havadurum

Milyonların talepleri bu sloganda birleşti "Hak Hukuk, Adalet"

250

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan başlattığı Adalet Yürüyüşü’nü 25 günün sonunda İstanbul Maltepe ‘de milyonların katıldığı büyük mitingle sonlandırdı. Mitinge, Türkiye’nin her yerinde gelen milyonlarca vatandaş, Maltepe’den Kılıçdaroğlu ile birlikte  ‘Hak, Hukuk, Adalet’ dedi. Her siyasi görüşten insanın bir araya geldiği miting için Kılıçdaoğlu, saat 16’da Dragos’tan elinde Adalet yazılı döviz ile yürüyüşe geçti. Saat 18’de Miting alanına gelen Kılıçdaroğlu’nu burada milyonlar karşıladı.

Binlerce vatandaş Kılıçdaroğlu ile beraber yürüdü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezası alması sonunda 16 Haziran tarihinde Ankara’dan, İstanbul Maltepe’ye yürüyüş yapma kararı almıştı. 16 Haziran’da Ankara’dan başlayan yürüyüş 9 Temmuz Pazar günü İstanbul Maltepe gerekleştirilen miting ile son buldu. Yürüyüş, dünyadaki en uzun siyasi yürüyüş olma özelliği ile dünya tarihine geçti. ‘Hak, Hukuk ve Adalet’ sloganları ile gerçekleştirilen yürüyüşte Kılıçdaroğlu’na Türkiye’nin her yerinden destek geldi. Binlerce vatandaş, Kılıçdaroğlu’nu başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nde yalnız bırakmayarak onunla beraber yürüdü. 
 
Çanakkale miting için yola çıktı
Yürüyüş, Maltepe’de gerçekleştirilen büyük miting ile son buldu. Türkiye’nin her yerinden gelen milyonlarca farklı görüşten vatandaş yürüyüşe katılırken, Çanakkaleli vatandaşlar, yaklaşık 25 otobüs ile sabah saatlerinde yola çıkarak, gerçekleştirilen Adalet Yürüyüşü’ne katıldı. CHP Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Milletvekillileri Muharrem Erkek, Bülent Öz, CHP İl ve Merkez İlçe Başkanları Nejat Önder, Celal Karakaş ile CHP’li Belediye Başkanları ve İlçe Yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
En uzun yürüyüş, en büyük dilekçe 
Gerçekleştirilen yürüyüşün dünyada ki en uzun yürüyüş olmasının yanı sıra gerçekleştirilen Adalet Mitingi en kalabalık mitinglerden biri olarak gösterildi. Aynı zamanda miting alanında bir grup tarafından ‘dünyanın en büyük dilekçesi’ hazırlandı. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş