havadurum

NEFES ALMA HAKKI!!!

2605
Böyle bir hakkınız olduğunu biliyor musunuz??? Elbette bilmiyorsunuz. Bilmenize imkan yok! Böyle bir hak zaten YOK!!
 
Peki, yolda yürüyorsunuz ve şimdilerde kullandığımız, zorunda olduğumuz maskelere rağmen biri yanınızdan yürüyerek geçiyor ve tüm SİGARA DUMANINI size ÜFLÜYOR!!! Hoş olur mu??
 
Evet bu yazı SAYGI üzerine. Başkalarının havasına da nefes alma hakkına da saygı üzerine.
 
Ailenizle güzel bir pazar günü yürüyüş yapıyorsunuz ve yine yanınızdan YÜRÜYEREK SİGARA İÇEN BİRİ geçiyor. Biri çünkü o. Yanından geçtiği insanların halini düşünmeyen SAYGISIZ BİRİ.
 
Belki siz de yolda YÜRÜRKEN SİGARA İÇİYORSUNUZ?! Hatta belki şu an bu yazıyı okurken beni linç etmek bile istemiş olabilirsiniz. Ancak kardeşim ben sabahları işime yetişmeye çalışırken, yüzümde maskem de varken, zaten zar zor nefes alıyorken, bir de neden senin SAYGISIZ davranışın yüzünden NEFES ALAMIYORUM.
 
Bakın SİGARA İÇMEYİN DEMİYORUM İÇİN YİNE İÇİN SAYGIYLA İÇİN. Tüm çocukluğum `anne ben nefes alamıyorum otobüs içinde niye sigara içiyorlar` demekle geçti. Ve akrabalarımdan biri ağzına sigara almamasına rağmen SİGARA TİRYAKİSİ rahmetli eşi yüzünden ileri derece astım hastası.
 
Hayattan keyif aldığımız şeyler hepimizin farklı olabilir ve hepimiz SAYGI çerçevesinde yaşarsak mutlu oluruz hep birlikte.
Vaktiyle DUMANSIZ HAVA SAHASI mevzusunu eleştirip `içtiğimize de mi karışıyorsunuz abi` laflarını çok duydum çevreden. EVET ABİ İÇTİĞİNİZE DE KARIŞIYORUZ!!! ŞAKA ŞAKA!!
 
Ben temizce nefes almak istiyorum her çocuk, her insan, her canlı gibi. Özgürce havayı ciğerlerime almak istiyorum. DUMANSIZ BİR HAVA İSTİYORUM. 
 
Lütfen yürürken sigara içmeyin. İnsanlar yanıyor bir dikkatsizlik yüzünden. Tersi pis insana çatarsınız benden demesi yaralamadan adliyeyi bulursunuz. :) Vaktiyle yolda yürürken bana çarpıp gözlüğümü kıran kişiden parasını tazmin etmişliğim var. Aman dikkkatttt!!! Benim gibiler çevrede çok fazla. Siz en iyisi yürürken sigara içmeyin. Hem kendi güvenliğiniz hem de çevredeki insanların güvenliği için.
 
Ve SAYGI bir kavram olmaktan öte hayatımıza işlemiş bir değer olsun. Lütfen yaptığınız her işte SAYGILI OLUN. Sağlıkla MUTLU BOL DOLARLI YILLAR.