havadurum

Mutan "Mevcut adayların değişebileceği yönünde duyumlarım var.."

1503

 Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, aylık olağan basın toplantısını dün,  Kepez Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Kepez’de yaşanan gelişmeler ve siyasi gündeme yönelik değerlendirmelerde bulunan Başkan Mutan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kepez’in nüfus artışı ile bilgilendirmede bulunan Mutan, 2018 sonu itibariyle Kepez nüfusunun yüzde 9.75 oranında arttığını belirterek; “Çanakkale’nin il genelindeki nüfus oranı 10 bin kişi artarken; yüzde 25 oranında Kepez’e gelmiş bulunuyor. Çanakkale’ye gelen göçün dörtte biri böylece Kepez’i tercih ettiği görülüyor” dedi. Mutan, 30 farklı ülkeden 300 kişinin yine Kepez’de yaşadığını ifade etti. Mart ayında düzenlenecek yerel seçimlere yönelik basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mutan, “Seçimlerde hangi adayı destekleyeceksiniz?” sorusuna; “19 Şubat tarihinde adaylar YSK’ya bildirilsin, netleşsin Mart başında ben de gerekeni yaparım” şeklinde cevap verdi. Şu ana kadar belirlenen bazı adayların değişeceğine dair duyumları olduğunu ifade eden Mutan; “Değişiklik olabilir mi? Her şey olabilir. Ben hala İYİ Parti ve CHP’nin bir takım yerler ile ilgili işbirliklerinin gündeme gelip, bir takım yerlerde birilerinin çekileceği, birilerinin bir yerlerden aday gösterileceğini düşünüyorum. Duyumlarım mı var derseniz evet bu konuda duyumlarım var” dedi.

“Kepez nüfusu yüzde 9.75 oranında arttı”

2018 sonu itibariyle Kepez nüfusunun yüzde 9.75 oranında arttığını açıklayan Başkan Mutan; “Adrese Dayalı Nüfus ölçümlerine göre; Kepez’in 2017 sonu itibariyle nüfusu 25 bin 544 iken; 2018 sonu itibariyle nüfusumuz 28 bin 34 kişiye ulaştı. Bir yıl içerisinde nüfusumuz 2 bin 490 kişilik artışla, yıllık artış oranıyla yüzde 9,75 oranında artış gerçekleşmiştir. Türkiye’nin en büyük belde belediyesi olarak Kepez; Çanakkale’nin il genelindeki nüfus oranı 10 bin kişi artarken; yüzde 25 oranında Kepez’e gelmiş bulunuyor. Çanakkale’ye gelen göçün dörtte biri böylece Kepez’i tercih ettiği görülüyor” dedi.
 
“Kepez’de 30 farklı ülkeden 300’e yakın insan yaşıyor”
Kepez Belediyesi sınırları içerisinde 30 farklı ülkeden 300 kişinin yaşadığını ifade eden Mutan; “Şu anda Kepez’de 30 farklı ülkeden 300’e yakın insan yaşıyor. Afgan’ından tutun, Afrikalısına kadar 30 farklı ülkeden 300 kişi Kepez’de yaşıyor. Cibuti denen bir ülkeden bile Kepez’de yaşayan var. Aklınıza hangi ülke geliyorsa artık. Bunların hepsi Adrese Dayalı Nüfus ölçümlerine göre tespit edilmiş olanlar. Yasal olarak ülkemizde, Kepez’de yaşayan insanlar. Göç Müdürlüğünden aldığımız rakamlar bu şekilde. Bunların 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanıp kullanmayacağını bilmiyoruz. 300 kişi de seçimlerde büyük bir etki etmez. Bunun dışında yasal olmayan yabancı uyruklularında da yaşadığını tahmin ediyoruz” dedi.
 
“19 Şubat tarihinde adaylar netleşsin Mart başında bende gerekeni yaparım”
Yerel seçimlere dair basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Başkan Mutan, Mart ayında önemli açıklamalarda bulunacağını belirterek; “Ben şuan 19 Şubat tarihini bekliyorum. Adaylar bir netleşsin. Daha geçen ay Gökhan Bayram İyi Partinin adayıydı. Sonra ilden bir açıklama geldi, bir kumpasa denk getirildi, öyle yollandı. Evet, Gökhan Bayram bu işi yapar dedim mi? Dedim. Benim paydamda Kepez zarar görmesin var. Bu işi yapabilecek adamlar burada yönetime gelsin. Benim tek derdim bu. Şu adaylar bir netleşsin. Gökhan Bayram bağımsız adaylığını açıkladı, bağımsız adaylık zordur diye kendisine de söyledim. 19 Şubat tarihinde adaylar YSK’ya bildirilsin, netleşsin Mart başında bende gerekeni yaparım. Siz zannediyor musunuz ki şu an AK Parti adayı Alper Altınok? Belki de değişecek. CHP’nin adayı Birol Arslan, belki değişecek bilemiyorum” dedi.
 
“Değişimlerin yaşanacağını tahmin edebiliyorum”
Şu ana kadar belirlenen mevcut adayların değişebileceğine dair duyumları olduğunu belirten Mutan; “Seçim Kuruluna verilsin liste, bir kesinleşsin. Süleyman Demirel’in dediği gibi ‘24 saat Türk siyasetinde çok uzun bir süredir.’ Ben hep temkinli davrandım, bekliyorum. 25 yıldır aktif siyaset içerisinde olan birisiyim. Böyle değişimlerin yaşanacağını tahmin edebiliyorum. Mart ayı başında bu konudaki açıklamalarımı net bir şekilde yapacağım. Sadece kesin adayları bir görmek istiyorum. Değişiklik olabilir mi? Her şey olabilir. Ben hala İYİ Parti ve CHP’nin bir takım yerler ile ilgili işbirliklerinin gündeme gelip, bir takım yerlerde birilerinin çekileceği, birilerinin bir yerlerden aday gösterileceğini düşünüyorum. Duyumlarım mı var derseniz, evet bu konuda duyumlarım var. Olmayabilir, uzlaşamayabilirler onu da bilemem" dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş