havadurum

Nalbant "Kılıçdaroğlu'nu göreve çağırıyorum"

917

 Normal süreçte kongre tarihinin CHP İl Yönetim Kurulu tarafından 12 Ocak tarihine kadar netleşerek, İlçe Seçim Kurumu’na başvuru yapılmış olması gerektiği belirtilmiş, Kongre tarihi için şu ana kadar Seçim Kuruluna herhangi bir başvuru yapılmadığı öğrenilmişti.  CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan konuyla ilgili Gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulunmuş, kongre tarihinin belirlenmesi için gerekli şartların henüz netleşmediğini açıklamıştı Güneşhan, şartlar oluştuğu zaman kongre tarihinin de belli olacağını ifade etmişti. İlçe kongreleri devam ederken, son olarak gerçekleşen Lapseki İlçe Kongresi’nde konuşan CHP Lapseki İlçe Kongre Delegesi Hicri Nalbant, Merkez İlçe Kongre tarihinin olağan sürecinde belirlenmemesini eleştirdi. Olağan kongre tarihlerinin CHP İl Yönetimi tarafından belirlendiğini ancak Merkez İlçe Kongre tarihi için YSK’ya başvuru yapılmadığını belirten Nalbant;  “Başvuru eksik olduğu için Çanakkale Merkezin 3 binden fazla oy kullanan üyelerinin il seçimine katılması mümkün değil. Olağan koşullarda Çanakkale Merkez İlçe Kongresi yapılamayacak. Buna hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu konuda il yönetiminin ihmali demeyeceğim, ihmal hafif kalır. İl yönetiminin kusuru vardır” dedi. Bu zamana kadar tarih belirlenmemesini görev ihmali değil, görevi kötüye kullanmak olarak değerlendiren Nalbant; “Bu sorunun acilen çözülmesi lazım. Bu sorunu Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun el atması gerekir. Bir delege olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nu göreve çağırıyorum” dedi. 

 
“3 binden fazla oy kullanan üyelerin il seçimine katılması mümkün değil”
Nalbant konuşmasında; “İlçe Kongreleri bitmek üzere. Birkaç tane ilçemiz kaldı. Kongrelerimiz tahmini 14 Aralık 27 Ocak arasında tamamlanacak. Bu karar il yönetimi tarafından alınmış bir karar. Tüm ilçe kongrelerinin tarihleri belli ancak bir tek kongrenin tarihi belli değil. Partimizin yüzde 60’tan fazla oy aldığı Çanakkale merkez İlçesinin kongre tarihi belli değil. Neden değil? Geçtiğimiz Cuma günü akşam 17:00’a kadar YSK’ya başvuru yapılmış mı diye sordum. Arkadaşlarımız, ‘yapılmadı’ dediler. Başvuru eksik olduğu için Çanakkale merkezin 3 binden fazla oy kullanan üyelerinin il seçimine katılması mümkün değil. Olağan koşullarda Çanakkale Merkez İlçe Kongresi yapılamayacak. Buna hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu konuda il yönetiminin ihmali demeyeceğim, ihmal hafif kalır. İl yönetiminin kusuru vardır. İl yönetimi, Merkez İlçe Kongre tarihini neden belirlemez? Bunu açıklamalıdır.   Neden ve hangi niyetlerle açıklanmamıştır?. Benim kulağıma geleni, ‘Sayın Muharrem Erkek’in takvimi uymuyor, onun takvimine göre yapacağız’ şeklinde” dedi.
  
“Bu olayda sayın Muharrem Erkek’i kusuru var mıdır?”
Konuyla ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in kusuru olup olmadığını soran Nalbant; “Ben kamu görevlilerini yargılamış kurulda görev yapmış bir insanım. Görevi ihmal ve kötüye kullanmanın ne olduğunu iyi biliyorum. Bu tarihe kadar müracaat etmemek ‘görevi kötüye kullanmak’ diye mi düşünüyorum. Çünkü görev ihmali hafif kalır. Bundan il yönetimi sorumludur. İl yönetimi, ‘gerekli koşullar oluşmadığı’ açıklamasında bulunmuş. Koşullarımız yönetmeliğimizde yazar. Yönetmelikte bu koşulların oluşmadığına dair bir durum yok. Bu olayda Sayın Muharrem Erkek’in kusuru var mıdır? Bu olayın tarafı mıdır? Ben biliyorum. Bu olayın tarafıdır. Bu sorunun acilen çözülmesi lazım. Bu soruna Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun el atması gerekir. Bir delege olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nu göreve çağırıyorum” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş