havadurum

Motivasyon

Şemsi Galfa - Antrenör

8316

 

 
Sportif bir potansiyeli olan çocuğun sağlıklı gelişimi ancak çocuk oyuncuya kazandırılan içsel motivasyonla olur Bu durumun oluşturulması bilgi ister, zaman ister, sabır ister, sevgi ister, saygı ister, vb. Bu ortam oluşturulduğunda çocuk oyuncunun tüm içsel dinamikleri harekete gececek, performans aşamasına gelindiğinde maksimal verim elde edilecektir.
Günümüzde çocuk sporunda Sistemin, organizasyonun, takibin, denetimin, olmadığı, çocuğun aile, okul, Sosyal çevre, kulüp, yönetici, antrenör, öğretmen vb tarafından yetişmesinin ve gelişmesinin genelde bilinmediği kolaycılıga kaçarak çocuğun görünen tarafıyla ilgilenerek derinliğe inilmeden şampiyonluklar ile dereceler ile sağlıksız çocuk oyununa hitap etmiyen organizasyonlar ile çocukları ödül ile aldatarak oluşturulan dışsal motivasyonla çocuklarımız hep dışsal uyaranlar ile şekillendirilmeye çalışılmaktadır. Çocuk oyuncunun performans oyuncusuna dönüşmemesinin tek sebebi budur.
Çocuğun, değer ve gelecek olduğu günleri görme ümidiyle ....
 
Çocuk futbolunda eğitim...
1- Kolay yol ve anlayış üzerinden gitmek. (görünen) günü kurtarmaktır çocuğun asıl ihtiyaçlarını ıskalar asıl sorunları çözmez motivasyon eksikliği yaratır. 
 
2- Doğru yol ve anlayış üzerinden gitmek (çok kapsamlı derinlikli) zordur meşakketlidir zaman ister geleceğe yatırımdır. Çocuk eğitiminde çocuk ile ilgili sorunlar yaşıyorsak sorunun çocukta değil kendimizde olduğunu kesinlikle bilmemiz gerek. Hemen kendimizi değiştirmemiz gerek bu sadece davranış değişikliği ile olmaz düşünce düzeyinde köklü değişmemiz lazım. Eğitimci olarak bu gün yukarıdaki kolay yolu şecersek inanın yarın bizi çok daha zor uğraşlar ve çabalar bekliyor.
Günü kurtarırken geleceğimizi yok etmeyelim ümidiyle.