havadurum

Nefesler tutuldu Heyecan dorukta

598

 Süper Ligde 33. hafta maçları oynandı. Şampiyonluk heyecanı ise son haftaya taşındı. 72 puanda bulunan Galatasaray şampiyonluk yolunda büyük avantaja sahip. Sarı-kırmızılıların ipi göğüslemesi için Göztepe deplasmanından 1 puan alması yeterli olacak. Olası bir yenilgi durumunda ise farklı hesaplar devreye girecek.

Galatasaray yenilirse, buna Başakşehir`in olası bir puan kaybı eklenirse Fenebahçe`nin şampiyonluğu için Konyaspor maçında galibiyet yeterli olacak. Galatasaray yenilip, Başakşehir Kasımpaşa`ya karşı kazanırsa bu durumda Fenerbahçe`nin aldığı sonuca bakmaksızın şampiyon Başakşehir olacak.
3’lü averajda Başakşehir önde
3 takımın arasında oynadığı maçlara göre Medipol Başakşehir`in avantajı var. Fenerbahçe - Galatasaray ve Başakşehir`in arasında oynanan maçlarda en fazla puanı toplayan Abdullah Avcı`nın takımı. Bu maçlarda Başakşehir 6, Fenerbahçe ve Galatasaray 5 puan topladı. Galatasaray Göztepe`ye yenilir, Başakşehir Kasımpaşa`dan 3 puan alırsa İstanbul ekibi şampiyon olacak.
Fener averajda Galatasaray’ı yakaladı
Başakşehir`in puan kaybı veya Galatasaray`ın yenilmesi durumunda ise Fenerbahçe için şans doğacak. Sarı-lacivertlilerin Karabükspor karşısında aldığı 7-0`lık galibiyet sonrasında toplamda 41 averajı oldu. Lider Galatasaray`ın da 41 averajı mevcut. Galatasaray yenilir, Fenerbahçe de Konya`ya karşı kazanırsa Aykut Kocaman`ın ekibi genel averajda da Galatasaray`ı geride bırakacak. 2`li averajda ve kendi aralarında oynadıkları maçlardaki puan averajında eşitlik olduğu için genel averaja bakılacak. Fenerbahçe bu durumda şampiyonluğunu ilan edecek   
Haber Merkezi

Kalan Maçlar
Galatasaray (72)
Göztepe - Galatasaray
 
Fenerbahçe (69)
Fenerbahçe - A.Konyaspor
 
M.Başakşehir (69)
M. Başakşehir - Kasımpaşa
 
Beşiktaş (68)
Beşiktaş - D.G.Sivasspor
 
Müsabaka programı
18 Mayıs 2018 Cuma:
18.00 A. Alanyaspor - Antalyaspor
18.00 E.Y. Malatyaspor - Kayserispor
18.00 Trabzonspor – K. Karabükspor
18.00 Gençlerbirliği - Bursaspor
18.00 T.M. Akhisarspor - Osmanlıspor
19 Mayıs 2018 Cumartesi:
19.00 Göztepe - Galatasaray
19.00 M. Başakşehir - Kasımpaşa
19.00 Fenerbahçe – A. Konyaspor
19.00 Beşiktaş – D.G. Sivasspor
Paylaş