havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

ÖMÜR BİTER UYUTMA FASILLARI BİTMEZ

601

Önce dış uyutma fasıllarından başlayalım. Avrupa Birliği (AB) uyutma fasıllarının açılması 1960 lı yıllardan günümüze kadar uzanır, bir fasıl kapatılır, yeni bir fasıl açılır. Aç – kapa oyunu sürer gider. Avrupa Birliği Bakanlığı dahi kurduk, ne işe yarar bilen yoktur, Bırakın yasalara uymayı, kurallara dahi uymayan bir topluluğu siz olsanız aranıza alıp, birlikte yaşamak ister misiniz? Kırmızı trafik ışığında geçmeyi, otomobilinden çikolata kâğıdını otoyola atmayı, emniyet kemeri yerine Allah’ın emanetine bağlayan, sırada beklemeyi enayilik sayan, gazeteciler casusluk fotoğrafından akıl dışı suçlamalarla ceza evlerine tıkmayı, kendi kendimizi övmeyi, E 20 lerde ev sahipliğini siyasi davranışları uyutmayı politika malzemesi yapma açıkgözlülüğüyle hiçbir çağdaş kurum ve kuruluşa kabul edilmemiz, deveye hendek atlatılmaktan daha zor.

İç uyutma fasıllarının başında kişi başına 10 bin dolarlık milli hâsılanın 25 bin dolara yükseltme fasılları 13 yıldır uyutma fasıllarını her seçim de ballı börek olarak ağzımız sulandırmaktan başka işe yaramadığı, hatta 10 bin doların altına inince daha fazıl oy alan iktidarın büyük başarısı oluyorsa, çekiver kuyruğunu rahvan gitsin.
Çanakkale’mizde de 40 yıldır Boğaz Köprüsü fasılı her seçim döneminde açılır, seçimden sonra kapanır, başka fasıllar açılır, uyut babam uyut fasılları ne biter ne tükenir.
İstikrar, tek parti iktidarı fasılıyla milli irademiz çok şükür gerçekleşti. Çok partiye hiç ihtiyacımız yok. 27 yıl Atatürk Cumhuriyeti tek parti iktidarıyla tüm çağdaş reformları gerçekleştirdi. 1950 den itibaren çok partili demokrasimizde 65 yıldır Atatürk cumhuriyetini yıkmaya çalışılıyor, bir türlü yıkılamıyor, en iyisi tek partide değil, tek kişi iktidarıyla inşallah maşallah gerçekleşecek.
Hoşçakalınız.