DOLAR 32.3364 %0.10
EURO 35.1889 %0.03
G.ALTIN 2244.2008 %0.03
BITCOIN 64826.0208 %-3.76
ETHERIUM 3371.8059 %-3.85
havadurum

Öğretmenlere Müjde Başkan Mutan'dan

2112

 Çanakkale’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL ile birlikte açığa alınan ve yaklaşık 6 aydır görevlerine iade edilmeyi bekleyen öğretmenlere müjdeli haber Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan’dan geldi. Açıkta bulunan Eğitim-İş ve Eğitim-Senli öğretmenlerin görevlerine iade edileceği duyumunu alan Başkan Mutan, konu ile ilgili Milli Eğitim’den teyit almasının üzerine öğretmenleri arayarak müjdeli haberi verdi. Hafta sonu yerel basına da yansıyan haberler sonrasında yaklaşık 6 aydır açıkta bulunan Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş, Eğitim-Sen Çanakkale Hukuk Sekreteri Barış Demir ve Eğitim-Sen üyesi Muhittin Tut’un bu hafta içerisinde görevlerine iade edilmeleri bekleniyor.

“Yürütülen soruşturmaların sonuçlandırıldığını duyduk”

Açıkta bulunan Eğitim-İş ve Eğitim-Senli öğretmenlerin görevlerine iade edileceği iddiaları sonrasında Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş ve Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulundular. Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Daha bize resmi anlamda Valilik ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tebliği edilmiş bir şey yok. Telefonla resmi anlamda bildirilen de herhangi bir şey yok. Ama bazı kaynaklardan haberlerin doğru olduğunu, yürütülen soruşturmaların sonuçlandırıldığını duyduk. Ancak ceza verilip verilmediğini bilmiyoruz” dedi. 
 
“Dileriz Pazartesi günü resmi tebliği yapılır”
İddialar ile ilgili açıklamada bulunan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç ise;  “Biz üyelerimizin görevlerine döneceği konusunda sosyal medya ve basın organlarından bilgi almamıza rağmen, hala resmi bir açıklama söz konusu değil. Dileriz Pazartesi günü resmi tebliği yapılır ve bu hatadan dönülür. Tabi eğitimdeki yanlış uygulamalar bunlarla sınırlı değil, bir an önce Türkiye’yi felakete götürecek bu yanlış uygulamalardan vazgeçilmesi ve eğitim, bilim çalışanlarının itibarsızlaştırılmasının olağan bir durum haline getirilmesinden vazgeçilmesi gerektiğini belirtiyoruz” dedi. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş