havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

OSMANLI MACUNU İSTİKRAR

Eski bayramlarda Bayram parasıyla biz çocuklar horoz şekeri, elma şekeri, en meşhuru Osmanlı macunu alırdık. Öyle bilgisayar oyunları, cafe'ler, yarışma oyunlar, kızlı-erkekli gezme-tozmalar hak getire. Birkaç saat yalaya yalaka oyalanır, tükettikten sonra elimizde sapı, kazığı kalır ne yapacağımızı bilmeden elimizde gezdirirdik. 14 yıllık ampul kafalarda halkımızın yarısının eline Osmanlı macununu istikrarlar karıştırıp pek güzel yalata yalata bugünkü istikrara kavuştuk, şükürler olsun.

559

 

 

                -14 yıl önce 2002 yılında yıl boyu terör saldırılandı 7 kişi şehit verirken istikrar soslu Osmanlı macunu sayesinde günde ortalama 7 şehit veriyoruz.

                -7 adet sınır komşularımızdan Ermenistan dâhil hiçbir önemli düşmanlık sorunuz yok iken, tüm komşularımızla kavgalı hatta savaşacak kadar düşman olduk, istikrar denen kavga düşmanlık olsa herhalde.

                -Kadına uygulanan şiddet, eşlerin boyanması depresyon ve uyuşturucu hapların kullanımı son ampul kafalıların yönetiminde, istikrar uğruna büyük patlama yaşadığını devletimizin resmi istatistiklilerinde öğreniyoruz.

                -Ne yazık ki devletimizi ve milletimizi temsil eden en yüce ve kutsal makamları işgal edenlerin kendilerine yapıldığı iddia edilen hakaret davaları 14 yıl önce duyan ve işiten yok iken, istikrar sayesinde 3 günde bir dava konuları adliyelik oluyor, insan bir insanı ne durup dururken ne tokat atar, ne de darp eder, ederse akıl hastasıdır.

                -14 yılda devletimizin diye söylenir aslında milletimizin canından boğazından yaşamından arttırıp tüm fedakârlıkla yapılan ne limanı, ne fabrikası ne madeni ne bankası ne ticari şirketi istikrarcı ecnebilere peşkeş çekildi.

                Bizde o gelirler rantçı istikrarcılar eliyle taşa toprağa yatırdık. İşsizlik yüzde 13 ü geçti diye dövünüyoruz, devam istikrara Osmanlı macununun istikrar kazığını ne yapılım diye elimizde tutuyoruz.

                Hoşçakalınız.