havadurum

Mutan "Bayram'ın Kepez'i layıkıyla yöneteceğine inanıyorum"

1078

 Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan basın mensupları ile aylık olağan düzenlediği toplantıda bir araya geldi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde düzenlenen ve kadın panelist olmadığı için panelde yapılan protestoyu eleştiren Mutan; “Protesto etmelerine de zaten göz yumdum ve grup içerisinde 3 kişiye de söz hakkı verdim ama amaçlarına ulaşamadılar. Toplantıya katılan kadınlar bile onlara tepki gösterip salonu terk etmediler" dedi.  Yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Mutan, partisi CHP’nin bazı Belediye Başkan adaylarını eleştirmeye devam etti. AKP Kepez Belediye Başka adayı Alper Altınok’un proje tanıtım toplantısında kendisine yaptığı teşekküre değinen Mutan; “Demek ki hakkımızı yemeyen insanlar da varmış. Bende kendilerine teşekkür ediyorum. Bu vesile ile hakkımı yemeyen Milletvekilimiz Sayın Özgür Ceylan ve İl Başkanım İsmet Güneşhan`a da teşekkür ederim” dedi. Kepez’i en iyi yönetecek insanın Kepez Belediye Başkana adayı Gökhan Bayram olarak gördüğünü belirten Mutan, Bayram’ı desteklediğini ifade ederek; “Bağımsız aday Gökhan Bayram`ın Kepez`i layığı ile yönetebileceğine inanıyorum. 25 yıllık birikimim var. Haliyle kimin daha iyi kenti yöneteceğini de iyi bilirim. Olması gereken ismi söyledim. Kesinlikle olmaması gereken ismi de tarif ettim. Anlayan anlamıştır” dedi. CHP adaylarını eleştirmesinden kaynaklı ihraç edilebileceği açıklamasında bulunan Mutan; “CHP`den ihraç edilmekte dünyanın sonu değil. Partisiz de siyaset yapılır. Yürekleri yeten varsa televizyon kanalı var orada. Çıkalım tüm adaylar ekranlara halkımız neyin ne olduğunu görsün, öğrensin. Hodri meydan" dedi. Mutan, basın mensuplarının CHP ile yolları ayırıyor musunuz? sorusuna ise; “Hayır, CHP kendine çekidüzen versin. Ömer Faruk yaşamın değerlerini taşımaya çalışıyor” dedi.

 
“Panelimiz amacına ulaştı”
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile Kepez Belediyesince düzenlenen panelde, kadın konuşmacı olmadığı gerekçesi ile kadın örgütleri tarafından yapılan protestoyu eleştiren Mutan; “Çanakkale Belediyesinde çalışan kadın oranı yüzde 26 iken; Kepez Belediyesinde çalışan kadın oranı yüzde 24,6 dolayındadır. 8 Mart gününde bir panel düzenledik ve bu panelde birileri bizi sabote etmek istedi. Protesto hakkı herkesin vardır. Protesto etmelerine de zaten göz yumdum ve grup içerisinde 3 kişiye de söz hakkı verdim ama amaçlarına ulaşamadılar. Toplantıya katılan kadınlar bile onlara tepki gösterip salonu terk etmediler. Bizim amacımız 5 yıl boyunca Kepez`i yönetecek olan adaylar ile kadınları buluşturmaktır. Kadınların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik ne yapacaklar, kadınların sorunlarını doğrudan adaylara yönetebilmelerini sağlamak için biz bunu organize ettik. Amacına da ulaştık. Daha neyi protesto ettiklerini bilmiyorlar. 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününde yan tarafımıza çalgılı, türkülü eğlence vardı. 1850`lerde ölen işçi kadınların anılması gereken bir günde; türkülü, sazlı sözlü eğlence dururken kadınları doğrudan ilgilendiren bir paneli protesto etmeye çalıştılar. Ben zaten böyle bir şey bekliyordum. Nitekim Panelden önce CHP Genel Merkezi Kadın Kolları yardımcısı bizi arayıp paneli iptal etmemizi söyledi. İptal etmeyeceğimizi de kendilerine bildirdim. Bir gün önceye alın dendi almadık. Neden? Çünkü birileri yan tarafta şarkılı türkülü eğlence yapacaktı. Demek ki birileri bu panelin yapılmasını istemedi. Protesto etmek herkesin hakkıdır ama sabote etmek kimsenin hakkı değildir. İçlerinden üç kişiye söz hakkı verdim, konuştular. Bu esnada yanlarında düdükte getirmişler. Arkadaşları dertlerini anlatmak isterken diğerleri düdük çalıyor. Kendileri bile arkadaşlarını dinlemiyor. Salon dışında içerisinde taş konulmuş halde plastik şişeler bulduk. Amacınız nedir? Bizi mi taşlayacaktınız? Bunları buraya birileri yolladı. Birilerine karşı minnet duygularınız mı vardı? Eğer öyle değilse neden anma gününde eğlence düzenlenen yere de gitmediniz de, burayı protesto ettiniz? Sizin düşüncenizin kökleri bile zayıf, daha neyi protesto etmeniz gerektiğini bile bilmiyorsunuz. Orada bulunan kadınlar da bunu bildikleri için salonu terk edin çağrınızı dinlemediler, sizlerle birlikte salonu terk etmediler" dedi.
 
“Hakkımızı yemeyen insanlar da varmış”
AKP Kepez Adayı Alper Altınok`un tanıtım toplantısında kendisine yapılan teşekkürlerle ilgili konuşan Mutan; "Demek ki hakkımızı yemeyen insanlar da varmış. Bende kendilerine teşekkür ediyorum. Benim derdim Kepez ve halkıdır. Kepez`e hizmet edilmesidir. Kepez artık bir değer, bir marka olmuştur. Üç mahallemizin ikisinde kreş açtık, kütüphanemiz, tiyatro salonumuz, Kültür Merkezimiz her şeyimiz var. Kepez`de artık dev projeye ihtiyaç yoktur. merkezde bulunmayan tüm sosyal merkezlerin hepsini biz zaten yaptık. Bu vesile ile hakkımı yemeyen Milletvekilimiz Sayın Özgür Ceylan ve İl Başkanım İsmet Güneşhan`a da teşekkür ederim. Bu kentin huzurunu kaçıranlar var. Burayı halkın belediyesi yapacaklarmış. Kepez zaten halkın belediyesidir ama onlar burayı CHP`nin belediyesi yapmak istiyorlar. Kapasitelerine baktığınızda zaten bunu görürsünüz. Parti içi huzursuzluk ve kavgalarını Kepez`e taşımak istiyorlar" dedi.
 
“Bayram`ın Kepez`i layığı ile yönetebileceğine inanıyorum”
Kepez Belediye Başkan adaylarından bağımsız aday Gökhan Bayram’ı desteklediğini ifade eden Mutan; "Bağımsız aday Gökhan Bayram`ın Kepez`i layığı ile yönetebileceğine inanıyorum. 25 yıllık birikimim var. Haliyle kimin daha iyi kenti yöneteceğini de iyi bilirim. Olması gereken ismi söyledim. Kesinlikle olmaması gereken ismi de tarif ettim. Anlayan anlamıştır. Bu benim şahsi görüşümdür.  Arkadaşlar ne içmiş bilmiyorum ama Kepez için Akıllı Kent vizyonu çizerken, arkadaş köy yapmak istiyor. Kamu binalarının olduğu alanı trafiğe kapatacakmış da.. öğrencilere ulaşım yardımı yapacakmış filan… 5 Yıldır Kepez`de öğrenciler beslenmelerinden tutun, ulaşımlarına kadar, giyim kuşamları dahil her türlü ihtiyaçları Belediye tarafından karşılanıyor. Haberleri yok. Esnafın destekleri ile başarılı öğrencilere burs bile veriliyor. Dünyadan haberleri yok. Bu zihniyet Kepez`i yönetemez" dedi.

“CHP`den ihraç edilmekte dünyanın sonu değil”
CHP adaylarını eleştirmesine karşın seçimler sonrası ihraç edilebileceği açıklamasında bulunan Mutan; " CHP adayı ile büyüme sağlıklı gerçekleşmez. Bunu söylediğim için beni ihraç edeceklerdir. Hiç beklemesinler hemen etsinler ama öyle yargısız yapmasınlar. İstesinler savunmamı yapayım. CHP`den ihraç edilmekte dünyanın sonu değil. Partisiz de siyaset yapılır. Yürekleri yeten varsa televizyon kanalı var orada. Çıkalım tüm adaylar ekranlara halkımız neyin ne olduğunu görsün, öğrensin. Hodri meydan" dedi.
 
“CHP ile yolları ayırmıyorum”
Mutan, basın mensuplarının CHP ile yolları ayırıyor musunuz? sorusuna ise; “Hayır, CHP kendine çekidüzen versin. Ömer Faruk yaşamın değerlerini taşımaya çalışıyor.  Dün, bugün olduğu gibi yarında bunu yapacak. Partiler kendilerine çekidüzen vermeli. 10 yıldır neden iktidar olamadık. O yüzden kendilerine çekidüzen versinler. At izi it izine karıştı. Kim kiminle ittifak yapıyor, nerede yapıyor belli değil. Sonuçları itibari ile ben kazandım, sen kaybettin denilecek ve bu seçimde öyle geçip gidecek. Bu ülkeye ve bu ülkenin insanlarına yazık değil mi? şeklinde cevap verdi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş