havadurum
Kadir Kenar

akadirkenar@hotmail.com

Nejat Önder 'darbesi!'

4121

Haftaya `Amiraller bildirisini, `Muhtıra`ya evirerek başlamış Türkiye`ye uyandık. Emekli amirallere, emekli vekiller, emekli elçiler de eklendi. Siyaset ısındıkça ısındı! Bayadan beri `muhtıra` yüzü görmemiş Türkiye`nin esas gündem maddeleri de bir anda unutuluverdi! Amaaaa, esas "Bomba" Çanakkale`de yaşandı. 40 yıllık CHP`li Nejat Önder Ak Parti kürsüsünden çaktı `muhtırası`nı CHP`ye!

Geçen haftaki yazılarımdan birisinin başlığını tekrar hatırlatayım size; ne demiştim? "Bülent Turan Cin gibidir!" Evet, Ak partililer bunu gayet iyi bilir zaten de, CHP`liler de öğrenmiş oldu bu hafta. Cin çok fena çarptı CHP Çanakkale örgütünü! Tek bir hamleyle hem de, Şah MAT!

Kalbimiz çok temizmiş!

Geçen hafta CHP`li bir arkadaşımla İl Genel Meclisi Başkanlık seçimini konuşmuştuk. CHP`deki başkanlık tepişmesini görünce demiştim ki, "Bence bu iş için biçilmez kaftan Nejat Önder" "Tecrübeleriyle bu işi en iyi yürütebilecek kişi o. Sadık Gögüsgeren`de yaşanan acemilikler ve de hayal kırıklığından sonra toparlar işi" demiştim. Arkadaşım da hak vermişti bana. Ne de olsa kalbimiz temiz beya! Dediğim oldu, Nejat Önder Meclis Başkanı oldu iyi mi! Ama küçük bir farkla tabi, CHP`den değil, Ak Partiden..

Önder haklı mı, haksız mı?

Gerçekten herkesi dumura uğratan bu gelişmede Nejat Önder haklı mı, haksız mı? Bir de bunu da bakalım. CHP`de çok seslilik her zaman olur. Ve bu parti içi ittifaklarla gizlenir çoğu zaman. Ama son dönemdeki çatlaklık bir türlü kapatılamamıştı. Ülgür Gökhan ve Muharrem Erkek arasındaki buzlar bir türlü erimemişti, eriyeceği de yoktu. Ve il başkanlığı gibi kritik bir koltuğa da gerçekten dolduramayacak bir ismin oturtulması en büyük hata oldu. (Bakın CHP il başkanının adını hatırlayamadığım için arada internete girip bakmak zorunda kaldım iyi mi!) Metin Ural`ın tecrübesizliğine, Çanakkale`nin yapısını da eklediğimiz de, böyle bir olayın yaşanmasına çok da şaşırmamak lazım derim ben. Ülgür Gökhan`ın karizmatikliğiyle çoğu iş yürüyebilir ama, arada `Önder Vakası` gibi bir olay da patlayabilir. Ve bu herkesi de bağlar! Nejat Önder`in böyle bir hareket yapmaya hakkı var mıydı diye soracak olursak da, tabi ki hayır derim. Ama, onu bu kararı vermeye iten bir çok neden de sayabilirim. Parti içi muhasebeyi ben tutmayacağım için, bu konuya da girmem. 40 yıllık CHP`li Ak Partiye geçiyorsa, herkes düşünecek!

Velhasıl kelam, konu sadece İl Genel Meclisi Başkanlığı mevzusunun çok çok ilerisine taşınmış oldu bu hareketle. Bağrında bir ADALET HEYKELİ bulunduran Çanakkale`de, bu işin hesabı kime kesilir bekleyip göreceğiz. Adaletle mi, çözülür, yoksa Osmanlıda olduğu gibi kafa koparmayla mı çözülür orası da bir muamma şimdilik...

Ha bir de unutuyordum, Ertuğrul Günay vardı hatırlar mısınız? Baykal`ın karşısına çıkıp genel başkan adayı olmuştu. CHP tarihinde de, siyaset tarihinde de oluyor bu tarz gelişmeler. Çok da şaşırmamak lazım değil mi! Siz CHP`ye sağdan transfer yaparsanız, AKP`de soldan yapar, buna da şaşırmayacak kimse!..

Hastane mevzusunu yazacaktım..

Aslında ben bu hafta, Başkan Gökhan`ın hastane çağrısını değerlendirecektim. Meclis oturumunda dile getirdi. Özel hastanelere çağrı yaptı. Gelin arsanız hazır, şehrin doğu yakasına bir hastane yapın dedi. Devlet hastanesi ve ÇOMÜ Tıp`a ulaşmanın zorluğunu dile getirdi. Çok haklı. Vatandaşlarda muzdarip bu konudan. Kepezin tepesindeki Devlet Hastanesine ulaşmak zor. Acil durumlar dışında bile zor. Ve ben çoğu zaman, eski devlet hastanesinin bahçesinde otururken üzülüyorum. Ağaçların altında, kamelyalarda. Bahçesi bile bir başka güzel. Ya yeni hastane? Bir tek ağaç bile yok bahçesinde.

Evet, gerçekten şehrin doğusuna da bir hastane şart. Yapılaşmaya açılan Karacaörenle birlikte Esenler nüfusu bir hayli yoğunluk kazanmış durumda. Ve benim bildiğim kadarıyla Edremit Körfez Hastanesi Karacaören`de bir yer kiralamış durumda. Bu sıkıntıyı onlarda görmüş. İnşallah kısa zamanda faaliyete geçer. Başka bir özel hastane gelirse o da güzel olur. Çanakkale`ye doktor getirmek zor değil çünkü. İnsanlar seve seve gelir. Çanakkale`de çalışmak da, yaşamak da güzel. Herkese sabır diliyorum. Hafta sonu sıkıntımızda. Hoşça kalmaya çalışın!