havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

Olmadı Zorbay

Dün gece oynanan Fenerbahçe Trabzonspor derbisine hakem Zorbay Küçük'ün verdiği ve vermediği kararlar damgasını vurdu. Hakemlik açısından kara bir geceydi.

2330

 

Müsabakanın 17. Dakikasında İrfan Can Kahveci’nin yaptığı faulden dolayı gördüğü kırmızı kart çok ağır karardı. Orta hakem Küçük’ün devam ettirdiği pozisyon Var hakemi Mete Kalkavan’ın müdahalesi sonucu kırmızı karta dönmüş ve tartışmaları da beraberinde getirmiş oldu. Bu yanlış karar Fenerbahçe’yi geri kalan dakikalarda 1 kişi eksik oynattı. Zorbay Küçük dua etsin maç berabere bitti, yoksa başı büyük derde girecekti. Bu şartlarda puanı alabilmek her baba yiğidin harcı değil.  Maça iyi başlayan bir Fenerbahçe vardı.  Özellikle kanatları çok iyi kullandı.  Ama olmadı! Sonuçta Trabzonspor`un kaybı yok! Şampiyonluk yolunda emin adımlarla devam ediyorlar ama dün gece hakemlik açısından kötü bir geceydi. İrfan Can`ın kırmızı kartı yanlış. Siopis kayarak geliyor, İrfan Can topa vurmaya çalışıyor, zamanlama hatasından kavalına basıyor ve sonra da bastığını fark edip zıplıyor. Kasıt yok, düşünce top! Karar doğru değil. Zorbay Küçük’ün vermediği sarı kartlar var, yanlış fauller var.

Hakem atamaların da MHK hatalar yapmaya devam ediyor. 3 Büyüklerin kötü oyunu ve şampiyonluktan uzak oyun sergilemesi adeta hakemlerin zil takıp oynamasına neden oluyor. Sanki yıllardır bu anı bekler gibi 3 büyükleri ayrım gözetmeksizin yerle bir ediyorlar. 3 Büyükler şampiyonluk yarışı içinde olsalardı bu kadar rahat at koşturamazlardı. VAR Hakemleri orta hakemlerden intikam alır gibi kararlara imza atarken, orta hakemler de VAR hakemlerinin boyunduruğu altında eziliyor. MHK’nın VAR odasına hakem değil de futboldan anlayan memur mantığında kişileri koyması gerekiyor. Hakemler arasında ki çekişme sahada mücadele veren 22 futbolcu ve taraftarı çileden çıkarıyor. Biran önce önlem almazlarsa ne izlenecek maç, ne de taraftar bulacaklar.

 

Gelelimmmmmm ŞANSALAN’a

Konya Galatasaray maçını iyi yönetti. Ufak tefek hataları olsa da çok göz önüne çıkmadı. Çanakkale’yi temsilen Süper Lig’de boy gösteren Şansalan verilen şansları iyi değerlendiremedi. Oyun okuma kabiliyetinden ve otoriteden yoksun yönettiği maçlardan dolayı MHK’nın gözünden düştü. Oysa MHK’nın yeni prensi olarak nitelendiriliyordu bir zamanlar.  Oyun içinde verdiği yanlış kararları yine oyun içinde telafi etmeye kalkınca taraflı tarafsız tüm spor kamu oyundan tepkiler çekmeye başladı. Hatta kulüp yöneticileri bir adım öteye giderek “DÜDÜK ASMALI” yorumları yaptılar. Üzücü bir durum. Umarım Çanakkale’den çıkmış böyle bir değeri kaybetmeyiz. Son şansın ŞANSALAN….

 

Aklın yolu bir….

Son yazımda da bahsettiğim gibi Beşiktaş’ın hocası Önder Karaveli eline geçen bu şansı değerlendiremedi ve Başkan Çebi hoca arayışlarına başladı. Şenol Güneş’in “ALT YAPI HOCASI” diye kendisinden daha alt bir antrenör olduğunu nitelendirdiği açıklaması bazı kesimler tarafından tepki toplarken, aslında spor camiasının gerçekleri görmesine de vesile olmuş oldu. Karaveli gençleşme niyetiyle oyuna sürdüğü ve oynatmadığı futbolcular nedeniyle tepki çekiyor. Kendisini hala alt yapıda bir takımın başında zanneden Karaveli aldığı sonuçlardan memnun ki açıklamalarında iyi yolda olduklarını söylüyor. Burası Beşiktaş sayın hocam…. Anlamadıysan ANLATIRLAR…..