havadurum

Okul koridorlarında yeniden çocuk sesleri

1963
Pandemi nedeni ile uzun sürenin ardından kapalı kalan okullar bugün kapılarını açtı. Milyonlarca öğrenci yüz yüze eğitimle beraber yeniden okulları doldururken, okul bahçeleri ve koridorlar uzun sürenin ardından yeniden çocuk sesleri ile doldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sadece mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayacak öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edileceğini belirtti. 
Çanakkale`de de çocuklar sabahın ilk saatlerinde okul yolunu tuttu. Okula ilk başlayan miniklerle beraber aileleri de okul heyecanını yaşadı. 2021-2022 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla Vali İlhami Aktaş, Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu`nda öğrencilerin ilk ders zili heyecanına ortak oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu Müdürü Suat Ürüt ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlerinin de bulunduğu programda Vali İlhami Aktaş, temizlik, maske ve mesafe kurallarını hatırlatarak öğrencileri sınıflarına uğurlayıp derslerinde başarılar diledi. Öğretmenlerle de bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, sorumluluklarının büyük olduğunu hatırlatarak bu zorlu görevlerinde kolaylıklar ve başarılar temenni etti.
Vali Aktaş okulların ilk günü dolayısı ile mesaj yayınladı. Aktaş mesajında; "6 Eylül`de ilk ders zilinin çalmasıyla başlayıp, 17 Haziran 2022 tarihinde son bulacak olan 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılına göz bebeğimiz çocuklarımız, değerli velilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte girmenin büyük heyecan ve mutluluğunu paylaşıyoruz. Pandemi nedeniyle 2019 yılı Mart ayı ortasından itibaren uzaktan eğitimlerin sürdüğü okullarımızda sevgili öğrenci ve öğretmenlerimizin yeniden yüz yüze eğitime başlamalarının heyecanını ve mutluluğunu en az onlar kadar yaşıyoruz. Göz bebeğimiz çocuklarımızın çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip bireyler olmalarında, milli ve manevi değerlerle yetişmesinde eğitim, büyük bir önem taşımaktadır. Pandemiyle mücadelemizi aralıksız olarak sürdürdüğümüz bu günlerde okullarımızda öğrencilerimiz güvenli, temiz ve uygun koşullarda eğitim almaları için hazırlıklarımızı tamamlayarak her türlü tedbiri almış bulunmaktayız. Temizlik, maske, mesafe kurallarının büyük önem arz ettiği pandemi ile mücadelede öğrenci, veli, öğretmen ve idarecilerimizin iş birliği içerisinde 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının; geleceğin teminatı olan öğrencilerimize, kıymetli öğretmenlerimize ve velilerimize başarılı bir eğitim öğretim yılı olmasını temenni ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Öğrencilerle teması olacak tüm vatandaşlarımızı aşılarını tamamlamaya davet ediyorum" dedi.
(Eren Aşnaz)

Paylaş