havadurum

Müze Cafe kentlileri bekliyor

3051
Çimenlik Kalesi Deniz Müzesi`nde yer alan 2020 yılında açılan ancak pandemi sürecinin araya girmesi ile faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan Müze Cafe kentlilere ve müzeye gelen ziyaretçilere hizmet vermeye devam ediyor. Cafe işletmecisi Murat Aliceviz, hizmetlerini, ürünlerini ve beklentilerini Gazetemiz Çanakkale OLAY`a aktardı. Açılmaları ile birlikte pandemiye denk geldiklerini ancak eniz Komutanlığı`nın bu zamanda kendilerine yardımcı olarak kira almadığını belirten Aliceviz; "Ama sonuçta yaptığımız yatırımlar bizim zararımıza oldu. İki yıl önce ki yaptığımız yatırımlar ile şu an ki durumumuz bir değil" dedi. Müz ziyaretçilerinini kendilerini ziyaret etse de kentlilerin henüz kendilerini bilmediklerini belirten Aliceviz, kent halkından da ilgi beklediklerini söyledi. 
"Amacımız gelen misafirlerin konforu"
Konseptlerinin kafeterya olduğunu ve alkolsüz bir mekân olduğunu söyledi. Yatırılan yatırımların onların zararına olduğunu belirten Murat Aliceviz; "Deniz Müzesi`nde bir kafeterya yoktu, amacımız yurt dışından, yurt içinden gelen misafirlerimiz oturup, çayını kahvesini içip dinlenmesi. Alkolsüz bir mekân, konseptimiz kafeterya. Askeri düzene de uymak kaydı ile işletmemiz faaliyette. 2020`nin ocak ayında açtık martta geri kapandık, çok kısa açık kaldık kötü bir döneme denk geldik. Maddi açıdan şöyle bir güzelliği oldu Boğaz Komutanlığının, bizden kira almadılar bu süreçte. Ama sonuçta yaptığımız yatırımlar bizim zararımıza oldu. İki yıl önce ki yaptığımız yatırımlar ile şu an ki durumumuz bir değil" dedi.
"Deniz Müzesi ziyaretçileri geliyor, Çanakkale yerli halkını da bekliyoruz"
Müze Cafe`nin müze müşterisinden gördüğü yoğunluk ve ilginin aynısını Çanakkale yerli halkından da beklediğini dile getiren Aliceviz; "Çanakkale halkı, buraya gelsin tarihi bir alanda gezisini yaptıktan sonra çayını, kahvesini burada sessiz sakin bir yerde yudumlasın. Müze müşterisi çok var burada, kalabalık gruplar geliyor, geldiklerinde burada istirahat ediyor, güzel gezinin ve günün yorgunluğunu atıp tadını çıkartıyor. Soğuk limonata olsun, meşrubatlarımız veya sıcak içeceklerimiz olsun, tatlılarımız gibi ürünlerimiz bulunmakta. Geliyorlar burada oturuyorlar serin, keyifli bir gün geçiriyorlar. Müzeyi gezmek isteyenler bir ücret karşılığında gezebiliyorlar ama yok ben kafe de oturmak istiyorum derlerse ücretsiz buraya gelip oturabiliyorlar. Komutanlıkta görev yapanlar da oturmak için burayı tercih ettikleri zamanlar oluyor. Fiyatlarımız dışarı da ki herhangi bir mekân ile aynı ortalama. Buranın da bir maliyeti var ama fiyatlara yansıtmadık bunu, olabildiğince ortalama yaptık. Şu an bir sıkıntı yok, müze müşterimiz çok var, açıkçası Çanakkale müşterisi bizi daha tanımıyor, yeni açıldık ilk açılan bir mekan için işletmemiz iyi gidiyor" dedi.
(Gülperi Çalışkan)



Paylaş