havadurum

Milletvekili adayları seçime hazır

897

 24 Haziran seçim hareketliliği, partilerin milletvekili adaylarını belirlemesiyle devam etti. Partiler, 24 Haziranda yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Genel Seçimleri için çalışmalarını sürdürürken 21 Mayıs günü partilerin Milletvekili adayları belirlendi. Bazı siyasi partiler, milletvekili listelerine yer vermediği isimler için tepki topladı. Seçilen adaylar ise duygu ve düşüncelerini sosyal medya üzerinden aktardı. Adaylar, yaptıkları açıklamalarda seçimin hayırlı geçmesi yönündeki görüşlerini belirtti. AKP Grup Başkanvekili, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, AKP’nin her zaman yenilendiğini söyledi. Çanakkale’de yeniden milletvekili adayı olduğu için mutlu olduğunu söyleyen Turan; “Ak Parti, kurulduğundan bu yana değişimi, dönüşümü amaçlayan bir siyasi parti oldu. 16 yıllık başarılı iktidar hikâyesinin ardında yatan en önemli neden de bu oldu. İktidara geldiğimiz ilk günden itibaren gerek politikalarımızı yenileyerek gerekse de parti teşkilatlarımızı yenileyerek Ak Parti ailesini büyüttük. Üç yıl önce doğup büyüdüğümüz Çanakkale’ye milletvekili adayı olduğumuzda büyük bir heyecan ve gurur yaşamıştık” dedi. 

 
“Çanakkale’miz için koşturduğumuza tüm hemşerilerimiz şahittir”
Turan; “Bugün Partimiz tekrar 27’nci Dönem Milletvekili adayı gösterdi. Yine aynı heyecan ve gururu taşıyoruz. Çanakkale’de çalışmalara başladığımız gün, Çanakkale’mizi yatırımda, siyasette marka bir şehir yapmak için çaba harcayacağımızı ifade etmiştik. Gece gündüz demeden Çanakkale’miz için koşturduğumuza tüm hemşerilerimiz şahittir. Parti ayrımı yapmadan tüm vatandaşlarımızın sorunları için çözüm üretmeye çalıştık. İlçe ve belde belediyelerimiz arasında parti farklılığı gözetmeden hepsine yardım etmeye çalıştık. Yine aynı duygu ve düşüncelerle Çanakkale’mizi ülkemizin Batıya açılan kapısı konumuna getirmek için milletvekili adayı gösterilen Jülide İskenderoğlu, Furkan Sezer, Fırat Akgün ve teşkilatımızla beraber çalışacağız. Ayrıca beraber çalıştığımız Ayhan Gider vekilimize sonsuz teşekkür borçluyuz. Milletvekili adaylarımız partimize ve şehrimize hayırlı olsun. Haydi Çanakkale! Bıraktığımız yerden yeniden devam etmek için, üreten bir Çanakkale için, marka bir kent için, bir kez daha tarih yazalım. Çanakkale’yi Türkiye’nin kalkınan yüzü haline getirelim. Mevlam utandırmasın” dedi. 
 
“Başarmak için çalışmak, çoğalmak ve dayanışmak zorundayız”
CHP Çanakkale Milletvekili adayı Metin Ümit Ural; “Siyaset bir ideoloji doğrultusunda toplumların gelişmeleri, kalkınmaları ve huzur içinde yaşamaları için yapılmalıdır, siyaset asla koltuk için yapılmamalıdır. Siyasette başarının karşılığı toplumda karşılığı olan değer olmalıdır. Değer görüp başaramadığınız, yetersiz olduğunuz durumlarda kişisel çıkarlar, beklentiler için koltuk kavgası yapılmamalıdır. En önemlisi de siyasette bir yere gelip, korumak içinde elinizdeki gücü kendi geleceğiniz için değil, toplumsal gelişim, kalkınma ve huzur içinde toplumların yaşamı için kullanmalısınız. Ülkemizin koşulları gereği yine koltuk derdi için baskın erken seçim kararı alındı. Bu erken seçimde bilgi ve tecrübemi yine Çanakkale`miz ve ülkemiz için değerlendirebilmek düşüncemle 27. dönem Milletvekili aday adayı oldum. Milletvekili adaylarımızın tespiti CHP Genel Merkezimizce belirlenmesi kararı alındı ancak, siyasal demokrasi gereği örgütlerimizin görüşlerinin alınması esastı. Çanakkale`mizde de İlçe örgütlerimizin ve İl örgütümüzün görüşleri alınarak yapılan bir çalışma ve raporlama Genel Merkezimize ulaştırıldı. Bu raporlamanın yansıttığı gerçeğin Genel Merkezimizce değerlendirilmesinde önemli kriterler olmalıydı. Bu raporun ve değerlendirmenin gerçekleri yansıtıp yansıtmadığını, örgülerimize ve kamuoyuna bırakıyorum. Sonuç olarak, Çanakkale`mizin sosyal demokrat insanımızın beklediği her ne kadar olmasa da siyaseti yönetenlerin düşüncesi yönünde alınmış kararların uygulandığını görmek Çanakkale siyasetinde yine geçmiş yıllarda olduğu gibi iradenin değil, yönetenlerin siyasetinin yaşandığını gösterdi. Halkın iktidarı halkın iradesinin siyasete yansıdığında yaşanacak iktidar olacaktır. Mücadelem bu güne kadar bu yönde olmuş ve bundan sonra da bu yönde olacaktır. 27’nci dönem Milletvekili seçimleri öncesi bana güvenerek destek olan İlçe örgütlerimizin Başkan ve yönetici arkadaşlarıma, Kadın ve Gençlik kolları Başkan ve yöneticisi arkadaşlarıma, İl Başkanım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım. Her ne kadar desteklerinizin karşılığı ve beklediğim sonuç olmasa da adaylık açıklamamda belirttiğim gibi, konu memleketse, gerisi teferruattır deyip mücadeleye devam ediyorum. Hak, hukuk, adalet, özgürlüklerimiz ve Laik Cumhuriyeti korumak mücadelesinde birlik ve beraberlik içinde omuz omuza olmayı diliyorum. Başarmak için çalışmak, çoğalmak ve dayanışmak zorundayız. Bu mücadele bizim, bu mücadele Halkımızın mücadelesidir” dedi. 
 
“Şahsıma gösterilen takdir ve teveccühe layık olmaya çalışacağım”
İyi Parti Kurucu Kurul Üyesi Çanakkale Milletvekili adayı Rıdvan Uz; “İyi Parti Milletvekili adayıyım. Omuzlarıma yüklenen büyük sorumlulukla şahsıma gösterilen takdir ve teveccühe layık olmaya çalışacağım. Her seçim çevresinde bir tek adayımız vardır o da, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Meral Akşener’dir. İyi olacak inşallah” dedi. 
 
“Gün, milletimizi hak ettiği refah seviyesine ulaştırma günüdür”
İyi Parti Çanakkale Milletvekili adayı İsmet Balkan; “Evet, gün geldi. Gün çalışma günüdür, gün davamızı insanımıza anlatma günüdür, iyiliği hakim kılmak için karanlıkları yırtma günüdür, mumla, çırayla değil, güneşle aydınlatacağız karanlıkları. Gün, korkuları kırmak, adaletsizlikleri sona erdirmek, milletimizi hak ettiği refah seviyesine ulaştırma günüdür. Gün, bugündür. Bütün hemşerilerimizi geleceğimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Allah`ın izni sizlerin desteği ile başaracağız ve bu kutsal topraklara hizmet edeceğiz” dedi. 
 
“Milletvekili seçildiğim an bütün ayrıcalıkları reddedeceğim”
HDP Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Köreği, milletvekili seçilmesi durumunda uygulayacağı vaatleri açıklayarak; “HDP Çanakkale Milletvekilliği adaylığım 1’inci sıradan nihayet an itibarı ile kesinleşti. Diğer milletvekili aday arkadaşlarımla Ankara`da yarın yapılacak aday tanıtım toplantısına katılmak için yola çıkıyoruz. İlk seçim vadimdir! Çanakkale’den milletvekili seçildiğim an milletvekili ayrıcalıklarının getirilerini tümden reddedeceğim. İki yılda kıyak emeklilik yasasını reddedeceğim. Milletvekili maaşımın asgari ücret üzerinden bordrolaşması için meclis genel kuruluna önerge vereceğim. HDP’yi uzun uzadıya anlatmayacağım. Tanıdığınız HDP’li bir Kürt ailesi var ise bir akşam onlara iftara konuk olun. Bu ülke için sizlerden farklı düşünmediklerini anlayacaksınız. Çanakkaleli seçmenlere saygılarımla” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş