DOLAR 32.3421 %0.11
EURO 35.1102 %-0.20
G.ALTIN 2239.9306 %-0.16
BITCOIN 63074.9503 %-6.36
ETHERIUM 3225.1858 %-8.03
havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

ORTAYA KARIŞIK..!

Değerli okurlarım 15 yıldır ülkemizi tek başına yöneten, bu 15 yılın 11'inde devletin hemen her aygıtında FETÖ denen hainlerle ortaklık yapan AKP zihniyetinin bazı temel davranışlarını mercek altına alıp ortaya karışık bir tablo sergilemeye çalışacağım.

9263

 

 

***

            AKP Davranışları:

            - Karşıtlarını yok etmek için yargıyı kullanmak…

            - Gerçek ideolojisini demokrasi maskesi altına gizlemek…

            - En fazla gazeteciyi hapsetmek…

            - Her işi taşeronlara, yandaşlara yaptırmak; askerin karavanasını bile…

            * Dış politikada başarısızlık;

            - BOP Eş Başkanı olmakla övünmek.

            - Hamas ile El Fetih’i bir araya getirmeye çalışmak, ama başaramamak.

            - İŞİD’i Mezhepsel yaklaşımla görmezden gelmek!

            - NATO’yu Libya’nın dışında tutmaya çalışmak, ama başaramamak.

            - İsrail Mavi Marmara Gemisinde 9 Türk vatandaşını öldürdüğünde, Türk Donanmasını ve filoları korumaya yollayacağını söylemek, ama sözünde durmamak.. 20 Milyon Dolar kan parasına fit olmak! Sonra da “giderken bana mı sordunuz!” demek.

            - Kıbrıs Rum Cumhuriyeti petrol kuyuları açmaya başladığında Türk Savaş Gemilerini göndereceğini bildirmek, ama sözünde durmamak.

            - Suriye bir Türk Savaş uçağını düşürdüğünde Suriye’nin Türkiye’nin gazabını hissedeceğini söylemek, ama sözünde durmamak.

            (Pardon! El-BAB’A gittik, ama 71 Şehit 300’den fazla yaralıyla döndük.. Ne uğruna ne kazandık!?)

-Bize sataşmayan Esad’a birden Esed dedik hain dedik. Şam’da namaz kılacaktık… Yaklaşık 4 Milyon Suriye’li memleketimizde, onlar için 30 Milyar Doları, bu milletin parasını çarçur ettik!.. Yetti mi? Yetmedi, bir de Suriyelilere vatandaşlık hakkı verdik.

Şimdi de çok haklı bir soru soralım ve yanıtını bekleyelim!

Binlerce Suriyeli Beşşar Esad’dan korkmadan Ramazan Bayramını ülkelerinde geçirebiliyorsa, o Suriyeliler niçin Türkiye’ye sığındı!?

            * Dünyanın en zengin İslam ülkeleri olan Katar, Suudi Arabistan, BAE(Birleşik Arap Emirlikleri), Bahreyn ve Kuveyt 1 tane bile Suriyeli mülteci kabul etmedi! ‘Al sana İslam kardeşliği!’

            - Rus uçağını biz düşürdük, sınırlarımız yine ihlal edilirse yine düşürürüz de… Sonra da ‘yanlışlık oldu-kaza oldu’ de Rusya’ya yanaş!..

            - Tüm komşularımızla paylaştığımız 2648 Km sınırlarımız var… 911 Km’si Suriye sınırı. Komşularımızla ‘sıfır sorunlu’ olacaktık. ‘Sıfır Barış’ı başardık(!)

            - 16 Nisan 2017 referandum kampanyasında “EVET” deyin terörü bitirelim! Dediler. Son 2.5 ayda gelen şehit sayısını sayamaz olduk, maalesef şehitler gelmeye devam ediyor…

* Farkında mısınız? Milletvekili çocukları, Belediye Başkanlarının damatları işadamı oluyor.. Yoksul halk çocukları da 20 yaşında şehit…

            Arayın bakalım! Vicdanı adaleti bulabilecek misiniz?

                                                                       ***

   Sevgili Çanakkale OLAY okurları ABD-AB-İSRAİL çıkarlarını koruma adına “kefenimle yola çıktım” hamasetine sığınıp, dince kutsal sayılan şeyleri siyasetlerine alet ederek duygu sömürüsü yapanlar; kendi ülkesi Türkiye adına kefeniyle yola çıkamıyorsa, Çanakkale’de kefensiz toprağın altında yatan şehitlerimizden utanmalılar!..

·         Yüce Önderimiz Atatürk 94 yıl önce 1923 yılında Amerikalı gazeteci İsaac. F. Marcosson’la yaptığı röportajda bakınız ne demiş:

“Bir gün 1. Cihan Harbinden sonra Orta Doğu’da kurulan suni devletlerin halkları ayaklanacaktır. O gün geldiğinde, yeni kurduğumuz Cumhuriyetimizin yöneticileri, bu halkların değil emperyalist güçlerin yanında yer alırlarsa ayni akıbete kendileri uğrayacaktır ve Kurtuluş Savaşında yedi düvele haddini bildiren Türk halkı onların da hakkından gelecektir.”

(Tam anlamıyla ders çıkarılacak ders alınacak sözler…)

*Şeytanın Avukatlığını yaparak yazımı sonlandırıyorum! 4 gün sonra “Adalet Yürüyüşü” İstanbul’da sona erecek… Ancak, muhalefeti ‘adalet’ için mecburen yollara düşürenler, Maltepe Cezaevine ulaşmaya 1-2 gün kala Enis Berberoğlu’nu Sincan Cezaevine nakledebilirler!.. Finale yaklaşmışken yürüyüşün startının verildiği Ankara’ya gitmek de var!

            Mümkün mü? Mümkün!

Böylece Maltepe Mitingi sabote edilmiş olamaz mı?

*HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN… T.Ç.