havadurum

O müdür meclis gündeminde!..

2470

 

 

Fatma Şemsettin Çamoğlu İlköğretim Okulu Müdürü İslam Demirel ile Anasınıfı öğretmeni Suna Davulcu arasında yaşanan tartışma sonucu fenalaşan öğretmen Davulcu hastaneye kaldırılmıştı. Okul öğretmenleri, Müdür Demirel hakkında, “öğretmenlere mobing uygulaması, kendi okulunda öğretmen olan eşine sürekli ayrıcalık tanıması, öğretmenleri sürekli olarak aşağılaması, daha önce kız öğrencileri rahatsız ettiği gerekçesi ile öğretmenlerin memurlar hakkında şikayetçi olmasına karşın işlem yapmak istememesi…" gibi iddialarda bulunmuş, olay ve iddialar gazetemiz Çanakkale OLAY sayfalarında gündeme gelmişti. İddiaların ardından sendikalar ve STK’lardan Müdür Demirel’e tepkiler gelmişti.  CHP Milletvekili Bülent Öz, haberimiz ile kent gündemine yerleşen konuyu meclis gündemine taşıdı. TBMM’de “Okul, çocuklarımızı gönderdiğimiz eğitim yuvasıdır. Böyle bir olay kabul edilemez, suçlular gereken cezayı alıncaya kadar bu olayın peşini bırakmayacağım ve takipçisi olacağım” açıklamasında bulunan Öz, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya çarpıcı sorular yöneltti.

 
“Okul Müdürü hakkında işlem başlatmayı düşünüyor musunuz?”
 “Tacize dahi göz yuman okul müdürü hakkında işlem başlatmayı düşünüyor musunuz?”  diye soran Öz, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplaması istemi ile; “Olayda ismi geçen tacize dahi göz yuman okul yöneticisi ve eşi hakkında bir işlem başlatmayı düşünüyor musunuz? Okuldaki taciz iddiaları doğru mudur? Doğru ise, Okulda memur olarak görev yapan ve öğrencileri tacizde bulunduğu iddia edilen Halim Tutar hakkında başlatılmış bir işlem var mıdır? Varsa bu kişi halen memuriyetine nasıl devam etmektedir? Hakkında taciz iddiaları olan memur Halim Tutar, hala çocuklarımızı eğitim almaları için gönderdiğimiz herhangi bir okulda çalışmaya devam etmekte midir? Okul müdürlerinin yönetici olarak başarılı ya da yeterli olup olmadıklarını okul içinde ölçen bir değerlendirme sistemi oluşturmayı düşünüyor musunuz?” dedi.
 
“Cinsel şiddet kriz merkezi kurmayı planlıyor musunuz?”
Milletvekili Öz, aynı zamanda; “Ülkemizde bir cinsel şiddet kriz merkezi kurmayı planlıyor musunuz?” sorusunu ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya sordu. Ez, Kaya’ya; “Okullarda yaşanan taciz skandallarının araştırılmasına müdahil olmayı ya da bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte çalışmayı düşünüyor musunuz? Bir açıklamanızda, çocukların kendi bedenlerini korumayı öğrenmeleri ve kendi izinleri olmadan onlara kimsenin dokunmaması gerektiğini bilmeleri için ‘mahremiyet eğitimi’ üzerine çalıştığınızı belirtmiştiniz. Bu örnekten yola çıkarak, kız öğrencilerin kendi bedenlerinin mahrem olduğunu bilmelerine rağmen tacizcinin yaptıklarından kendilerini kurtarabileceklerini düşünüyor musunuz? Mahremiyet Eğitiminin bu konunun esas sebebi olduğu konusunda hala aynı fikirde misiniz? Ülkemizde bir Cinsel Şiddet Kriz Merkezi kurmayı planlıyor musunuz?” sorularını yöneltti.    (Eren Aşnaz)
Paylaş