havadurum

Ne dediler?

383

Şansal Büyüka "Sergen Yalçın ders verdi"
Fenerbahçe`nin atakları ilkel futboldan örneklerle doluydu. Yavaş, hatta yürüyerek, yan ve geri pas yaparak, rakip savunmanın kapanmasına izin tanıyarak... Beşiktaş orta alanında Atiba, Mensah, Souza iki yönlü son derece etkili oynarken, Fenerbahçe orta alanı "yok" hükmündeydi. Hele Sosa... Adı Sosa olmasa, Fenerbahçe`de bu haliyle oynama şansı sıfır... Anlamadığım şu; Serdar Aziz oturuyor, 

Gürcan Bilgiç "Ozan dışında isteyen yok"
Perotti`nin olmadığı takımda Novak da anlamsızdı. Erol Bulut sürekli "düzeltmeler" yaparak daha etkili-tehlikeli takımı yapılandırdı. Kapanan rakibe karşı oyun sahasını büyütmek, pası ayağa oynamak, maça aynı zamanda akıl koymak. Ama Beşiktaş`ın eksik kalmasına rağmen alanı çok doğru kullanmasını ve baskıyla sürekli top kazanmasını izlemeye başladık. Sahada doğrular Beşiktaş`ın hanesindeydi. Maçı kazanacak hissi veren Ozan dışında oyuncu da yoktu. Beşiktaş karşılaşmayı hem "derbi ruhunu" taşıyarak hem de bir saniye bile "vazgeçmeyerek" kazandı. 
 
Erkan Toroğlu "Anasının ak sütü gibi"
Larin alakasız bir pozisyonda kırmızı kart görerek takımını yalnız bıraktı. Yani cepheden kaçan asker gibiydi. Siyah-Beyazlılar pes etmediler. Bence 90 dakika boyunca hakem maçı durdurmadan idare etmeye çalıştı. Hatalar da yaptı ama, maçın neticesine tesir edecek harekette maalesef yine büyük takım korkusuyla Mert Hakan`ı atamadı. Maçın dönüm noktasıydı. Bir de sarı kart için Beşiktaş hücumunu kesti, avantajı oynatmalıydı, sonra gereğini yapmalıydı. Bu dakikadan sonra zaten futbolcular korktuğunu anlayınca sahada gerildi. Beşiktaş anasının ak sütü gibi 3 puanı çatır çatır mücadele ederek kazandı. 
(Haber Merkezi)
Paylaş