havadurum

Öğrenciler, okudu, yazdı, öğrendi, eğlendi..

1285

 Özlem Kayalı İlkokulu 1’inci sınıf öğrencileri, Okuma Bayramı’nda bir araya geldiler. Okul yönetimi, Okuma Bayramı kapsamında Özgürlük Parkı Aile Çay Bahçesi’nde organizasyon düzenleyerek, öğrencilerin çeşitli etkinliklerde yer almasını sağladı. Düzenlenen program kapsamında öğrenciler, hem okudu, hem yazdı, hem de eğlendi. Özgürlük Parkı’nda şarkılar söylendi,  oyunlar oynandı, dans edildi. Düzenlenen etkinlikler gün boyu devam ederken, öğrenciler Okum Bayramı’nı dolu dolu yaşadı. 1-B Sınıf Öğretmeni Abdullah Şen; “Bugün Okuma Bayramı olması dolayısıyla 1’inci öğrencileri için çeşitli etkinlikler düzenleyip, öğrencilerimizin hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini sağlıyoruz” dedi. 1-F Sınıf Öğretmeni Hülya Okkalı; “Biz, Özlem Kayalı İlkokulu 1’inci sınıf öğretmenleri olarak, çocukların okuma bayramının işkenceye, zora dönüşmesini istemedik. Dolayısıyla, öğrencilerimizin kafalarında Okuma Bayramı’nın ‘çok zor etkinlikler yaptık’ şeklinde kalmasın diye çeşitli etkinlikler düzenledik” ifadelerini kullandı. Rehber Öğretmen Dilber Engin; “Etkinliklerimiz, her yıl çocuklarımızın doğalarına uygun bir şekilde devam edecektir” dedi. 1-A Sınıf Öğretmeni Suzan Sengin; “Öğrencilerimizin yoğun bir temponun ardından böyle bir coşkuyu, dinlenmeyi, oyunu hak ettiklerini düşündük. Dolayısıyla böyle bir organizasyon düzenledik” dedi. 

 
“Öğrencilerimiz, birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorlar”
1-B Sınıf Öğretmeni Abdullah Şen; “Bugün Okuma Bayramı olması dolayısıyla 1’inci öğrencileri için çeşitli etkinlikler düzenleyip, öğrencilerimizin hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini sağlıyoruz. Bütün günümüzü etkinliklere ayırıyoruz. Öğrencilerimiz bugün, izinli oluyorlar. Öğrencilerimiz düzenlediğimiz etkinliklerle, eğleniyorlar, okuyorlar, birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Bazı gösteriler hazırlanıyor, öğrencilerimiz kendi çalışmalarını sergiliyorlar. Zaten birçok etkinliğin hazırlığında öğrencilerimiz de yer alıyor” dedi. 
 
“Öğrencilerimiz, güzel anılar bıraksınlar diye okuma bayramını, şölene dönüştürdük”
1-F Sınıf Öğretmeni Hülya Okkalı; “Biz, Özlem Kayalı İlkokulu 1’inci sınıf öğretmenleri olarak, çocukların okuma bayramının işkenceye, zora dönüşmesini istemedik. Dolayısıyla, öğrencilerimizin kafalarında Okuma Bayramı’nın ‘çok zor etkinlikler yaptık’ şeklinde kalmasın diye çeşitli etkinlikler düzenledik. Güzel anılar bıraksınlar diye okuma bayramını bu yıl, şölene dönüştürdük. Umarız, bu etkinlikler her yıl tekrarlanmaya devam eder. Öğrencilerimiz, etkinlikler kapsamında oynayacaklar, yiyecekler, içecekler, şarkılar söyleyecekler. Velilerimiz de etkinliklerimize oldukça yoğun ilgi gösteriyorlar. Velilerimizle birlikte yaklaşık 450 kişilik katılım sağlandı” dedi. 
 
“Okulumuz, eğitimin sevgi ile yaşandığı bir okuldur”
Rehber Öğretmen Dilber Engin; “Okulumuz, eğitimin sevgi ile yaşandığı bir okuldur. Çocukların dünyasında oyun vardır ve çocuğun bayramı oyundur. Çocukların oyunlar oymaları, doğayla iç içe olmaları, aynı zamanda kendi doğaları demektir. Dolayısıyla etkinliklerimiz, her yıl çocuklarımızın doğalarına uygun bir şekilde devam edecektir” dedi.  
 
“Etkinliklerimiz, umarım geleneksel hale gelir”
1-A Sınıf Öğretmeni Suzan Sengin; “Öğrencilerimizin yoğun bir temponun ardından böyle bir coşkuyu, dinlenmeyi, oyunu hak ettiklerini düşündük. Dolayısıyla böyle bir organizasyon düzenledik. Bundan sonra da umarım, geleneksel hale gelir. Biz öğretmenlerin en çok istediği şey, çocuklarımızın okuması, yazması ve eğlenmesidir. Dolayısıyla bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş