havadurum

Ne istediniz çam ağacından?

517

 Esenler Mahallesinde bulunan bir apartmanın bahçesindeki yetişmiş çam ağacının hangi nedenle kesildiği bilinmezken mahalle sakinleri bu uygulamaya tepki gösterdiler.

Türk Ceza Kanununun 152/1-c maddesi gereğince yapılan bu işlemin suç olduğunu belirten vatandaşlar bu işlemi gerçekleştirenler hakkında gerekli yasal işlemin yapılmasını talep ettiler.
(152/1-c :Mala zarar verme suçu devlet ormanı statüsündeki yerler hariç, nerede olursa olsun her türlü dikili ağaç fidan veya bağ çubuğu hakkında işlenmesi halinde fail hakkında 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.) 40 kişinin bir saatte havaya verdiği karbondioksiti yetişkin bir çam ağacı 1 saatte oksijene dönüştürdüğü gerçeği temelinde başta oksijen kaynağı olmak üzere sayısız faydaları olan ağaçların kesilmesi bir hayatın yok edilmesi demektir.  Mecliste bile,’köpek giremez’ şeklindeki bir anlayışla; ‘dünya yalnız bizim değildir’ kavrayışının bu şekilde erozyona uğraması ve aynı bağlamdaki ağaç kesimi örneklerinin çoğalması gelecek adına kaygıları arttıran bir gelişme olarak dikkat çekmektedir. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş