havadurum

Milletvekili Erkek; "Türkiye'yi çok kötü yönetiyorsunuz..."

875

 CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Meclis konuşmasında Türkiye’deki önemli konulara değindi. 10 Ekim’de Ankara’da hayatın kaybedenlerin ailelerinin sevdiklerini anmasına izin verilmediğini ifade eden Erkek, OHAL uygulamasının Türkiye’yi adım adım felakete sürüklediğini belirtti. 15’inci madde ile Hükümet tarafından işçilerin aleyhine yasa getirildiğini belirten Erkek, “Kaybettiğimiz, tarihimizin en kanlı terör saldırısını lanetleyerek sözlerime başlamak istiyorum. Evet, iki yıl önce 103 insanımızı kaybettik, içlerinde çocuklar vardı. Bugün, geçen yıl olduğu gibi, sevdiklerini anmak, bu kanlı terör saldırısını protesto etmek için aileler, yakınlarını kaybedenler bir araya geldi fakat Ankara Valiliğinin Emniyet Müdürlüğüne verdiği talimat sebebiyle, maalesef, sevdiklerini dahi, çocuklarını dahi anamadılar” dedi. 

 
“OHAL düzenini iktidar olarak çok sevdiniz” 
Konuşmasında OHAL düzenlemelerine değinen Erkek, düzenlemelerin Türkiye’yi felakete sürüklediğini belirterek; “Ankara Valiliği bu yetkiyi nereden alıyor? OHAL düzenindeyiz, belki farkında değiliz ama OHAL düzeninde demokrasi ve hukuk tamamen askıya alınmış durumda. 12 Eylül darbe hukukunun tipik bir uygulaması olan OHAL düzenini iktidar olarak çok sevdiniz, sevdiniz ama ülkeyi de adım adım bir felakete götürdüğünüzün farkında değilsiniz, çok kötü yönetiyorsunuz. OHAL düzeninde terörle hiçbir ilişkisi olmayan İbrahim Kaboğlu gibi birçok akademisyen üniversitelerden ihraç edildi. Gazeteciler, milletvekilleri cezaevinde. Çok kötü yönetiyorsunuz, OHAL düzenindeyiz, demokrasi ve hukuk askıda. Adalet vicdanlardadır, onun için vicdanınızın sesini dinleyerek hareket etmek zorundasınız, hepimiz zorundayız” dedi.  
 
“İşçi alacakları için on yıllık dava açma süresini beş yıla indiriyorsunuz”
Hükümetin 15`inci maddeyle işçilerin aleyhine bir düzenleme getirdiğini ifade eden Erkek; “İşçinin lehine olan işçi alacakları için on yıllık dava açma süresini beş yıla indiriyorsunuz yani on yıllık zamanaşımı yerine beş yıl. Neden? Neden işçinin aleyhine bir düzenleme? İşçinin kıdem tazminatı alacağı, ücret alacağı, ihbar tazminatı alacağı, bütün alacakları kutsaldır ve iş hukukunda korunur, önceliklidir. Niçin bu aleyhe düzenleme geliyor? Genel alacaklarda, adi alacaklar da dahi borçlar kanununda on yıllık bir zaman aşımı varken, işçinin alacaklarında neden beş yıl? İşçinin lehine değil, aleyhine bir düzenlemeyle karşı karşıyayız, onun için bu maddenin tasarıdan çıkartılması için önerge verdik” dedi.   
(Haber Merkezi)
Paylaş