havadurum

Müzik Kültürü Envanteri Çalıştayı büyük ilgi gördü

3136

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi birlikteliği ile "çevreden evrene ilkesi" temelinde "Çanakkale Müzik Kültürü Envanteri Çalıştayı" gerçekleştirildi. Çanakkale Müzik Kültürü Envanteri Çalıştayına; Vali İlhami Aktaş, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Akdur, ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı çalıştay büyük ilgi gördü.

 
Eğitim, icra, besteleme araştırma
Yerelde kültüre hizmet eden, çalışmaları olan uzmanların kendi uzmanlık alanları hakkında görüşlerinin ilgililerle buluşması, yine bu alanlara yönelik "eğitim-icra-besteleme araştırma odaklı" konularının görüşüldüğü Çanakkale Müzik Kültürü Envanteri Çalıştayı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması ile başladı ve ÇOMÜ Devlet Konservatuarı ve Müzik Öğretmenliği Anabilim dalı öğrencilerinin dinletisi ile devam etti. Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Merve Eken Küçükaksoy açılış konuşmasında çalıştayın amacını anlattı. 
 
"Çalıştay raporları ilgili kuruluşlarla paylaşılacak
Müzik uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Merve Eken Küçükaksoy Çalıştayın önemine değinerek, "Beş farklı salonda toplanan Çanakkale`nin değerli müzik insanları dilek ve temennileri yanında; özellikle üniversite ve konservatuvarımızdan beklentilerini dile getirdiler. Çalıştay`ın sonuç raporu; Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere hemen tüm ilgili kurum ve kuruluşlar ile paylaşılacak" ifadelerine yer verdi.
 
"Hedeflerimizi gerçekleştirmek için çok çalışacağız"
Küçükaksoy son olarak, "Çanakkale Müzik Kültürü Envanteri Çalıştayı`nın sonuçlarını; kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimizi gerçekleştirmek için çok çalışacağız Çalıştaya katılımları ve konservatuvarımızın çalışmalarına her zaman destek verdiği için Valimize çok teşekkür ediyoruz. Rektörümüz konservatuvarımıza çok değer veriyor. Bu çalıştayı çok önemsedi. Sonuç raporunu da merakla beklediğini dile getirdi. Etkinliğe destekleri için Çanakkale Belediyesi`ne, Çanakkale Bando`ya ve büyük emek harcayan konservatuvarımız lisans ve yüksek lisans öğrencilerine de ayrıca çok teşekkür ederiz" diye belirtti.
 
Aktaş, başarılar diledi
MESAM başkanı Recep Ergül ise; Çanakkale Savaşlarını konu edinen eserler hakkında nitelikli bilgiler verdi. Ergül`ün konuşması ilgi ile dinlendi. Özellikle soru cevap kısmı çok ilgi gördü. Çanakkale Valisi Aktaş Recep Ergül`e çiçeklerini ve teşekkür belgelerini takdim ederken; çalıştay`ın Çanakkale kültürü için önemli olduğu, kültür havzasının değerlendirilmesi için konservatuvarın yaptığı çalışmaların değerli olduğunu belirtti. Ayrıca Ergül`e teşekkürlerini iletti. Vali Aktaş, Çanakkale Müzik Kültürü Envanteri Çalıştayının gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
(Atilla Akın)
Paylaş