havadurum

Milletvekili adaylığında heyecanlı bekleyiş

1143

 Yüksek Seçim Kurulu`nun (YSK)’nın, 24 Haziran`da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırladığı takvim kapsamında partiler, Milletvekili kesin adaylarını 21 Mayıs’ta YSK’ya başvuru ile bildirecekler.  Siyasi parti genel merkezleri seçime katılacakları, seçim çevrelerine ait listeleri 21 Mayıs’ta en geç saat 17.00`ye kadar YSK`ye verecek. YSK, siyasi partilerin aday listelerini incelemeye başlayacak. Bağımsız milletvekili adaylığı için de saat 17.00`ye kadar il seçim kurullarına başvuru yapılacak. Başvuru tarihi yaklaştıkça Milletvekili aday adaylarının ve destekleyenlerinin heyecanları arttı. Kentin gündemi hangi partiden, hangi adayın ilk iki sırada yer alacağı olurken,  parti kulislerinde de sıralamalardaki belirsizliğin devam etmesi en çok konuşulan konu. Aday adaylığı listesi en kabarık olan parti AKP oldu. AKP’de Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın 1. Sırada yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. İkinci sırada ise en güçlü aday adayının Jülide İskenderoğlu olduğu kulislerde konuşuluyor.  CHP’de ise 8 isim Milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.  CHP’de ilk sırayı yine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in alacağına kesin gözüyle bakılıyor. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan aday sıralamasının eğilim yoklaması ile belirlenmesi için CHP Genel Merkezi ile görüştüklerini açıklamıştı. Görüşme sonucuna dair Güneşhan’dan olumlu bir açıklama gelmedi. CHP’de mevcut Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ya da CHP Biga İlçe Başkanı Özgür Ceylan listede ikinci sırada gösterilecek isimler olarak konuşuluyor.  İyi Parti’de ise Kurucular Kurulu üyesi Rıdvan Uz, eski İl Başkanı İrfan Dehmen ve eski Merkez İlçe Başkanı İsmet Balkan, sıralamada yarışacak isimler. İyi Parti’de Uz’un birinci sırayı alabileceği konuşulurken, ikinci sırayı ise Dehmen’in  mi yoksa, Balkan’ın mı alacağı belirsizliğini koruyor. İyi Parti’de 7 Milletvekili aday adayı bulunuyor. MHP ise Milletvekili adaylık sıralamasını belirledi. HDP’de sıralama konusunda herhangi bir belirleme olmazken, 4 Milletvekili isimleri belli oldu.

 
21 Mayıs’ı heyecanla bekleyen Milletvekili aday adayları şu isimlerden oluşuyor; 
AKP: Ahmet Yonar, Bülent Turan, Doğuş Şahin, Fatma Bektaş, Fevzullah Sayın, Fırat Akgün, Furkan Sezer, Hacı Ramazan Işıldak,  Hikmet Yurteri, Hülya Karagöz Yıldız, Hüseyin Yıldırım, İbrahim Köşdere, Jülide İskenderoğlu, Mehmet Özkan, Melek Atak, Meryem Doğrusoy, Necmettin Çakmak, Nurdan Aziz, Sebahattin Güner, Servet Birol, Süleyman Çengel, Timur Ay, Vahap Özsüer, Yasin Öztürk. 
CHP: Adil Can, Bülent Öz, Erdinç Uslan, Metin Ümit Ural, Muharrem Erkek, Özgür Ceylan, Serdar Soydan, Songül Şentürk. 
İyi Parti: Hüsamettin Yarıcı, İrfan Dehmen, İsa Şahin, İsmail Mutlu, İsmet Balkan, Mehmet Tamer Ergün, Rıdvan Uz, Zeki Yılmaz, Zülfü Uçar.
MHP: Evren Yalçın, Necip Fazıl Bayram, Aliye Ertopçu, Arda Bozkurt.
HDP: Bülent Köreği, Zübeyir Özkaya, Adile Yalçın, Mustafa Bilgiç.
(Eren Aşnaz)

 

Paylaş