havadurum

Minnettarız..

626

 Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1938 yılı 10 Kasım günü saat 09:05’te yaşamını yitirdi. Atatürk, 10 Kasım’da tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de anıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan resmi törenin ardından siyasi partiler, sendika, oda ve dernek temsilcileri alternatif çelenk sunma töreni düzenledi. CHP, İyi Parti gibi siyasi partiler, Atatürk Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Çanakkale Emekli Subaylar Derneği gibi dernek temsilcileri, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, İyi Parti’li Yöneticiler Çelenk sunumunun ardından CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan ve ADD Çanakkale Şube Başkanı Dr. Necmi Akyalçın, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarda bulundular. Güneşhan, eden bütün halkların Atatürk’ün mücadelesinden ilham almaya devam edeceklerini belirtti. Atatürk’ün fikir ve ideallerinin ışığında onurlu bir gelecek, huzurlu bir toplum ve kimsesizlerin kimsesi olan bir cumhuriyet herkesin gerçekleştireceğine olan inancın tam olduğunu belirterek; “Atatürk’ün, bizlere bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti, birlik, beraberlik ve bütünlük içinde özgürlüklerine sahip çıkan vatandaşlarımızın karalılığıyla sonsuza kadar yaşayacak, çağdaş dünyada hak ettiği yere yükselecektir” dedi. ADD Çanakkale Şube Başkanı Dr. Necmi Akyalçın ise, kısa bir konuşma yaparak Andımız’ı okudu. Akyalçın ile beraber tüm katılımcılar, Andımız’a eşlik ettiler.

  
“10 Kasım, Atatürk’ün eserlerini geliştirerek geleceğe taşıma azmini yinelediğimiz gündür”
CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Türkiye Cumhuriyeti kurucusu önderimiz ve başta muasır milletler olmak üzere tüm dünyaya örnek olmuş büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 80’inci yılında saygı, sevgi ve giderek büyüyen bir özlemle anıyoruz. Atatürk’ün ilke ve devrimleri, bölgemizde ve dünyadaki huzur, barış ve istikrar arayışlarına ışık tutmakta, daha iyi bir yaşam kurma azmiyle çağdaşlaşmak için mücadele eden bütün halklar, Atatürk’ün mücadelesinden ilham almaya devam etmektedir. Bu bağlamda, 10 Kasım sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, onun eserlerini geliştirerek geleceğe taşıma azmini yinelediğimiz bir gündür. Yolumuzu da kendisinin akıl ve bilimi temel alan düşünce sistemini aydınlatmakta, karşılaştığı bütün güçlükleri yenmesini bilen direnci bize güç vermektedir. ‘Özgürlük ve bağımsızlık, benim karakterimdir’ diyen Atatürk’ün fikir ve ideallerinin ışığında onurlu bir gelecek, huzurlu bir toplum ve kimsesizlerin kimsesi olan bir cumhuriyet hedefimizi gerçekleştireceğimize olan inancımız tamdır. Atatürk’ün, bizlere bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti, birlik, beraberlik ve bütünlük içinde özgürlüklerine sahip çıkan vatandaşlarımızın karalılığıyla sonsuza kadar yaşayacak, çağdaş dünyada hak ettiği yere yükselecektir. Bu inançla Mustafa Kemal Atatürk’ün saygıyla selamlıyor ve sonsuza kadar emanetinin bekçisi olacağımıza söz veriyorum” dedi.
 
“Bir ölümlü ancak bu kadar ölümsüz olabilir”
ADD Çanakkale Şube Başkanı Dr. Necmi Akyalçın ise, Mustafa Kemal Atatürk’e hitap ederek; “Değerli Atam, saygı değer Atam, sen öldükten sonra bu ülkede nelerin yaşandığını hep birlikte görüyoruz. Son olarak da Andımız’ı kaldırmak istediler. Bir ölümlü olan sen büyük Atatürk, bir ölümlü ancak bu kadar ölümsüz olabilir” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş