havadurum

Milletvekili Erkek; "Kişilerin değil, partinin başarısı önemlidir"

541

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, dün Ankara’da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Milletvekili Enis Berberoğlu ve eski dönem Milletvekili Eren Erdem’in haksız ve hukuksuz bir biçimde tutukluluk hallerinin devam ettiğini belirten Milletvekili Erkek; “Tüm bu baskılar ve hukuksuzluklar bizim geri adım atmamıza sebebiyet vermeyecek” dedi. Erkek, TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülen kanun teklifi ile iktidarın kalıcı bir OHAL rejimi kurmak istediğini söyledi. Milletvekili Erkek, Olağanüstü Kurultay süreci ile ilgili konuştu. Genel Merkez olarak Kurultay için toplanan imzaların sosyal medyada yarış haline getirilmesini doğru bulamadıklarını belirtti. Bir an önce Kurultay sürecinin aşılıp birlik olarak yerel seçim mücadelesi verilmesi gerektiğini belirten Erkek; “Genel Merkezimize bugüne kadar ulaşmış Noter`den herhangi bir talep yok. Talep edenlerin ulaştırdığı herhangi bir talep yok. Bu tartışmaları kendi içimizde tüzüğe uygun bir biçimde sürdürmeliyiz” dedi. 

“Hukuksuzluklar bizim geri adım atmamıza sebebiyet vermeyecek”
Eski ve yeni dönem Milletvekillerinin hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunduklarını belirten Erkek; “Enis Berberoğlu cezaevinde, 24 Haziran’da tekrar Milletvekili oldu ve dokunulmazlık kazandı. Anayasa bu konuda çok açık olmasına rağmen Yargıtay ilgili Ceza Dairesi hala tahliyesi ile ilgili bir karar vermedi. 20 gün olmasına rağmen hala bir tahliye kararı verilmemiş olması gerçekten düşündürücü. Hukuk Devleti’nin ne aşamaya geldiği ve yargının üstündeki baskıların sonucu olduğunu biliyoruz. Ama her şeye rağmen Yargıtay’daki yüksek yargıçların Anayasa’ya uygun karar vereceğine inanmak istiyoruz. Aynı şekilde Parti Meclis üyemiz e önceki dönem Milletvekilimiz Sayın Eren Erdem’de haksız ve tutuksuz bir şekilde cezaevinde. Ancak tüm bu baskılar ve hukuksuzluklar bizim geri adım atmamıza sebebiyet vermeyecek. Aksine çok daha kararlı bir şekilde demokrasi ve hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.  
“OHAL, kalıcı hale getirilmek isteniyor”
OHAL rejiminin kalıcı hale getirilmek istendiğini dile getiren Erkek; “Bugün aynı zamanda 20 Temmuz 2 yıl önce Parlamentonun devre dışı bırakıldığı bir sivil darbe ile karşılaştık. OHAL rejiminde sistem değişikliği gerçekleştirildi. OHAL önemli bir araç olarak kullanıldı. TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülen kanun teklifi ile iktidar, saray rejimi kalıcı bir OHAL rejimi kurmak istiyor. 20 Temmuz o açıdan da önemli bir gün” dedi.  
“Seçimlere bir olarak diri olarak hazırlanmalıyız”
Olağanüstü Kurultay gündemini bir an önce aşıp asıl mücadelenin hep birlikte bir bütün olarak sürdürülmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Erkek; “Önümüzde yerel seçimler var. Seçimlere bir olarak diri olarak hazırlanmalıyız. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Olağanüstü Kurultay sürecine ilişkin de tüm partimizin örgütlerimizin delegelerimizin büyük bir sorumlulukla duyarlılıkla hareket etmesi gerekiyor. Zaten bu sorumluluk bizim örgütümüzde delegelerimizde var Cumhuriyet Halk Partisi bir örgüt partisidir” dedi. 
“Ülkemizin çok önemli sorunları var”
İmza tartışmalarının yarış haline getirilmesini doğru bulmadıklarını ifade eden Milletvekili Erkek son olarak; “Olağanüstü Kurultay sürecinde imza tartışmalarının bir yarış haline getirilip sosyal medyada paylaşılmasını çok doğru bulmadığımızı açıkça ifade etmek istiyorum. Genel Merkez olarak il ve ilçe örgütlerimizde çalışmalarımız devam ediyor. Genel Merkezimize bugüne kadar ulaşmış Noter`den herhangi bir talep yok. Talep edenlerin ulaştırdığı herhangi bir talep yok. Bu tartışmaları kendi içimizde tüzüğe uygun bir biçimde sürdürmeliyiz. Sosyal medya ve basında parti içindeki tartışmaları gündemde tutmamalıyız. Ülkemizin çok önemli sorunları var.  Partimizde herkes hukuka tüzüğe uygun hareket etme bilincindedir. Bizde kişilerin başarısı değil partimizin toplumun başarısı çok daha önemlidir” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş