirten Erkek; “Hiç kimse unutmasın bu davalar muhalefetin, Cumhuriyet Halk Partisini geri adım atmasını bırakın, demokrasi mücadelemizde, hak hukuk adalet mücadelemizde bize güç katmaktadır. Daha büyük bir kararlılıkla yürüyoruz. Demokrasi mücadelemizi daha güçlü sürdüreceğiz. Asla geri adım atmayacağız. Bizi amacımız güzel ülkemizde barış ve huzur içerisinde kardeşçe yaşamak. Yargıyı silah olarak kullanıp muhalefeti boğmak isteyenler kaybedecektir. Demokrasi ve özgürlük mücadelesi verenler, hak hukuk adalet mücadelesi verenler kazanacaktır. Sonunda iyiler kazanacaktır, sevgi kazanacaktır. Hak hukuk adalet mücadelemiz hep birlikte devam edecektir” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş