havadurum

Minikler Troya Müzesi'ni inceledi

845
ÇOMÜ Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri; Ayşenur Kahya, Rabia Ülgen, Betül Tezcan ve Rojda Söyler; Adatepe İlkokulu`nda okuyan çocuklara tarihi farkındalık kazandırmak ve ilkokul öğrencilerine rol model olabilmek amacıyla ``Troya Kültür Gezisi` projesini gerçekleştirdi.
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında; Adatepe İlkokulu öğrencilerini Çanakkale`ye getiren Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, çocuklarla birlikte ilk olarak Troya Müzesi`ne gitti. Her ilkokul öğrencisine bir üniversite öğrencisinin abla ya da ağabeylik yaptığı gezide, üniversiteliler minik kardeşlerine rol model olmaya çalıştı. Üniversite okumanın önemini anlatan halkla ilişkiler öğrencileri, tarihin ve kültürün önemi gibi konularda çocuklarla bol bol sohbet etti.
"Troya Savaşı ve kentteki yaşamla ilgili bilgi aldılar"
Müze gezisinin ardından öğle yemeğini de hep birlikte Troya Müzesi`nde yiyen üniversite ve ilkokul öğrencileri, yemek sonrası Troya Antik Kenti`ni gezdi. Truva Atı`nın önünde hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra kenti gezen öğrenciler, Troya Savaşı ve kentteki yaşamla ilgili bilgi aldılar. Ziyaret sonrası sosyal sorumluluk projesi ekibinin kendilerine hazırladıkları hediyeleri alan Adatepeli minikler unutulmaz bir gün yaşadı. Proje ekibi öğrenciler ders kapsamında hazırladıkları `Troya Kültür Gezisi` sosyal sorumluluk projesini; Denizbank Çanakkale Şube Müdürü Mümtaz Dönmez, Loresima Sandviç ve Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfı`ndan aldıkları sponsorluk ve desteklerle sağladı. Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu`ndan ders sorumluları Ögr. Gör. Onur Bayram ve Ögr. Gör. Seçil Düztepe`nin de katıldığı kültür gezisine, Adatepe İlkokul Müdürü Meltem Korkut ile birlikte Adatepe İlkokulu öğretmenleri İsmail Özdemir, Şevki Şenyiğit, Nursen İkramiye, Nermin Şengül öğrencilerin yanında bulundu.
(Nevin Yüksel)
Paylaş