havadurum

Öğrenciler ölümle burun buruna geldi

1543

 Bayramiç’te faaliyet gösteren özel bir erkek öğrenci yurdunda önceki gece, çıkan yangın büyük bir korkuya ve paniğe neden oldu. 9 öğrenci ölümle burun buruna geldi…  Yangından ölüm haberinin gelmemiş olması ise yüreklere su serpti.  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Bayramiç Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin kaldığı üç katlı özel erkek öğrenci yurdunun en üst katında çıktığı öğrenilen yangın sonrası duman, binayı kısa sürede sararken, öğrenciler korku dolu bakışlarla kendilerini yurdun dışına attılar. 

 
İtfaiye ve sağlık ekipleri müdahale etti
Yangının hemen ardından olay yerine gelen Bayramiç Belediyesi’ne ait İtfaiye Müdürlüğü ekipleri alevlere müdahale ederek kısa sürede söndürürken, 112 Hızır Acil Servis ekipleri ile öğrencilerle ilgilendi. Dumandan etkilenen 9 öğrenci, ambulanslarla hastanede tedavi altına alınırken, olaydan ölüm haberi gelmemesi sevindirdi. Bayramiç Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yangınla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.
 
Akıllara Aladağ faciasını hatırlattı 
Bayramiç’te meydana gelen olay, daha ilk duyulduğu andan itibaren akıllara Adana’nın Aladağ ilçesinde yaşanan faciayı getirdi. 29 Kasım 2016`da 10`u öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği öğrenci pansiyonu yangını tüm ülkede büyük bir üzüntü ile karşılanmış ve tepkilere neden olmuştu.  
(Seçkin Sağlam)
Paylaş