havadurum

Mutan; "Milletvekilliği adaylık sıralamasında gayri ahlaki tutumlar sergileniyor.."

831

 Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, basın mensupları ile yaptığı aylık olağan toplantısını dün Kepez Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Kepez Belediyesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen iftar programının bu yılda devam ettiğini belirten Başkan Mutan, programların belirli tarihlerde 4 noktada yapılacağını söyledi.  İsrail askerlerinin ateş açması sonucu birçok Filistinli’nin öldürülmesini cinayet olarak nitelendiren Mutan; “İşlenen cinayetleri de kınıyoruz” dedi.  Kepez Belediye Başkanı Mutan, 19 Mayıs tarihinde düzenlenecek 50’inci Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşlerine çağrı yaptı. Mutan güreşlerin ilk kez, 19 Mayıs Ahmet Taşçı Güreş Alanı’nda yapılacağını belirtti.  Kepez Belediye Başkanı Mutan son olarak 24 Haziran seçimleri Milletvekilliği adaylık sıralamalarına değindi. Başkan Mutan, partilerin Milletvekilliği sıralamalarında gayri ahlaki bir tutum içerisinde olduklarını söyledi. Bu konuda eleştiride bulunan Mutan; “Çirkin kötü şeyler yaşanıyor. Biz siyaseti insan odaklı çözümleyici güzellikleri çoğaltıcı bir noktada tutma adına yapıyoruz. Şu anda yapılmakta olan bir vesayet, siyaseti dizayn aklıdır” dedi.  CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayının bu konuda etik bir tutum sergilediğini dile getiren Mutan; “Herkes yaptığının hesabını verir. Vermelidir” dedi.

 
“Ramazan programı 4 noktada devam edecek”
Açıklamasına ilk olarak geleneksel Ramazan programı hakkında bilgilendirmede bulunarak başlayan Mutan; “Biliyorsunuz mübarek Ramazan geldi. Yıllardır yapılmakta olan Kepez iftar yemeklerine devam ediyoruz. 4 noktada ayın takvimine uygun olarak meydanda bitireceğimiz bir iftar programımız var. Piknik alanlarımızdan ramazan ayı sebebi ile ücret almayacağız. Biz, temizliğimize devam edeceğiz. Ramazandan sonra daha sıkı bir şekilde aynı anlayışla devam edeceğiz. Dün akşam sekiz on masamızda iftar vardı. Burada birlikte yaşıyoruz. Kadim topraklarda yaşıyoruz diyoruz. Truvalılar milattan 4 bin 500 yıl önce tuvalet atıklarını kalenin dışına taşımak için kanallar yapmış. Konteynır var, alt yapı var. Zaten elinde iki poşetle geliyorsun.  Yedikçe hacim azalacak. İki poşet çöp biriktirip konteynıra atacaksın. Yiyin, için, atanıza ihanet eder gibi çöpünüzü bırakmayın. Küçükkuyu rampalarına bakın her yer pet su şişesi” dedi.
 
“Bu böyle gitmeyecek”
Filistin’de yaşanan olayların kabullenilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Mutan;  “Bir teröri devlet noktasında tutulan İsrail’in arkaladığı bir Emperyalist Amerika ile birlikte Büyük Ortadoğu Projesi’nin şekillenmesi noktasında adımlar atılmakta. Bunun bir ayağı da Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmekti. Maalesef Uluslararası ülkelerin bile yüz küsur tanesinin reddettiği bir pozisyon var.  Bu konuda AB’nin de müdahaleleri var. Buna tamamen karşılar. Bunun da ötesinde işlenen cinayetleri de kınıyoruz. Bunun böyle gitmeyeceğini de İsrail’inde Amerika’nın da bilmesini istiyoruz. Böyle gitmeyecek” dedi. 
 
“Yağlı Pehlivan Güreşlerimizin 50’incisini yapıyoruz”
Tüm vatandaşları geleneksel yağlı güreşlere davet eden Mutan; “Bir diğer konu Yağlı Pehlivan Güreşlerimizin 50’incisini yapıyoruz. 50 Baş Pehlivan ve 500 pehlivan dedik. İlk defa adını 19 Mayıs Ahmet Taşçı Güreş Alanı olarak tanımladığımız Sahil Caddesi’nde ki alanda hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Cumartesi günü saat 12’de gerçekleştireceğiz. Akşamda güreşçiler ve güreş severlerle iftar programımız olacak. Buradan tüm Çanakkale’yi ve güreş severleri davet ediyoruz” dedi.
  
“Milletvekili sıralaması ile ilgili gayri ahlaki yaptırımlar uygulanıyor”
Milletvekili adaylık sıralamasında etik olmayan durumlarla karşılaştıklarını ifade eden Mutan;  “Türk Siyaseti düşünsel anlamda ilkeli bir siyasete oturmak zorunda. Sadece bizi siyasetimizde değil. Bütün siyasi partilerde yaşanan Milletvekili sıralaması ile ilgili gayri ahlaki tutum, beyanlar ve yaptırımlar uygulanıyor. Bunu birileri bir çığlık bir isyan gibi algılasınlar, duysunlar diye söylüyorum. Kendi yapısı içerisinde ele gün kol kırılır yel içinde kalır noktasında duyurmadan da gereğini kendi iradem ve gücümle yapmaya çalışacağım. Arkadaşlarımla birlikte bunu yapacağım. Çirkin kötü şeyler yaşanıyor. Biz siyaseti insan odaklı çözümleyici güzellikleri çoğaltıcı bir noktada tutma adına yapıyoruz. Şu anda yapılmakta olan bir vesayet, siyaseti dizayn aklıdır. Artık bunlar sona ermelidir. İnşallah sonun başlangıcını da 24 Haziran ile birlikte Türk siyaseti yeni bir akıl ve ruh kazanır. Bu konu ile ilgili benim tutum ve davranışımı biliyorsunuz.  24 Haziran milat olur. Bu partinin en tepesindeki adam ve Cumhurbaşkanı adayımız bu konu ile ilgili çok etik bir tutum sergiledi. Her ikisine de saygı duyduğumu ifade ediyorum. Ancak birileri bu konuyu farklı noktalara taşımaya çalışıyor. Herkes yaptığının hesabını verir. Vermelidir” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş