havadurum

Milletvekili Erkek ve Başkan Gökhan "Seçimden öte demokrasi mücadelesi.."

1980

 İstanbul seçimlerinin iptali ve 23 Haziran’da yenilenmesi kararının ardından 31 Mart seçimlerinin kazananı CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu dün İstanbul’da yaptığı toplantıda yenilenen seçimler için yol haritasını belirledi. Tüm Türkiye’den Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının da yer aldığı toplantıya,  CHP Genel Sekreteri, Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katıldı. Toplantıda konuşan İmamoğlu, yenilenen seçimler için katılımcılara yol haritasını sunarken, İstanbul seçimleri için görev alacak CHP Milletvekillerinin görev takvimi de belli oldu. Milletvekili Erkek, ‘Sorunlar İtibari ile Görevlendirme’ görevi ile hem Genel Merkez’de hem de İstanbul’da çalışma yürütürken, CHP Milletvekili Ceylan ise İstanbul’da görev alacak. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise İstanbul Gazi Osman Paşa’da dernek, STK ve vatandaşlara toplu ziyaretlerde bulunacak. Milletvekili Erkek ve Başkan Gökhan, İmamoğlu’nun dün gerçekleşen toplantısı ve görevlendirmeleri ile ilgili gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulundular. Görevi gereği Parti sözcüsü Faik Öztrak ile birlikte hem Genel Merkez’de, hem de İstanbul’da çalışma yürüteceklerini belirten Milletvekili Erkek; “Özellikle İstanbul’da görev yapacak meslektaşlarımız ve avukatlarımızla koordineli bir şekilde çalışacağız” dedi.  İmamoğlu’nun toplantıda çok pozitif bir konuşma yaptığını belirten Milletvekili Erkek, 23 Haziran içinse; “Türkiye’ye yaşatılan haksızlığın, bu demokrasiye aykırı durumun, bu adaletsizliğin, mutlaka 23 Haziran’da sandıkta düzeltilmesi çok çok önemli” dedi. Seçimin sadece İmamoğlu seçimi değil, aynı zamanda bir demokrasi seçimi olduğunu belirten Milletvekili Erkek; “Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, ilçe Başkanlarımız koordineli bir şekilde, herkes samimi bir şekilde, insana dokunarak çalışacağız. Çünkü bu bir demokrasi mücadelesi” dedi. İmamoğlu’nun toplantıda coşkulu bir konuşma yaptığını belirten Başkan Gökhan; “Muhtemelen bu coşku ve inançla Sayın İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimlerini yeniden kazanacak diye düşünüyoruz” dedi. Başkan Gökhan, Gazi Osman Paşa’da yaptığı çalışmayla ilgili ise; “Akşam burada Bigalı Çerkez vatandaşlarla iftar yapacağız. Bu şekilde toplu olarak insanların bulunduğu yerleri, STK’ları ve dernekleri ziyaret ediyoruz” dedi.

 
“Sandıklardan oy pusulası değil, hesap pusulası çıkacak ve demokrasi kazanacak”
Milletvekili Erkek; “Biz görevimiz gereği hem Ankara’da, hem İstanbul’da görevde olacağız. Parti sözcümüz Faik Öztrak ile birlikte ağırlıklı olarak Ankara’da olacağız. Tabi sık sık İstanbul’a da gidip geleceğiz. Özellikle İstanbul’da görev yapacak meslektaşlarımız ve avukatlarımızla koordineli bir şekilde çalışacağız. İmamoğlu bugün çok pozitif bir dille hiç kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, herkese dokunarak coşkulu bir konuşma yaptı.  İstanbul’a ve Türkiye’ye yaşatılan bu haksızlığın, bu demokrasiye aykırı durumun, bu adaletsizliğin mutlaka 23 Haziran’da sandıkta düzeltilmesi çok çok önemli. Türkiye için, çocuklarımızın geleceği için bu çok çok önemli. 23 Haziran’da sandıklardan oy pusulası değil, hesap pusulası çıkacak ve demokrasi kazanacak. Bu yalnızca Ekrem İmamoğlu’nun değil, demokrasinin seçimi. İstanbul’un iradesine, seçmenin iradesine müdahale edildi. Bu yüzden çalışmalarımızı ciddi bir şekilde yürütüyoruz. Şu anda da İstanbul’da Milletvekillerimiz ve avukat arkadaşlarımız ile toplantı halindeyiz. Her ilçede çalışacak arkadaşlarımız görevlendirildi. Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, İlçe Başkanlarımız koordineli bir şekilde, herkes samimi bir şekilde, insana dokunarak çalışacağız. Çünkü bu bir demokrasi mücadelesi” dedi.
 
“Bu coşku ve inançla, Sayın İmamoğlu’nun kazanacağını düşünüyoruz”
Toplantıyla ilgili görüşlerini aktaran Başkan Gökhan; “Şu anda Gazi Osmanpaşa ilçe binasındayız. Buraya çalışmak için geldik. Sabahta Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yeni dönem ile ilgili sunumu vardı. Gayet güzel bir lansman oldu. Önümüzdeki süreçle ilgili, ne yapılacak, neler oldu? Kendisi bize bukonularla ilgili bilgilendirme yaptı. Güzel ve coşkulu bir toplantı oldu. Muhtemelen bu coşku ve inançla Sayın İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimlerini yeniden kazanacak diye düşünüyoruz. Gazi Osmanpaşa’da da şu anda muhtarlara gideceğiz. Hastane ziyaretleri var. Dernekler var. Akşam burada Bigalı Çerkez vatandaşlarla iftar yapacağız. Bu şekilde toplu olarak insanların bulunduğu yerleri, STK’ları ve dernekleri ziyaret ediyoruz” dedi. 
(Eren Aşnaz)
 
Paylaş