havadurum

Okullar bugün de tatil!

1054

 Çanakkale’de geçtiğimiz hafta itibari ile etkili olan soğuk hava dalgası ve kar yağışı bu hafta da etkisini devam ettiriyor. Haftanın ilk gününe yine karla uyanan Çanakkaleliler, rüzgarla birlikte etkisini iyice arttıran soğuk hava nedeni ile olumsuz etkilendi. Termometrelerin -5 santigrat dereceyi gösterdiği haftanın ilk gününde, vatandaşların dışarıya çıkmayı tercih etmemesi nedeni ile Çanakkale sokakları boşaldı. Kar yağışının etkili olduğu hafta sonunun aksine, bu kez sokaklar boşaldı. Bir çok vatandaş yollarda oluşabilecek buzlanma nedeni ile araçlarını trafiğe çıkarmayı tercih etmeyerek, ulaşım için halk otobüsleri tercih edildi. Esnaflar ise dükkanlarının önünde biriken kar birikintilerini kürüyerek temizlemeye çalıştı. Soğuk hava ve kar yağışı nedeni ile Çanakkale Valiliği de hava muhalefeti gerekçesi ile okulları tatil ilan ederken, ayrıca kamuda çalışan hamile ve engelli personel için de bir günlük idari tatil verildiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada; “Olumsuz hava şartları (kar- buzlanma) nedeniyle Merkez, Çan, Lapseki, Ezine, Eceabat, Biga, Yenice, Bayramiç, Ayvacık 9 Ocak tarihinde (dün) bir gün süreyle, Gelibolu ilçesinde ise 9- 10 Ocak tarihlerinde 2 gün olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel-resmi okullar ve kurumlar tatil edilmiştir. Olumsuz hava şartları nedeniyle ilimiz genelinde kamuda çalışan engelli ve hamile personellerin 9 Ocak tarihinde bir gün süreyle idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildi.  

 
Çanakkale Belediyesi çalışmalara devam ediyor
Geçtiğimiz hafta sonu Çanakkale’de etkili olamaya başlayan kar yağışı nedeni ile Çanakkale Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen tuzlama ve küreme çalışmaları devam ediyor. Kent genelinde belediye ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ana arterlerde hafta sonunda başlatılan tuzlama ve kar küreme çalışmaları sonrasında bütün ana yollarda trafik akışında her hangi bir sorun yaşanmazken, ekipler ara sokaklarda da çalışmalara başladı. Belediye ekipleri yolarda yürüttükleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını alışveriş merkezleri ve çarşıdaki kaldırımlarda da sürdürüyor. Belediye ekipleri ayrıca sokakta kalan yardıma muhtaç vatandaşların otellere yerleştirildiğini belirtirken, sokak hayvanları için de barınak ve yiyecek ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için çalışmalar gerçekleştiriliyor. Acil Durum Koordinasyon Merkezi ise vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda sıkıntıların giderilebilmesi amacı ile çalışmalarını 24 saat aralıksız olarak sürdürüyor. 
 
“Çalışmalarımız aralıksız 24 saat devam ediyor”
Belediye ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Acil Durum Koordinasyon Merkezi sorumlusu Park ve Bahçeler Müdürü Göksel Koyuncu; “Kar yağışının başlamasının ardından çalışmalarımız aralıksız 24 saat devam ediyor. Bu çalışmalar neticesinde ana akslar ve ulaşım akları her zaman açık olduğunu söyleyebiliriz. Sonrasında ise ara sokaklarda müdahalelere başladık. Burada ekip başlarımızdan gelen bilgileri değerlendiriyoruz. Malzeme ve ekip sıkıntımız yok. Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Ayrıca alışveriş merkezleri ve çarşıdaki yürüyüş akslarına elle müdahalelerimiz de devam ediyor. Tuzlama çalışmalarımız devam ediyor. Güzelyalı, Dardanos, Çınarlı hattı çalışıyor, greyderlerimiz o bölgeleri de açtı. Sanayi bölgesi, mezarlık yolları, öğrenci yurtları, üniversitede bulunan Ardes çevresi tamamen trafiğe açık ve gayet iyi bir şekilde işliyor. Yağışın sürmesine rağmen biz de tuzlama ve küreme çalışmalarımızla sorunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz” dedi. 
 
“Münferit şikayetler var”
Kar yağışı devam ettiği sürece merkezin çalışmalarının süreceğini ifade eden Koyuncu; “Yağış sürdüğü sürece belediyemizin koordinasyon ve kriz merkezi aynı şekilde çalışmaya devam edecek. Genelde bize ara sokaklardan şikayetler geliyor. İşte arabamı çıkaramadım, buraya biraz daha tuz atsanız iyi olur, buraya biraz kürekle müdahale etseniz iyi olur gibi münferit şikayetler var. Onları da ekiplerimiz gidermeye çalışıyor. Burada gördüğünüz gibi her şikayetin başlangıç ve bitiş saatleri ile notlar alıyoruz. Çanakkale’de şu anda bütün noktalara ulaşıyoruz. 444 17 17 nolu telefon numarasından da vatandaşlarımız bize ulaşabiliyorlar. Bize gelen şikayetler daha çok münferit şikayetler oluyor. Yani hayatın idamesini engelleyecek hiçbir durum şu anda yok. Aldığımız şikayet ve gözlemler de şu anda bunu gösteriyor” dedi.
 
“Vatandaşları otellere alıyorlar”
Sokakta kalan yardıma muhtaç vatandaşlar ve sokak hayvanları için de çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Koyuncu; “Çanakkale’de bir iki tane öyle başvuru olmuş. Arkadaşlarımız da onları otellere alıyorlar. Basın Halkla İlişkiler birimimizin o yönde bir çalışması var. Sokak hayvanları ilgili Veterinerlik Müdürlüğümüz ciddi bir çalışma yürütüyor. Yeri olmayanları barınağa veya yemek ihtiyaçlarını sağlıyorlar. Bu tip çalışmalarımız da yürütülüyor” dedi. 
 
Bozcaada - Geyikli hattı iptal edildi
Kar yağışından dolayı Çanakkale-Eceabat-Kilitbahir feribot seferleri etkilenmezken, Bozcaada-Geyikli hattında sabah yapılacak olan feribot seferinin iptal edildiği öğrenildi. GESTAŞ’tan Bozcaada-Geyikli hattı ile ilgili yapılan açıklamada; “Devam etmekte olan olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılması planlanan Bozcaada` dan saat 10:00 ve Geyikli` den saat 11:00 seferleri iptal edilmiştir” ifadeleri kullanıldı. 
(Zeynep Kocaman-Oya Koyuncu)
Paylaş