havadurum

Milyonlarca İstanbullu seçmen sandık başına gitti

1059

 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimine yapılan itiraz sonucunda Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 6 Mayıs’ta ‘seçimin iptali ve 23 Haziran’da tekrarlanması’ kararı verilmişti. Karar sonrası 31 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası alınmış ve partiler yeniden seçim çalışmasına başlamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimi dün yeniden tekrarlanırken, İstanbullu seçmenler oylarını kullanmak için ülkenin dört bir yanından seçim bölgelerine hareket ettiler. Çanakkale’de ise CHP il, Merkez ilçe ve ilçe örgütleri tarafından yapılan çalışma sonunda Çanakkale’de bulunan 3 bin 500’ün üzerinde İstanbullu seçmen kaldırılan otobüslerle oylarını kullandılar. Yine CHP Genel Sekreteri Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek başta olmak üzere birçok siyasi, avukat ve gönüllü İstanbul’daki seçimlerde gönüllü olarak görev aldılar. Sabah 08.00’da başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00’da sona ererken, 10 milyondan fazla İstanbullu seçmen sandık başına gitti.

 
“Binlerce İstanbullu seçmen 22 Haziran’da yola çıktı” 
CHP İl, Merkez ilçe ce ilçe örgütleri tarafından İstanbul seçimleri için başlatılan kampanya sonunda binlerce İstanbullu seçmen oylarını kullanmak için 22Haziran’da İstanbul’a hareket etti. Çanakkale Merkez’de 500 civarında İstanbullu seçmen öğle ve akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı önünden CHP Merkez İlçe Örgütü tarafından kaldırılan araçlarla oylarını kullanmak için yola çıktılar. Seçmenlere, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti. 
 
“Çanakkaleli siyasiler ve gönüllüler İstanbul’da görev aldılar”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimi için Çanakkale’den onlarca avukat, siyasi ve gönüllü görev aldı. Avukatlar, partileri tarafından belirlenen okullarda görev alarak sandık başlarında kontroller bulundular. CHP İl Genel Meclis üyesi Av. Güneş Pehlivan’da İstanbul seçimlerinde görev aldığı okulda sosyal medyadan paylaşımda bulundu. CHP Genel Sekreteri, Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP İstanbul İl Örgütü’nde,  Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Yönetim Kurulu üyeleri CHP İstanbul İl Örgütü ve belirlenen noktalarda oy kullanma süreci boyunca görev aldılar. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş